× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της Δημοτικής Αρχής Κύτελη

Πού είναι τα «εγκεκριμένα» από την ΕΕ 18 εκατομμύρια για έργα στο παλιό κολυμβητήριο στο λιμάνι της πόλης, στην πλαζ στα Τσαμάκια και στον Άγ. Θεράποντα που είχε ανακοινώσει στις 19 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμαρχος Μυτιλήνης;

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/12/2022

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της Δημοτικής Αρχής Κύτελη

Το «Ν» με αναλυτικά άρθρα από τότε είχε επισημάνει ότι τα ανακοινωθέντα από το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, έργα, μετά τη συνάντηση του με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μεταναστευτικό (DG Home), Μπεάτε Γκμίντερ είναι απλά «καθρεφτάκια προς τους ιθαγενείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με σκοπό να αποσπασθεί η άδεια δημιουργίας νέας δομής για μετανάστες και πρόσφυγες. Αλλά και γιατί για χίλιους μύριους λόγους που είχαν να κάνουν με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και προπάντων με τη μηδενική προετοιμασία για αυτά, τα έργα δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. 

Ο λόγος για τα 18 εκατομμύρια ευρώ που στις 19 Ιανουαρίου του 2021 είχε ανακοινώσει ο Στρατής Κύτελης τονίζοντας (αντιγράφουμε από το σχετικό τότε δελτίο τύπου) ότι «την έγκριση της Ε.Ε. για την υλοποίηση τριών σημαντικών έργων στην πόλη της Μυτιλήνης επιφύλασσε η σημερινή επίσκεψη της Αναπληρώτριας Διευθύντριας της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μεταναστευτικό (DG Home), Μπεάτε Γκμίντερ, στον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.».

Και συνέχισε ο Στρατής Κύτελης ανακοινώνοντας τα τρία έργα που η χρηματοδότηση τους είχε εγκριθεί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένη Χατζηγιάννη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατή Τζιμή και του Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου, Τάσου Μπαλή, επισφραγίστηκε η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 10 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του Παλαιού Κολυμβητηρίου Μυτιλήνης, ώστε «να δημιουργηθεί ένα εμβληματικό κτήριο Παλαί Ντε Σπορ, κόσμημα για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό στην πόλη μας», όπως τόνισε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης.

Μετά από συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο εγκρίθηκε επίσης η χρηματοδότηση με πέντε εκατομμύρια ευρώ για την πλήρη ανάπλαση της Δημοτικής Πλαζ (Τσαμάκια), που παράλληλα με το μεγάλο έργο για την Ανάπλαση Περιφερειακής Πρόσβασης Κάστρου και τη δημιουργία ήπιας κυκλοφορίας οδού Πεζόδρομου και Ποδηλατόδρομου στην περιοχή, θα αποτελέσει πόλο έλξης τόσο για τους ξένους όσο και για τους Έλληνες τουρίστες δίνοντας ώθηση στην τοπική οικονομία, ενώ και οι κάτοικοι της πόλης θα μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη μίας πλήρως ανεπτυγμένης περιοχής εντός της πόλης.

Το τρίτο έργο που έλαβε την έγκριση για χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα πραγματοποιηθεί μέσω του Δήμου Μυτιλήνης, αφορά στην συντήρηση του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος, έναντι του ποσού των τριών εκατομμυρίων ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Κι άλλα 45 έργα!

Της παραπάνω συνάντησης κατά την οποία είχαν ανακοινωθεί.... «εγκεκριμένα» από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργα είχε πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου του 2020, σύσκεψη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά από πρόσκληση της κ. Γκμίντερ σε συνέχεια άλλης που είχε πραγματοποιηθεί προ μίας εβδομάδας στο Δημαρχείο Μυτιλήνης.

Σε αυτήν τη συνάντηση από τον κ. Κύτελη, έγινε παρουσίαση συγκεκριμένου καταλόγου μεγάλων έργων και παρεμβάσεων στο Δήμο Μυτιλήνης, συνολικού προϋπολογισμού 45 εκατομμυρίων ευρώ που σχετίζονται με έργα αποκατάστασης από τις συνέπειες του μεταναστευτικού στις υποδομές και εγκαταστάσεις του Δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Ιανουάριο του 2021 ο κ. Κύτελης είχε σπεύσει να ανακοινώσει εκτός των τριών έργων των 18 εκατομμυρίων ευρώ πως «ο Δήμαρχος Μυτιλήνης έλαβε τη διαβεβαίωση της κ. Γκμίντερ ότι και τα υπόλοιπα έργα τα οποία είχαν παρουσιαστεί σε σχετική συνάντηση τον Οκτώβριο, θα κατατεθούν στο Ευρωκοινοβούλιο (σ.σ !!!) και θα λάβουν έγκριση για να υλοποιηθούν».

Τι από όλα αυτά τα 18 και 45 εκατομμύρια ευρώ δυο χρόνια τώρα μπήκαν στα ταμεία του Δήμου Μυτιλήνης ή ποια έργα ξεκίνησε η υλοποίηση τους έστω και σε επίπεδο μελετών; 

Κανένα! Ούτε ένα ευρώ για ενός τετραγωνικού χιλιοστού έργο. Εκτός κι αν στα παραπάνω περιλαμβάνεται η δομή της Βάστριας που δημιουργήθηκε με την έγκριση του Στρατή Κύτελη, της δημοτικής του αρχής και των συνεργατών της.

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία: Χωρίς νερό για 12 ώρες η Θερμή

Καμία ενημέρωση στους κατοίκους του χωριού για το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση του χωριού
ΧΩΡΙΑ

Όχι στις αυξήσεις της ΔΕΥΑΛ από τον Πολιχνίτο

Ψήφισμα εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου και εκφράζει την αντίθεση του στις αυξήσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΛ στα τιμολόγια της ύδρευσης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαλσαμίδης: Δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα μεγάλα έργα της Λέσβου

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ