× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επικίνδυνη καμινάδα του Δημοτικού Ελαιοτριβείου Αγιάσου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάσου καταγγέλει την Κοινότητα για αδιαφορία στις αναφορές των πολιτών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/1/2023

Επικίνδυνη καμινάδα του Δημοτικού Ελαιοτριβείου Αγιάσου

Στην επικινδυνότητα της καμινάδας του Δημοτικού Ελαιοτριβείου της Αγιάσου αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση της Κοινότητας, σημειώνοντας ότι από τις 26 Οκτωβρίου έχουν γίνει αναφορές από κατοίκους του χωριού. Η Λαϊκή Συσπείρωση ουσιαστικά κατηγορεί την πρόεδρο Διαμάντω Ρουγκέλλη ότι δεν ενημέρωσε το συμβούλιο για το θέμα και ενήργησε αυτοβούλως. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγιάσου αναφέρει: 

«Στις 26 Σεπτεμβρίου το 2022, κάτοικος της Αγιάσου απευθύνθηκε προς τη Κοινότητα Αγιάσου και το Δήμο Μυτιλήνης για επικινδυνότητα της καμινάδας του Δημοτικού Ελαιοτριβείου, για την οικία του και τους διερχόμενους.

Καταρχήν έχουμε να παρατηρήσουμε ότι εκ μέρους της προέδρου της Κοινότητας Αγιάσου ουδεμία ενημέρωση υπήρξε προς τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου. Μας απέκρυψε το αίτημα του δημότη για άμεση επέμβαση, πράττοντας με τη συνήθη τακτική της που εφαρμόζει εδώ και 3,5 χρόνια, δηλαδή να μην ενημερώνει κανέναν για τα προβλήματα της Κοινότητας, και ενεργεί αυτόβουλα και προσωπικά, βάζοντας δικές της προτεραιότητες αυθαίρετα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υποβάθμιση της λειτουργείας  του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγιάσου είναι δεδομένη και πολιτικά επικίνδυνη.

Όταν το πληροφορηθήκαμε τυχαία μετά από μήνες, σε τρείς συνεχόμενες συνεδριάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγιάσου, η ΛΑ.ΣΥ, ζήτησε να μπει το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικής με το πρόβλημα της επικινδυνότητας  και η πρόεδρος το απέρριπτε συνεχώς.  Η ΛΑ.ΣΥ απείχε και από τα τρία αυτά Κοινοτικά Συμβούλια ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Επιτέλους η πρόεδροςπρέπει να καταλάβει ότι η Κοινότητα δεν είναι «λουκουματζίδικο» και η ενημέρωση του Κοινοτικού Συμβουλίου και οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι στις υποχρεώσεις της που πρέπει να τηρούνται ευλαβικά. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι κομμάτια της καμινάδας του Δημοτικού Ελαιοτριβείου, ύψους 30μ. αποκολλώνταικαι πέφτουν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να απειλείται η ζωή συνανθρώπων μας, σπιτιών και διερχομένων αυτοκινήτων.

Η καμινάδα και με γυμνό μάτι φαίνεται ότι έχει πάρει επικίνδυνη κλίση. Μετά την προσφυγή στον αρμόδιο εισαγγελέα από θιγόμενο δημότη και την επέμβασή του, όλοι τρέχουν και δεν φτάνουν (μετά από 4 μήνες). Τώρα «πλαλίτι γ΄των» (τρεχάτε γείτονες…)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άρχισαν το Δεκέμβρη (!!!) επιστάμενές αυτοψίες, και με γερανοφόρο όχημα για τη διαπίστωση του μεγέθους τις επικινδυνότητας απ’τις αρμόδιες υπηρεσίες. Συγχρόνως άρχισε και μια ανταλλαγή και αποστολή εγγράφων μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας, Εφορίας Νεότερων Μνημείων.

Εμείς διαπιστώνουμε, 1ον  όλα γίνονται μετά από μεγάλη καθυστέρηση και 2ον  όλα έχουν μείνει σε επίπεδο ανταλλαγής εγγράφων, για να αποτινάξει ο καθείς υπεύθυνος φορέας, από πάνω του την ευθύνη.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μυτιλήνης στις 3/1/2023 έλαβε απόφαση λόγω του κατεπείγοντος να εγκριθεί κονδύλι 35.000 ευρώ και ανάθεση σε φορέα παρακάμπτοντάς το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουμε την εντύπωση ότι μετά την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει όλες τις αποφάσεις των Οικονομικών Επιτροπών εφόσον δεν υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ακυρώνει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Σε κάθε περίπτωση έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ο σεισμός του Σαββάτου 7-1-2023 σίγουρα θα επιδείνωσε το πρόβλημα της πτώσεις των τούβλων, και ο κίνδυνος έγινε πολύ μεγαλύτερος. Οι προσεχείς ημέρες είναι πολύ κρίσιμες. Βέβαια, είναι αυτονόητο ότι απευχόμαστε όλοι να μην υπάρξει κακή εξέλιξη. Επειδή όμως με ευχές , δεν αντιμετωπίζονται οι κίνδυνοι, καλούμε τη Δημοτική Αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δράσουν κατεπειγόντως.

Η απαράδεκτη καθυστέρηση μηνών, τους έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα και δείχνει επικίνδυνη, αμέλεια και προχειρότητα.

Οι μετασεισμοί και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έρχονται μπορεί να αποβούν μοιραία, εξαιτίας της ανευθυνότητας της Προέδρουτης Κοινότητας Αγιάσου και του Δήμου Μυτιλήνης. Ευθύνες υπάρχουν και θα ζητηθεί να απολογηθούν οι παραπάνω στους Δημότες της Αγιάσου». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα
ΧΩΡΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή στο Σίγρι

Οι γυναίκες του χωριού τηρώντας το έθιμο των παππούδων τους που ήρθαν πρόσφυγες από το διωγμό του 1922 στολίζουν τον επιτάφιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τις 11.000 οι αφίξεις Τούρκων στη Λέσβο

Το 21% των Τούρκων επισκεπτών του Απριλίου έβαλε βίζα στο Τελωνείο Μυτιλήνης. Αύξηση των αφίξεων κατά 128% το πρώτο τετράμηνο του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΧΩΡΙΑ

Ολονυχτία για τον στολισμό του Επιταφίου

Στην εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου Μιστεγνών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη: Μεγάλη Πέμπτη στην Αμαλή

Ο ιερέας της Αγίας Μαρίνας μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας της Θείας Σταύρωσης, μαζί με τους πιστούς, ανηφόρισε στο εξωκλήσι που βρίσκεται σε ένα ξέφωτο μέσα στο δάσος
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΧΩΡΙΑ

Στολισμός Επιταφίου όπως παλιά από τις γυναίκες του Ασώματου

Το «Ν» παρακολούθησε την παραδοσιακή τελετουργία του στολισμού στην εκκλησία του Ταξιάρχη στον Ασώματο