× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Στόχος του Βοστάνειου για το `23 να μην φεύγει κανένας ασθενής εκτός Λέσβου»

Στην προσπάθεια που γίνεται για την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου αναφέρθηκε ο διοικητής του, Γιώργος Καμπούρης. Προσλήφθηκαν 4 μόνιμοι γιατροί, απαιτούνται άλλοι 6 για την κάλυψη των αναγκών

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 29/12/2022

«Στόχος του Βοστάνειου για το `23 να μην φεύγει κανένας ασθενής εκτός Λέσβου»

Στους στόχους και στις προσπάθειες που πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης για την πλήρη στελέχωσή του με προσωπικό ώστε να καλύπτονται όσο το δυνατόν καλύτερα οι ανάγκες των συμπολιτών μας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο διοικητής του Βοστάνειου Γιώργος Καμπούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Καμπούρης αναφερόμενος στις προσλήψεις που έγιναν και σε άλλες που προγραμματίζονται σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή καλύφθηκαν τέσσερις μόνιμες θέσεις σε ειδικότητες γιατρών ενώ για την πλήρη στελέχωση θα πρέπει να καλυφθούν άλλες 6 θέσεις τουλάχιστον.

«Στην τελευταία προκήρυξη που είχε γίνει είχαμε ζητήσει 5 θέσεις γιατρών και συγκεκριμένα: 1 ψυχίατρο, 1 γυναικολόγο, 1 γενικό χειρουργό, 1 ογκολόγο και έναν ακτινοδιαγνώστη. Από τις θέσεις αυτές καλύφθηκαν οι 4 και έμεινε δυστυχώς κενή η θέση του ακτινοδιαγνώστη, η οποία θα πρέπει να επαναπροκηρυχθεί.

Ήδη την Τετάρτη ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ο χειρουργός καθώς και μία νέα αξιόλογη γιατρός παθολόγος ως επικουρική για 3 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα για να πει κανείς ότι το νοσοκομείο έχει πληρότητα ειδικοτήτων χρειαζόμαστε ακόμη 1 ψυχίατρο για την πλήρη στελέχωση της ψυχιατρικής κλινικής, 1 επεμβατικό καρδιολόγο για την καλύτερη και καθημερινή λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου, 1 ενδοκρινολόγο, 1 νεφρολόγο, 1 ακόμη γιατρό γενικής χειρουργικής και φυσικά ακτινοδιαγνώστη».

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης, στόχος είναι το νοσηλευτικό μας ίδρυμα να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι συμπολίτες μας να καλύπτουν όλες τις ανάγκες υγείας τους στον νησί και να μην απαιτούνται δαπανηρά ταξίδια στην Αθήνα τα οποία τις περισσότερες φορές έχουν τεράστια ταλαιπωρία.

«Τα τελευταία χρόνια αποκτήσαμε δύο επιπλέον κλίνες στη ΜΕΘ γεγονός που σημαίνει ότι κανείς δεν χρειάζεται να διακομισθεί σε νοσοκομείο εκτός νησιού λόγω έλλειψης κλινών. Από εκεί και πέρα τον τελευταίο χρόνο λειτούργησαν με μεγάλη επιτυχία και πολλές επισκέψεις συμπολιτών μας τα ιατρεία πόνου και long covid, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί και η μέθοδος touris για τον προστάτη, ενώ αυξάνουμε για τη νέα χρονιά τις μαστογραφίες από 1.000 σε 1.500 ώστε να καλύψουμε όσο το δυνατόν   περισσότερες γυναίκες. Από εκεί και πέρα τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η λιθοτριψία με λέιζερ στο νοσοκομείο μας. Ήδη έχει παραληφθεί ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα και αυτή την περίοδο γίνεται εκπαίδευση του προσωπικού ώστε να μπορέσουμε να το λειτουργήσουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Γιώργος Καμπούρης στις εξελίξεις που αφορούν την επισκευή του κτιρίου της Ψυχιατρικής Κλινικής ανέφερε ότι το έργο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και σύντομα θα προχωρήσουν οι μελέτες και οι κατασκευή με ορίζοντα τριετίας για την ολοκλήρωσή του.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου