× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Όλα έγιναν νόμιμα»

Απάντηση Μουτζούρη στον Χατζηκομνηνό για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/12/2022

«Όλα έγιναν νόμιμα»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

«Αναληθείς» χαρακτηρίζει η περιφερειακή αρχή Μουτζούρη τις αναφορές του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Άρη Χατζηκομνηνού σε σχέση με την απευθείας ανάθεση της προμήθειας ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας σε εταιρία της Έδεσσας τονίζοντας ότι ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία.Παράλληλα στην απάντηση του ο κ.Μουτζούρης αναφέρει ότι έγινε αναπροσαρμογή των τιμών στα προϊόντα αυτά λόγω του πολέμου στην Ουκράνια!

Τα όσα αναφέρονται στην απάντηση της περιφερειακής αρχής αποτελούν πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του «Ν» σε σχέση με το Κοινωνικό Παντοπωλείο καθώς ο κ.Μουτζούρης δεν διαψεύδει ότι μοίρασε στους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας τρόφιμα αξίας μόλις 14,70 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα δόθηκαν για να περάσουν οι άνθρωποι Χριστούγεννα μία σακούλα με 2 πακέτα ρύζι, 2 πακέτα, μακαρόνια, 2 πακέτα ζάχαρη, 2 πακέτα φασόλια, 2 πακέτα φακές, 2 πακέτα αλεύρι και 2 κουτιά γάλα εβαπορέ. Επίσης καμία εξήγηση δεν δίνεται από τον κ.Μουτζούρη για το πως είναι δυνατόν τα προϊόντα που αγόρασε η Περιφέρεια από τον εξ Εδέσσης προμηθευτή να είναι ακριβότερα από τις τιμές λιανικής στα σούπερ μάρκετ.Τι στιγμή μάλιστα που λόγω και της μαζικής προμήθειας η τιμή θα έπρεπε να είναι πολύ χαμηλότερη.Τέλος σε σχέση με τον τόπο διανομής των προϊόντων που ήταν η Λάρσος προφανώς ο κ.Περιφερειάρχης ή έχει άγνοια των ανακοινώσεων που βγάζει η Περιφέρεια ή την ξέχασε!

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση-πρόσκληση που στάλθηκε δελτίο Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στις 14.12.2022 σύμφωνα με την οποία καλούνταν οι οικονομικά ευάλωτοι συμπολίτες μας να προσέλθουν στη Λάρσο για την παραλαβή των προϊόντων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ξεκίνησε σήμερα στην Π.Ε. Λέσβου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την αρμόδια Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, η Διανομή Τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους Δικαιούχους του Προγράμματος «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ» που εξ ολοκλήρου υλοποιείται με πόρους από τον Προϋπολογισμός της Περιφέρειας. Συνολικά πρόκειται να διανεμηθούν 7 είδη τροφίμων, από 2.600 τεμάχια, σε 1.100 δικαιούχους.

Ωφελούμενοι είναι ευάλωτα άτομα και οικογένειες με εισοδηματικά κριτήρια: μονοπρόσωπα νοικοκυριά έως 5.000 ευρώ και Οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται το ποσό των 1.500 ευρώ για κάθε επιπλέον προστατευόμενο μέλος.


Η διανομή πραγματοποιείται στο χώρο του ΚΤΕΟ- Λαρισαίες Πέτρες από τις 9:30-13:30 μμ μέχρι την Παρασκευή 16.12.2022. Αν υπάρξουν λόγοι αδυναμίας παραλαβής των τροφίμων ως την Παρασκευή, οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2251-3-53916.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η απάντηση του κ.Μουτζούρη στον κ.Χατζηκομνηνό έχει ως εξής:

Σε απάντηση των όσων αναληθών ανέφερε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αριστείδης Χατζηκομνηνός, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 21.12.2022, για το θέμα της επιλογής του Αναδόχου της προμήθειας τροφίμων του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», που αποτελούν συκοφαντικές αιτιάσεις σε βάρος της Περιφέρειας και του ίδιου του Περιφερειάρχη, και προς αποκατάσταση της αλήθειας από την πλήρως διαστρεβλωμένη εικόνα, που παρουσίασε ο ανωτέρω, και με τη ρητή επιφύλαξη του κ. Περιφερειάρχη για κάθε νόμιμο δικαίωμά του, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
1) Η προσφορά της εταιρείας «Ν. Ναυρινιάδης και Σια Ε.Ε.» με έδρα τα Σεβαστειανά Σκύδρας – Έδεσσα επιλέχθηκε στο πλαίσιο διαγωνισμού μεταξύ τριών προσφορών που κατατέθηκαν, ως η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, η οποία κατατέθηκε από την ανωτέρω εταιρεία.
Η προαναφερόμενη Ανακοίνωση απεστάλη ηλεκτρονικά στις 17 Μαρτίου 2022 στο Επιμελητήριο Λέσβου προς ενημέρωση των μελών του και τοιχοκολλήθηκε στον Πίνακα Ανακοινώσεων του Κεντρικού Κτιρίου της Π.Β.Α. Η ηλεκτρονική ανάρτηση και η δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης στο ΚΗΜΔΗΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ) και στην Ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είχε ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ενδιαφέροντος και από εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκτός νησιού και αποδεικνύει τη διαφάνεια των διαδικασιών προς όφελος του Δημοσίου Συμφέροντος.
2) Σύμφωνα με το άρθρο 118 του Νόμου 4412/2016 περί προμηθειών η διαγωνιστική διαδικασία μέχρι του ποσού των 30.000€ πλέον ΦΠΑ αναφέρεται ως «Απευθείας Ανάθεση».
3) Η αναπροσαρμογή τιμών στα είδη γάλα, ζάχαρη, μακαρόνια και αλεύρι της Σύμβασης μεταξύ αναθέτουσας αρχής και αναδόχου έγινε σύμφωνα με την εγκύκλιο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Αρχής με θέμα «Διευκρινήσεις ως προς την αύξηση των τιμών και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω της ενεργειακής κρίσης, της κρίσης στην Ουκρανία κ.λ.π.». Σημειωτέον ότι η αναπροσαρμογή των τιμών είναι κατώτερη από τη προβλεπόμενη δυνατή αύξηση.
4) Τέλος, τα προϊόντα παρελήφθησαν και αποθηκεύτηκαν στη περιοχή Λάρσο, λόγω μεγάλου όγκου και έλλειψης χώρου στα Γραφεία της Διεύθυνσης επί της οδού Ανδρομέδας 15 στη Μυτιλήνη και με στόχο να αποφευχθεί η περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση με την ενοικίαση χώρου εντός Μυτιλήνης. Στη Λάρσο καθημερινώς γίνεται, δύο εβδομάδες τώρα, η διανομή στους δικαιούχους που διαμένουν στα χωριά, είτε από εκπροσώπους των κοινοτήτων, είτε με δρομολόγια των υπηρεσιακών αυτοκινήτων της Π.Β.Α. συνοδεία των δύο εκ των τριών υπαλλήλων που υπηρετούν στην Υπηρεσία. Επιπλέον στα ηλεκτρονικά μηνύματα που λαμβάνουν οι δικαιούχοι αναγράφεται τηλέφωνο της υπηρεσίας και γίνεται συνεννόηση για παραλαβή των τροφίμων από ανήμπορους συμπολίτες μας, σεβόμενοι τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες, από την έδρα της Υπηρεσίας κατανοώντας την δυσκολία που τυχόν προκύπτει λόγω απόστασης.
Συνεπώς, τηρήθηκε στο έπακρο η προσήκουσα διαδικασία και τα καταγγελθέντα αποτελούν ψεύδη του καταγγέλλοντος, που εν γνώσει της αναλήθειάς του τα υποστήριξε για να πλήξει την Περιφέρεια και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Νέος χώρος παιχνιδιού στη Λαφιώνα

Την ολοκλήρωση της παιδικής χαράς ανακοίνωσε ο Ταξιάρχης Βέρρος- Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου προαναγγέλλει εργασίες στον δρόμο προς την Πέτρα και πλακοστρώσεις
Νέος χώρος παιχνιδιού στη Λαφιώνα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ένα κόσμημα της Μυτιλήνης ξαναζωντανεύει στην πλατεία Σαπφούς

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του ανακαινισμένου παλιού Λιμεναρχείου – Η διαδρομή από την απένταξη του έργου επί δημοτικής αρχής Κύτελη μέχρι την αποκατάστασή του επί Χριστόφα – Ένας νέος χώρος τουρισμού και πολιτισμού στην καρδιά της πόλης
Ένα κόσμημα της Μυτιλήνης ξαναζωντανεύει στην πλατεία Σαπφούς
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Από την εγκατάλειψη στην επαναλειτουργία το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Μυτιλήνης

Η δημοτική αρχή Χριστόφα επαναφέρει μια υποδομή που παρέμενε ανενεργή πολλά χρόνια – Αυτοψία του Δημάρχου στο έργο
Από την εγκατάλειψη στην επαναλειτουργία το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Μυτιλήνης
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τελευταία «γεύση» καλοκαιριού πριν την απότομη αλλαγή του καιρού

Έως 31 βαθμούς τη Δευτέρα στη Μυτιλήνη – Αισθητή πτώση του υδραργύρου και φθινοπωρινό σκηνικό από την Τρίτη
Τελευταία «γεύση» καλοκαιριού πριν την απότομη αλλαγή του καιρού
ΧΩΡΙΑ

100.000 ευρώ για τις μελέτες αποκατάστασης της Παναγίας στα Μιστεγνά

Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την προετοιμασία των μελετών που θα αποτελέσουν τη βάση για τις μελλοντικές εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού
100.000 ευρώ για τις μελέτες αποκατάστασης της Παναγίας στα Μιστεγνά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τέλος στον «Γολγοθά» της 19χρονης από τον Πολιχνίτο

Έγινε δεκτό το αίτημά της για την ελληνική ιθαγένεια και ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση ταυτότητας. Η υπόθεση που ανέδειξε το «Ν» κινητοποίησε τις διαδικασίες και έφτασε σε λύση έπειτα από χρόνια διοικητικής ταλαιπωρίας
Τέλος στον «Γολγοθά» της 19χρονης από τον Πολιχνίτο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο τραπέζι η μεταφορά του λιμανιού της Μυτιλήνης στον Καρά Τεπέ

Ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Παναγιώτης Τακτικός για το master plan, το εμπορικό λιμάνι, τη σύνδεση Βόλου–Σιγρίου, τα έργα στα μικρότερα λιμάνια και τα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό
Στο τραπέζι η μεταφορά του λιμανιού της Μυτιλήνης στον Καρά Τεπέ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τον αφθώδη και στήριξη στον Τσίπρα από Αστυρακάκη

Ο περιφερειακός σύμβουλος ασκεί κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την κτηνοτροφία, σχολιάζει τη στάση της Περιφέρειας και δηλώνει παρών στις διεργασίες για μια νέα προοδευτική πολιτική πρόταση
Ευθύνες στην κυβέρνηση για τον αφθώδη και στήριξη στον Τσίπρα από Αστυρακάκη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Δυνατή αντιφασιστική φωνή στη Μυτιλήνη 13 χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα

Πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Σαπφούς, στέλνοντας ισχυρό αντιφασιστικό μήνυμα 13 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Δυνατή αντιφασιστική φωνή στη Μυτιλήνη 13 χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ανοίγει τα οικονομικά της στους πολίτες

Σε λειτουργία η πλατφόρμα δωρεών με δημόσια ενημέρωση για το συνολικό ποσό – «Λίγα από πολλούς» το μήνυμα του κόμματος
Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ανοίγει τα οικονομικά της στους πολίτες
ΑΓΡΟΤΕΣ

Τροπολογία του ΚΚΕ για παύση των διώξεων σε βάρος αγροτών και κτηνοτρόφων

Επανακατατέθηκε στη Βουλή πρόταση για εξάλειψη του αξιοποίνου πράξεων που συνδέονται με αγροτικές κινητοποιήσεις – Μεταξύ των υπογραφόντων η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα
Τροπολογία του ΚΚΕ για παύση των διώξεων σε βάρος αγροτών και κτηνοτρόφων
ΧΩΡΙΑ

Κλείνει δρόμος στην Παναγιούδα για δύο ημέρες λόγω εργασιών

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας από το πρωί της Δευτέρας 21 έως το απόγευμα της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου
Κλείνει δρόμος στην Παναγιούδα για δύο ημέρες λόγω εργασιών