× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Στόχος του Βοστάνειου για το `23 να μην φεύγει κανένας ασθενής εκτός Λέσβου»

Στην προσπάθεια που γίνεται για την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου αναφέρθηκε ο διοικητής του, Γιώργος Καμπούρης. Προσλήφθηκαν 4 μόνιμοι γιατροί, απαιτούνται άλλοι 6 για την κάλυψη των αναγκών

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 29/12/2022

«Στόχος του Βοστάνειου για το `23 να μην φεύγει κανένας ασθενής εκτός Λέσβου»
' χρόνος ανάγνωσης

Στους στόχους και στις προσπάθειες που πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης για την πλήρη στελέχωσή του με προσωπικό ώστε να καλύπτονται όσο το δυνατόν καλύτερα οι ανάγκες των συμπολιτών μας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο διοικητής του Βοστάνειου Γιώργος Καμπούρης.

Ο κ. Καμπούρης αναφερόμενος στις προσλήψεις που έγιναν και σε άλλες που προγραμματίζονται σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή καλύφθηκαν τέσσερις μόνιμες θέσεις σε ειδικότητες γιατρών ενώ για την πλήρη στελέχωση θα πρέπει να καλυφθούν άλλες 6 θέσεις τουλάχιστον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στην τελευταία προκήρυξη που είχε γίνει είχαμε ζητήσει 5 θέσεις γιατρών και συγκεκριμένα: 1 ψυχίατρο, 1 γυναικολόγο, 1 γενικό χειρουργό, 1 ογκολόγο και έναν ακτινοδιαγνώστη. Από τις θέσεις αυτές καλύφθηκαν οι 4 και έμεινε δυστυχώς κενή η θέση του ακτινοδιαγνώστη, η οποία θα πρέπει να επαναπροκηρυχθεί.

Ήδη την Τετάρτη ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ο χειρουργός καθώς και μία νέα αξιόλογη γιατρός παθολόγος ως επικουρική για 3 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα για να πει κανείς ότι το νοσοκομείο έχει πληρότητα ειδικοτήτων χρειαζόμαστε ακόμη 1 ψυχίατρο για την πλήρη στελέχωση της ψυχιατρικής κλινικής, 1 επεμβατικό καρδιολόγο για την καλύτερη και καθημερινή λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου, 1 ενδοκρινολόγο, 1 νεφρολόγο, 1 ακόμη γιατρό γενικής χειρουργικής και φυσικά ακτινοδιαγνώστη».

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης, στόχος είναι το νοσηλευτικό μας ίδρυμα να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι συμπολίτες μας να καλύπτουν όλες τις ανάγκες υγείας τους στον νησί και να μην απαιτούνται δαπανηρά ταξίδια στην Αθήνα τα οποία τις περισσότερες φορές έχουν τεράστια ταλαιπωρία.

«Τα τελευταία χρόνια αποκτήσαμε δύο επιπλέον κλίνες στη ΜΕΘ γεγονός που σημαίνει ότι κανείς δεν χρειάζεται να διακομισθεί σε νοσοκομείο εκτός νησιού λόγω έλλειψης κλινών. Από εκεί και πέρα τον τελευταίο χρόνο λειτούργησαν με μεγάλη επιτυχία και πολλές επισκέψεις συμπολιτών μας τα ιατρεία πόνου και long covid, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί και η μέθοδος touris για τον προστάτη, ενώ αυξάνουμε για τη νέα χρονιά τις μαστογραφίες από 1.000 σε 1.500 ώστε να καλύψουμε όσο το δυνατόν   περισσότερες γυναίκες. Από εκεί και πέρα τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η λιθοτριψία με λέιζερ στο νοσοκομείο μας. Ήδη έχει παραληφθεί ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα και αυτή την περίοδο γίνεται εκπαίδευση του προσωπικού ώστε να μπορέσουμε να το λειτουργήσουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Γιώργος Καμπούρης στις εξελίξεις που αφορούν την επισκευή του κτιρίου της Ψυχιατρικής Κλινικής ανέφερε ότι το έργο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και σύντομα θα προχωρήσουν οι μελέτες και οι κατασκευή με ορίζοντα τριετίας για την ολοκλήρωσή του.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πανιά γεμάτα Αιγαίο στην Aegean Regatta 2025

Η καρδιά της ελληνικής ιστιοπλοΐας χτυπά από τη Μύρινα μέχρι τη Μυτιλήνη με 5 αγώνες και ξεχωριστές εκδηλώσεις
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τιμή στην Αγία Παρασκευή από τους απογόνους του Κιοστέ

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Αγιοπαρασκευούσηδων Μυτιλήνης τίμησε την πολιούχο του χωριού των προγόνων με εικόνες-κειμήλια από τη Μικρασία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη στη Λήμνο δύο γυναικών για παράνομο εμπόριο

Δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη 39χρονος στην Αγιάσο για κλοπή και οπλοκατοχή

Εκκρεμούσαν καταδίκες εις βάρος του
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μεθυσμένος οδηγός στη Μυτιλήνη

Χτύπησε «κόκκινο» στο αλκοτέστ -Σύλληψη 65χρονου για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Όχι της ΔΗΠΑΚ στο νέο πειθαρχικό δίκαιο για το Δημόσιο

Το νέο νομοσχέδιο καταργεί στην ουσία το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των υπαλλήλων για μονιμότητα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρωτιές από το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης

Μια χρονιά με δυσκολίες, στερήσεις και όνειρα για το μέλλον περιγράφουν απόφοιτοι του σχολείου που ετοιμάζουν βαλίτσες για υψηλόβαθμες σχολές σε όλη την Ελλάδα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Δεν πάει άλλο με τις διακοπές ρεύματος!»

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να δώσει λύση στο πρόβλημα των επαναλαμβανόμενων διακοπών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κάλεσμα ομάδας δασοπυρόσβεσης Πολιχνίτου για άμεση δράση

Πρωτοβουλία για ανοιχτή συνάντηση την Κυριακή 27 Ιουλίου στο Πολύκεντρο, με στόχο τη συλλογική διεκδίκηση λύσεων για το νερό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αντίο με σεβασμό στη Νίκη Γεωργή

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποχαιρετά ένα από τα παλαιότερα και πιο αγαπητά του μέλη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από τα ΕΠΑΛ της Λέσβου ολοταχώς για Ιατρική, Κοινωνικές επιστήμες και Πολυτεχνεία

Δείτε που πέρασαν τα χρυσά παιδιά των Επαγγελματικών Λυκείων της Λέσβου
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ