× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Όλα έγιναν νόμιμα»

Απάντηση Μουτζούρη στον Χατζηκομνηνό για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/12/2022

«Όλα έγιναν νόμιμα»

«Αναληθείς» χαρακτηρίζει η περιφερειακή αρχή Μουτζούρη τις αναφορές του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Άρη Χατζηκομνηνού σε σχέση με την απευθείας ανάθεση της προμήθειας ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας σε εταιρία της Έδεσσας τονίζοντας ότι ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία.Παράλληλα στην απάντηση του ο κ.Μουτζούρης αναφέρει ότι έγινε αναπροσαρμογή των τιμών στα προϊόντα αυτά λόγω του πολέμου στην Ουκράνια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα όσα αναφέρονται στην απάντηση της περιφερειακής αρχής αποτελούν πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του «Ν» σε σχέση με το Κοινωνικό Παντοπωλείο καθώς ο κ.Μουτζούρης δεν διαψεύδει ότι μοίρασε στους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας τρόφιμα αξίας μόλις 14,70 ευρώ.

Συγκεκριμένα δόθηκαν για να περάσουν οι άνθρωποι Χριστούγεννα μία σακούλα με 2 πακέτα ρύζι, 2 πακέτα, μακαρόνια, 2 πακέτα ζάχαρη, 2 πακέτα φασόλια, 2 πακέτα φακές, 2 πακέτα αλεύρι και 2 κουτιά γάλα εβαπορέ. Επίσης καμία εξήγηση δεν δίνεται από τον κ.Μουτζούρη για το πως είναι δυνατόν τα προϊόντα που αγόρασε η Περιφέρεια από τον εξ Εδέσσης προμηθευτή να είναι ακριβότερα από τις τιμές λιανικής στα σούπερ μάρκετ.Τι στιγμή μάλιστα που λόγω και της μαζικής προμήθειας η τιμή θα έπρεπε να είναι πολύ χαμηλότερη.Τέλος σε σχέση με τον τόπο διανομής των προϊόντων που ήταν η Λάρσος προφανώς ο κ.Περιφερειάρχης ή έχει άγνοια των ανακοινώσεων που βγάζει η Περιφέρεια ή την ξέχασε!

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση-πρόσκληση που στάλθηκε δελτίο Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στις 14.12.2022 σύμφωνα με την οποία καλούνταν οι οικονομικά ευάλωτοι συμπολίτες μας να προσέλθουν στη Λάρσο για την παραλαβή των προϊόντων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ξεκίνησε σήμερα στην Π.Ε. Λέσβου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την αρμόδια Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, η Διανομή Τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους Δικαιούχους του Προγράμματος «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ» που εξ ολοκλήρου υλοποιείται με πόρους από τον Προϋπολογισμός της Περιφέρειας. Συνολικά πρόκειται να διανεμηθούν 7 είδη τροφίμων, από 2.600 τεμάχια, σε 1.100 δικαιούχους.

Ωφελούμενοι είναι ευάλωτα άτομα και οικογένειες με εισοδηματικά κριτήρια: μονοπρόσωπα νοικοκυριά έως 5.000 ευρώ και Οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται το ποσό των 1.500 ευρώ για κάθε επιπλέον προστατευόμενο μέλος.


Η διανομή πραγματοποιείται στο χώρο του ΚΤΕΟ- Λαρισαίες Πέτρες από τις 9:30-13:30 μμ μέχρι την Παρασκευή 16.12.2022. Αν υπάρξουν λόγοι αδυναμίας παραλαβής των τροφίμων ως την Παρασκευή, οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2251-3-53916.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η απάντηση του κ.Μουτζούρη στον κ.Χατζηκομνηνό έχει ως εξής:

Σε απάντηση των όσων αναληθών ανέφερε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αριστείδης Χατζηκομνηνός, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 21.12.2022, για το θέμα της επιλογής του Αναδόχου της προμήθειας τροφίμων του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», που αποτελούν συκοφαντικές αιτιάσεις σε βάρος της Περιφέρειας και του ίδιου του Περιφερειάρχη, και προς αποκατάσταση της αλήθειας από την πλήρως διαστρεβλωμένη εικόνα, που παρουσίασε ο ανωτέρω, και με τη ρητή επιφύλαξη του κ. Περιφερειάρχη για κάθε νόμιμο δικαίωμά του, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
1) Η προσφορά της εταιρείας «Ν. Ναυρινιάδης και Σια Ε.Ε.» με έδρα τα Σεβαστειανά Σκύδρας – Έδεσσα επιλέχθηκε στο πλαίσιο διαγωνισμού μεταξύ τριών προσφορών που κατατέθηκαν, ως η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, η οποία κατατέθηκε από την ανωτέρω εταιρεία.
Η προαναφερόμενη Ανακοίνωση απεστάλη ηλεκτρονικά στις 17 Μαρτίου 2022 στο Επιμελητήριο Λέσβου προς ενημέρωση των μελών του και τοιχοκολλήθηκε στον Πίνακα Ανακοινώσεων του Κεντρικού Κτιρίου της Π.Β.Α. Η ηλεκτρονική ανάρτηση και η δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης στο ΚΗΜΔΗΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ) και στην Ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είχε ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ενδιαφέροντος και από εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκτός νησιού και αποδεικνύει τη διαφάνεια των διαδικασιών προς όφελος του Δημοσίου Συμφέροντος.
2) Σύμφωνα με το άρθρο 118 του Νόμου 4412/2016 περί προμηθειών η διαγωνιστική διαδικασία μέχρι του ποσού των 30.000€ πλέον ΦΠΑ αναφέρεται ως «Απευθείας Ανάθεση».
3) Η αναπροσαρμογή τιμών στα είδη γάλα, ζάχαρη, μακαρόνια και αλεύρι της Σύμβασης μεταξύ αναθέτουσας αρχής και αναδόχου έγινε σύμφωνα με την εγκύκλιο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Αρχής με θέμα «Διευκρινήσεις ως προς την αύξηση των τιμών και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω της ενεργειακής κρίσης, της κρίσης στην Ουκρανία κ.λ.π.». Σημειωτέον ότι η αναπροσαρμογή των τιμών είναι κατώτερη από τη προβλεπόμενη δυνατή αύξηση.
4) Τέλος, τα προϊόντα παρελήφθησαν και αποθηκεύτηκαν στη περιοχή Λάρσο, λόγω μεγάλου όγκου και έλλειψης χώρου στα Γραφεία της Διεύθυνσης επί της οδού Ανδρομέδας 15 στη Μυτιλήνη και με στόχο να αποφευχθεί η περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση με την ενοικίαση χώρου εντός Μυτιλήνης. Στη Λάρσο καθημερινώς γίνεται, δύο εβδομάδες τώρα, η διανομή στους δικαιούχους που διαμένουν στα χωριά, είτε από εκπροσώπους των κοινοτήτων, είτε με δρομολόγια των υπηρεσιακών αυτοκινήτων της Π.Β.Α. συνοδεία των δύο εκ των τριών υπαλλήλων που υπηρετούν στην Υπηρεσία. Επιπλέον στα ηλεκτρονικά μηνύματα που λαμβάνουν οι δικαιούχοι αναγράφεται τηλέφωνο της υπηρεσίας και γίνεται συνεννόηση για παραλαβή των τροφίμων από ανήμπορους συμπολίτες μας, σεβόμενοι τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες, από την έδρα της Υπηρεσίας κατανοώντας την δυσκολία που τυχόν προκύπτει λόγω απόστασης.
Συνεπώς, τηρήθηκε στο έπακρο η προσήκουσα διαδικασία και τα καταγγελθέντα αποτελούν ψεύδη του καταγγέλλοντος, που εν γνώσει της αναλήθειάς του τα υποστήριξε για να πλήξει την Περιφέρεια και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ