× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ

Την πολιτική πρόταση του κόμματος παρουσίασε ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου Κώστας Ρήγας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μανταμάδο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/12/2022

Κάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ
' χρόνος ανάγνωσης

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στο Πολύκεντρο του Μανταμάδου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης του ΚΚΕ με θέμα «αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής», στο Πολύκεντρο του χωριού.  Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Ρήγας, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιγράφοντας πως εννοεί την συμπόρευση ο κ. Ρήγας τόνισε:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η συμπόρευση με το ΚΚΕ δεν είναι ούτε μόνο η ψήφος, ούτε κάτι που πλανάται. Είναι πολλά που μπορεί να κάνει κάποιος και πράγματι μπορεί να τα κάνει.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ στο Μανταμάδο! Συμπόρευση σημαίνει ότι ακούει το ΚΚΕ. Ότι διαβάζει και διαδίδει το ριζοσπάστη. Ότι το ενισχύει οικονομικά. Ότι διαβάζει τις επεξεργασίες του, μέσα από την ΚΟΜΕΠ, τις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής, Καταπιάνεται με την ιστορία των λαϊκών αγώνων του τόπου, έρχεται σε επαφή με το ιστορικό, πολιτικό, λογοτεχνικό βιβλίο.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νοιάζεται για τη διαβίωση των κατοίκων, των προσφύγων και μεταναστών, δείχνει την αλληλεγγύη του έμπρακτα. Δεν περιμένει κυβερνήσεις και αρχόντους να του λύσουν το πρόβλημα. Αν είναι αγρότης διεκδικεί μέσα από τον αγροτικό του σύλλογο τη μείωση του κόστους παραγωγής. Ζητά να γίνονται γενικές συνελεύσεις. Συσκέψεις. Κοινές πρωτοβουλίες για να μεγαλώνει ο αγροτικός σύλλογος, πιθανά και στα δίπλα χωριά. Αν είναι μαθητής, νέος ή νέα, παλεύει με τους συμμαθητές του, με τη σχολική κοινότητα για σχολεία ασφαλή, για να μη ζήσουμε ότι ζουν οι μαθητές του μουσικού ή πολύ περισσότερο την τραγωδία - έγκλημα των Σερρών. Αν είναι γυναίκα παλεύει για την ισοτιμία και χειραφέτηση μέσα από το σύλλογό της. Αν είναι ιδιωτικός υπάλληλος συμμετέχει στις αρχαιρεσίες του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων που ολοκληρώνονται αυτή τη βδομάδα.

 

 

Όλοι μαζί κάνουμε σημαία τη δημιουργία του Κέντρου Υγείας στο Μανταμάδο, τη δημιουργία αγροτικών δρόμων, τη θέρμανση του σχολείου. Δε σταματάμε να διαδηλώνουμε ενάντια στις φυλακές προσφύγων της ΕΕ.

 

 

Κι όσο για τους οπαδούς του ΚΚΕ, κι αυτοί μπορούν να δώσουν περισσότερα. Να παροτρύνουν τη νεολαία να φτιάξει μια μεγάλη και μαχητική ΚΝΕ, κόντρα στην αδικία, την εκμετάλλευση, τα ναρκωτικά. Να σκεφτούν οι ίδιοι σοβαρά να γίνουν κομματικά μέλη, να μη θεωρούν αυτονόητη την ύπαρξη του ΚΚΕ, γιατί ΚΚΕ υπάρχει στην πράξη - όχι στα λόγια, με δομή και με οργάνωση. Αυτό μας δίδαξαν και οι αγωνιστές πρόγονοί μας, κάποιοι ευτυχώς αποτελούν ακόμη τη φωτεινή και ένδοξη ζωντανή ιστορία του ΚΚΕ. Πολλά μπορούν να γίνουν, ας σκεφτεί ο καθένας μας το αμέσως επόμενο».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά

Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών