× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στον υγρότοπο της Καλλονής εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα

Ξεναγήθηκαν από τους υπευθύνους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλλονής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/12/2022

Στον υγρότοπο της Καλλονής  εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα

Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από διάφορα μέρη της χώρας, καλεσμένοι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο στοχευμένης δράσης για την ανάπτυξη του μαθητικού τουρισμού στο νησί μας, επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής και τον υγρότοπο Καλλονής και συμμετείχαν σε δράσεις παρατήρησης πουλιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομάδα των εκπαιδευτικών αρχικά βρέθηκε στον μεγαλύτερο υγρότοπο της Λέσβου, την Αλυκή Καλλονής. Εκεί έγινε ενημέρωση από την Ελένη Γαληνού, Περιβαλλοντολόγο και τον  Ευστράτιο Ζγουρνιό, Δασοπόνο και η πρώτη γνωριμία τους με την παρατήρηση πουλιών, στην πράξη, μέσα από ένα μικρό περίπατο στην ανατολική πλευρά της αλυκής, όπου, εκείνο το πρωινό, ήταν συγκεντρωμένα τα περισσότερα Φλαμίνγκο. Με τη βοήθεια των ατομικών τους κυαλιών και των τηλεσκοπίων που χειρίζονταν τα στελέχη του ΚΠΕΝ Καλλονής, παρατήρησαν από κοντινή απόσταση τα Φλαμίνγκο και άλλα πουλιά που αυτό τον καιρό ξεχειμωνιάζουν στην περιοχή μας (ερωδιούς, πάπιες) σε μια προσπάθεια να λάβουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό για μαθητές με θέμα τους υγροτόπους και τα πουλιά σε αυτούς.

Στη συνέχεια η γνωριμία τους με τους υγροτόπους μεταφέρθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής. Εκεί παρακολούθησαν παρουσίαση για όλα τα διαθέσιμα προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με θέμα τη σύγχρονη φύση της Λέσβου, για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τέλος, ξεναγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση του κέντρου με θέμα τον Κόλπο Καλλονής και τα άλλα σημαντικά οικοσυστήματα του νησιού.

Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την παρατήρηση πουλιών και άλλων οργανισμών του νερού μέσα από τα προγράμματα του ΚΠΕΝ Καλλονής-Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και την ευχή να μπορέσουν σύντομα να επιστρέψουν στη Λέσβο με τους/τις μαθητές/τριές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για περισσότερες πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕΝ Καλλονής μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπό του. Τηλέφωνο επικοινωνίας 22510-47033 και e-mail: [email protected].

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα για τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου