× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Απλήρωτοι ακόμη, οι συμβασιούχοι της ΔΕΔΑΠΑΛ από το Δήμο Μυτιλήνης»

Ανακοίνωση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Μυτιλήνης Γιώργου Κατζανού ο οποίος επαναφέρει το ζήτημα των εργαζομένων χωρίς σύμβαση μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ το τρίμηνο Ιουνίου - Αυγούστου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/12/2022

«Απλήρωτοι ακόμη, οι συμβασιούχοι της ΔΕΔΑΠΑΛ από το Δήμο Μυτιλήνης»
' χρόνος ανάγνωσης

Το ζήτημα των συμβασιούχων της ΔΕΔΑΠΑΛ οι οποίοι εργάστηκαν χωρίς σύμβαση για διάστημα 2-3 μηνών την άνοιξη, επαναφέρει με ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης Γιώργος Κατζανός.

Ο Γιώργος Κατζανός μεταξύ άλλων αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης καθώς και στο γεγονός ότι δημόσια υπήρξαν δεσμεύσεις από στελέχη της Δημοτικής Αρχής ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για το τρίμηνο που δεν υπέγραψαν σύμβαση και ότι θα μπορέσουν να καλύψουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος μέχρι και σήμερα, λίγες μέρες δηλαδή πριν την εκπνοή του 2022 οι 60 περίπου εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, έχουν όμως πληρώσει από την τσέπη τους τις ασφαλιστικές εισφορές του τριμήνου που ήταν χωρίς σύμβαση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Κατζανού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πριν επτά μήνες ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, με μια πρωτόγνωρη διαδικασία με «προφορική εντολή» ανανέωσε και έδωσε παράταση στις συμβάσεις εργασίας εξήντα εργαζομένων στον Δήμο Μυτιλήνης και πιο συγκεκριμένα στην ΔΕΔΑΠΑΛ που είχαν λήξει. Το συγκεκριμένο γεγονός επαλήθευσαν δημόσια Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου Μυτιλήνης.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε μια σειρά δημόσιων τοποθετήσεων από στελέχη της Δημοτικής Αρχής (Αντιδημάρχους, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κλπ) ότι όλα πάνε καλά οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί, είναι ελάχιστοι οι απλήρωτοι και σύντομα θα πληρωθούν και αυτοί.

Την ίδια περίοδο ο Πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ και Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Μυτιλήνης, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ κ. Κατσαβέλλης Παναγιώτης σε δημόσια τοποθέτηση διαχώρισε την θέση του ότι η ΔΕΔΑΠΑΛ δεν έχει καμία σχέση με τις συγκεκριμένες συμβάσεις, και την μορφή παράτασης που δρομολογήθηκε από την Δημοτική Αρχή, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα δεχόταν να εργασθούν εργαζόμενοι χωρίς να έχουν συνάψει σύμβαση εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κατσαβέλλης πιθανώς έχει ξεχάσει την ιδιότητα του Αντιδημάρχου Οικονομικών και ότι στο Γραφείο του στον Δήμο Μυτιλήνης και στην Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών (Λογιστήριο, Ταμείο, κλπ) την επίμαχη περίοδο παρείχαν την εργασία τους χωρίς σύμβαση πάνω από δέκα υπάλληλοί, γεγονός που γνώριζε πολύ καλά, οι αντιφάσεις και η διγλωσσία του κ. Κατσαβέλλη τον εκθέτουν δεδομένου ότι όφειλε τουλάχιστον με την ιδιότητα του Πρόεδρου της ΑΔΕΔΥ να στηρίξει τους εργαζομένους, και όχι επί της ουσίας την (παράνομη - παράτυπη) προφορική εντολή της Δημοτικής Αρχής.

Το ίδιο βεβαία συνυπεύθυνοι είναι και οι Αντιδήμαρχοι κ. Ε.Τζιμής, κ. Φρατζέσκος, κ.Κουνέλλης, κ. Π.Τσακύρης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Η. Κουντουρέλης δεδομένου στις Δ/νσεις και στα γραφεία τους απασχολήθηκαν εργαζόμενοι χωρίς καμία σύμβαση εργασίας.

Η Δημοτική Αρχή, εκμεταλλευόμενη την αγωνιά των εργαζομένων (ανάγκη εργασίας και επιβίωσης, τον εφιάλτη της ανεργίας, κλπ) και την πιθανή συνέχεια τις εργασίας τους, λειτούργησε με υποκρισία και με ψέματα. Έτσι σήμερα μετά από επτά μήνες κανένας από τους εξήντα εργαζόμενους δεν αποζημιώθηκε για τον τρίμηνο Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου 2022 που εργάσθηκε στον Δήμο, αντιθέτως αρκετοί εργαζόμενοι κατέβαλαν από την τσέπη τους και ασφαλιστικές εισφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του (Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοί, κ.λπ) αμφισβητούν όλα τα προαναφερόμενα τους καλούμε δημόσια να παρουσιάσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν την αποζημίωση των εργαζομένων για το ως άνω τρίμηνο.

Το συγκεκριμένο γεγονός είναι δείγμα γραφής το πως διοικεί τον Δήμο Μυτιλήνης η σημερινή Δημοτική Αρχή χωρίς σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία, χωρίς σεβασμό στην ανθρώπινη υπόσταση, ήθος και αλήθεια». 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2026 με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό Ειρήνη Παπαδοπούλου για τη σημασία των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών
Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία με έντονο παλμό, καταγγελίες για τις αιματηρές εξελίξεις σε Ιράν και Λίβανο και κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη
Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026

Σταθερή αλλά συγκρατημένη άνοδος στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης τον Φεβρουάριο του 2026, 50.077 επιβάτες στο πρώτο δίμηνο
Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη

Στο επίκεντρο ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Μυτιλήνης και οι συμβάσεις που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια
Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για  σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη
ΘΕΑΤΡΟ

Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο

Για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη ανεβαίνει ο κωμικός Θανάσης Σαμαράς με τη νέα του stand up comedy παράσταση «Ελεύθερος»
Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής

Η 3η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος GOV4ALL από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. έφερε 5 σχολεία σε επαφή με τη βιολογική καλλιέργεια, τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τις πρακτικές φροντίδας του εδάφους
Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο

Επιστημονικές συναντήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος
Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο
ΧΩΡΙΑ

Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνιες που ο χώρος δεν θα λειτουργήσει
Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο στο μικροσκόπιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου

Η εκπομπή «Πάτα μια πεταλιά, μια εκπομπή για τους ευάλωτους του δρόμου και όχι μόνο» ανοίγει τη συζήτηση για την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου στη Μυτιλήνη
Η καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο στο μικροσκόπιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού πάνε τα 1,46 δισ. ευρώ για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές

Ερώτηση Χαρίτση και βουλευτών της Νέας Αριστεράς για τη στήριξη μικρών τοπικών επιχειρήσεων και την απορρόφηση των πόρων έως το 2027
Πού πάνε τα 1,46 δισ. ευρώ για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης

O Δήμαρχος Μυτιλήνης «ξενάγησε» τον Περιφερειάρχη στο υπό κατασκευή έργο του Πάρκου Αναψυχής στην Αγία Κυριακή
Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στο ΠΑΣΟΚ Λέσβου λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής

Σφοδρή καταγγελία του ιστορικού στελέχους του κόμματος Σταύρου Πολίτη για αδιαφάνεια, παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και αποκλεισμούς στη διαδικασία εκλογής συνέδρων
Ένταση στο ΠΑΣΟΚ Λέσβου λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής