× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απάντηση σε Βέρρο ...«κάτω από τον Πλάτανο»

Διαστάσεις κόντρας παίρνει το ζήτημα της πληρωμής των επαγγελματιών στα Βατερά. Επανέρχονται οι διαχειριστές της σελίδας που δημοσιοποίησε το θέμα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/1/2023

Απάντηση σε Βέρρο ...«κάτω από τον Πλάτανο»

Άμεση ήταν η απάντηση προς τη Δημοτική Αρχή Βέρρου από τους διαχειριστές της σελίδας vatera.gr για το ζήτημα που αφορά την αποζημίωση των επαγγελματιών της Δυτικής Λέσβου που συνέβαλαν στη φιλοξενία των πολιτών τις ημέρες της πυρκαγιάς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφέρεται μεταξύ άλλων: 

Δήμαρχε η συκοφαντία και η παραπληροφόρηση δεν λύνουν τα προβλήματα.

Το κείμενο μας με τίτλο “Δήμος μπατακτσής” αναπαράχθηκε στο FB και έγινε ευρύτερα γνωστό με αποτέλεσμα να απαντήσει ο Δήμαρχος. Στην απάντησή του ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων γράφει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προκαλούν όμως οι διάφοροι αυτόκλητοι υπερασπιστές των επαγγελματιών που περιμένουν την αποπληρωμή τους, οι οποίοι βρίσκουν ξανά ευκαιρία μέσα από ένα πρόβλημα να στάξουν χολή για το Δήμο και τη δημοτική αρχή, γράφοντας (κλασικά) απροκάλυπτα ψεύδη σε ιστοσελίδες που διαχειρίζονται και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δημιουργώντας εντυπώσεις πάνω από τις στάχτες μιας σε κάθε περίπτωση δυστυχίας και επάνω σε μία διαδικασία αποζημίωσης, που δεν παύει να είναι πρωτόγνωρη για τον Δήμο μας. Αυτοί οι αυτόκλητοι υπερασπιστές σήμερα των επαγγελματιών των Βατερών, αύριο δεν ξέρουμε ποιων άλλων, δεν διστάζουν να λέγουν ψέματα ακόμα και στους ίδιους του επαγγελματίες αλλά και στην τοπική κοινωνία. Αρκεί μόνο ένα να διαψευστεί, το κυρίαρχο που αναπαράγουν που αποδεικνύει περίτρανα όμως την επικινδυνότητά τους:

Δήμαρχε στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στον Πλάτανο (στον οποίο αναφέρεσαι παρακάτω) γράψαμε ό,τι μας είπαν οι επαγγελματίες οι οποίοι ζήτησαν να αναφέρουμε και τα ονόματά τους. Αν στο κείμενο υπάρχουν ψέματα δεν τα έγραψαν “οι αυτόκλητοι υπερασπιστές” αλλά οι επαγγελματίες! Μας ζήτησαν να γράψουμε όσα γράψαμε και το κάναμε επειδή η καταγγελία τους ήταν επώνυμη. Νομίζω ότι αυτό προκύπτει πεντακάθαρα από όποιον διαβάσει το κείμενο. Επομένως εσείς λέτε ψέματα και με συκοφαντείτε! Αν τα όσα καταγγέλθηκαν είναι ψευδή βρείτε τα με αυτούς που τα κατάγγειλαν.

Η σελίδα μας έχει ως σκοπό την ενημέρωση των συγχωριανών μας και την προβολή των προβλημάτων του τόπου μας. Είναι πιθανό και ανθρώπινο να γραφτεί και κάτι που δεν είναι απολύτως σωστό. Ποτέ δεν γίνεται σκόπιμα -εξάλλου δεν υπάρχει και κίνητρο για να γίνει αυτό- και πάντα είμαστε ανοιχτοί να αποκαθιστούμε τα λάθη μας.

Στον καταγγελτικό λόγο του κειμένου σας όμως διαπράττετε και παραπληροφόρηση. Γράφετε:Το εάν ο Ταξιάρχης Βέρρος είναι «ο χειρότερος κι από τους προηγούμενους Καποδιστριακούς και Καλλικρατικούς Δημάρχους», θα το κρίνουν οι δημότες στις εκλογές του Οκτώβρη. Δεν θα το κρίνει κανένας Πλάτανος (σ.σ. τον οποίο χαιρετάμε παρεμπιπτόντως), ούτε κανένας που κρύβεται πίσω ή κάτω από τον Πλάτανο». Η παραπληροφόρηση έγκειται στο γεγονός ότι από την πρόταση ο Ταξιάρχης Βέρρος είναι ο χειρότερος κι από τους προηγούμενους Καποδιστριακούς και Καλλικρατικούς Δημάρχους» παραλείψατε τις λέξεις “για το χωριό μας”. Για το χωριό μας είσαστε ως δήμαρχος κάκιστος και το αποδεικνύουν τα (μη) έργα σας. Όσο για τις εκλογές του Οκτωβρίου είναι γνωστό και πεποίθηση σχεδόν όλων ότι θα ξαναβγείτε. Και αν δεν αλλάξετε τρόπο αντιμετώπισης του χωριού μας αυτή η επανεκλογή θα είναι η δυστυχία του χωριού μας. Κάτω δε απ’ τον Πλάτανο δεν κρύβεται κανένας. Είναι γνωστός και τον ξέρετε και εσείς και όλοι οι αναγνώστες της σελίδας μας πολύ καλά! Αγαπά τον τόπο του και αυτή η αγάπη του είναι το μόνο κίνητρό του!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊού, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.