× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η αλληλεγγύη επανασυνδέει ρεύμα 9μελούς οικογένειας!

Ρύθμιση των δόσεων με παράσταση διαμαρτυρίας και διάλογο με τους υπεύθυνους κατάφερε το Εργατικό Κέντρο Λέσβου στη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 12/12/2022

Η αλληλεγγύη επανασυνδέει ρεύμα 9μελούς οικογένειας!
Φωτογραφίες και βίντεο Παναγιώτης Μπαλάσκας

Ένας εφιάλτης που έγινε πραγματικότητα την περασμένη Παρασκευή με τη διακοπή ρεύματος σε 9μελή οικογένεια της Αγιάσου, έφερε Αγιασώτες, μέλη και τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου το πρωί της Δευτέρας έξω από τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ στη Μυτιλήνη για να γίνει άμεση επανασύνδεση. Η αλληλεγγύη όμως απέφερε λύση με εντολή από τη ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ να ξανασυνδεθεί το ρεύμα της πολύτεκνης οικογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ματθαίος Ανδρεαδέλλης, 47 ετών πατέρας επτά παιδιών, έζησε με τη σύζυγό του τον εφιάλτη της διακοπής ρεύματος την Παρασκευή, όταν ο εργολάβος της ΔΕΔΔΗΕ σφράγισε το ρολόι, μέσα στον Δεκέμβρη, στην Αγιάσο και εν όψει κακοκαιρίας. Το χρέος είχε συσσωρευτεί. Επρόκειτο για άνω των 5.000 ευρώ και 2.000 ευρώ με παλιότερο λογαριασμό.

Η κοινότητα της Αγιάσου, η πρόεδρος, Διαμάντω Ρουγγέλλη και η ενορία ευαισθητοποιήθηκε από την αρχή. Ετσι κι αλλιώς οι συντοπίτες του, από το υστέρημά τους, όπως μας είπε προμηθεύουν την οικογένεια όποτε μπορούν. Ο κ. Ανδρεαδέλλης έχει συνεργείο αυτοκινήτων και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τη σύζυγό του. Τα παιδιά τους είναι από 7 έως 23 ετών, εκ των οποίων τα δύο με σοβαρά προβλήματα υγείας, σε βαθμό που προσπαθούν κάθε φορά να συγκεντρώσουν χρήματα για να μεταβούν σε Νοσοκομεία της Αθήνας. Και ο ίδιος ο πολύτεκνος πατέρας έχει πρόβλημα με την καρδιά του και όπως μας εξομολογήθηκε δεν πάει στον γιατρό, λόγω έλλειψης χρημάτων, αλλά και γιατί γνωρίζει ότι αν πρέπει να κάνει επέμβαση θα απουσιάσει από την εργασία του που είναι η αποκλειστική πηγή εισοδήματος των εννέα μελών της οικογένειας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι μέχρι το 2018 με την πολυτεκνική ιδιότητα είχε μειωμένο ρεύμα, στη συνέχεια όμως και με την αλλαγή της νομοθεσίας, έπρεπε  να κάνει μια απλή διαδικασία ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, κάτι το οποίο δεν γνώριζε καλά (σ.σ. δεν έχει ούτε ίντερνετ το σπίτι τους), δεν είχε σωστή ενημέρωση ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να το κάνει και βέβαια δεν είχε τον χρόνο.

Έτσι ο λογαριασμός γιγαντώθηκε και καθώς δεν είχε κοινωνικό τιμολόγιο, ο ΔΕΔΔΗΕ έλαβε εντολή για διακοπή του ρεύματος (σ.σ. κάτι που δεν συμβαίνει για όσους/όσες είναι σε κοινωνικό τιμολόγιο τους δύσκολους χειμερινούς και θερινούς μήνες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου με επικεφαλής τον Γιάννη Ζαφειρίου, τον ίδιο τον παθόντα και συναδέλφισσες δημοσιογράφους μπήκαμε στο κτήριο της ΔΕΗ στη Μυτιλήνη, ενώ έξω ηχούσε το σύνθημα «ρεύμα φτηνό για όλο τον λαό». Η επιθυμία της διευθύντριας της ΔΕΗ, Ελευθερίας Βεριβάκη να συνδράμει τον πολύτεκνο πατέρα, γνωρίζοντας ήδη από τον ιερέα του χωριού το πρόβλημα ήταν πολύ σημαντική.

Με τηλέφωνα σε λογιστή και την ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο, επιτεύχθηκε διακανονισμός των δόσεων 120 ευρώ και 120 ευρώ περίπου τον μήνα για τους δύο διαφορετικούς λογαριασμούς. Ηδη η κοινότητα της Αγιάσου έχει συγκεντρώσει 1000 ευρώ που έχουν καταβληθεί, ενώ με πίεση μέχρι την Τετάρτη η αντιδήμαρχος Μυτιλήνης, δεσμεύτηκε ο Δήμος να καταβάλλει το ποσό των 230 ευρώ για να ξεκινήσουν να λειτουργούν οι δόσεις. Στο μεταξύ η ΔΕΗ έδωσε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για επανασύνδεση του ρεύματος του σπιτιού στην Αγιάσο, σήμερα Δευτέρα και η αλληλεγγύη απέφερε καρπούς.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Μακάβριο εύρημα

Εντοπίστηκε σωρός άνδρα σε προχωρημένη σήψη σε βραχώδη ακτή της Σκάλας Συκαμιάς
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση