× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της Δημοτικής Αρχής Κύτελη

Πού είναι τα «εγκεκριμένα» από την ΕΕ 18 εκατομμύρια για έργα στο παλιό κολυμβητήριο στο λιμάνι της πόλης, στην πλαζ στα Τσαμάκια και στον Άγ. Θεράποντα που είχε ανακοινώσει στις 19 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμαρχος Μυτιλήνης;

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/12/2022

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της Δημοτικής Αρχής Κύτελη
' χρόνος ανάγνωσης

Το «Ν» με αναλυτικά άρθρα από τότε είχε επισημάνει ότι τα ανακοινωθέντα από το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, έργα, μετά τη συνάντηση του με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μεταναστευτικό (DG Home), Μπεάτε Γκμίντερ είναι απλά «καθρεφτάκια προς τους ιθαγενείς».

Με σκοπό να αποσπασθεί η άδεια δημιουργίας νέας δομής για μετανάστες και πρόσφυγες. Αλλά και γιατί για χίλιους μύριους λόγους που είχαν να κάνουν με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και προπάντων με τη μηδενική προετοιμασία για αυτά, τα έργα δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος για τα 18 εκατομμύρια ευρώ που στις 19 Ιανουαρίου του 2021 είχε ανακοινώσει ο Στρατής Κύτελης τονίζοντας (αντιγράφουμε από το σχετικό τότε δελτίο τύπου) ότι «την έγκριση της Ε.Ε. για την υλοποίηση τριών σημαντικών έργων στην πόλη της Μυτιλήνης επιφύλασσε η σημερινή επίσκεψη της Αναπληρώτριας Διευθύντριας της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μεταναστευτικό (DG Home), Μπεάτε Γκμίντερ, στον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.».

Και συνέχισε ο Στρατής Κύτελης ανακοινώνοντας τα τρία έργα που η χρηματοδότηση τους είχε εγκριθεί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένη Χατζηγιάννη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατή Τζιμή και του Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου, Τάσου Μπαλή, επισφραγίστηκε η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 10 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του Παλαιού Κολυμβητηρίου Μυτιλήνης, ώστε «να δημιουργηθεί ένα εμβληματικό κτήριο Παλαί Ντε Σπορ, κόσμημα για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό στην πόλη μας», όπως τόνισε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης.

Μετά από συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο εγκρίθηκε επίσης η χρηματοδότηση με πέντε εκατομμύρια ευρώ για την πλήρη ανάπλαση της Δημοτικής Πλαζ (Τσαμάκια), που παράλληλα με το μεγάλο έργο για την Ανάπλαση Περιφερειακής Πρόσβασης Κάστρου και τη δημιουργία ήπιας κυκλοφορίας οδού Πεζόδρομου και Ποδηλατόδρομου στην περιοχή, θα αποτελέσει πόλο έλξης τόσο για τους ξένους όσο και για τους Έλληνες τουρίστες δίνοντας ώθηση στην τοπική οικονομία, ενώ και οι κάτοικοι της πόλης θα μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη μίας πλήρως ανεπτυγμένης περιοχής εντός της πόλης.

Το τρίτο έργο που έλαβε την έγκριση για χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα πραγματοποιηθεί μέσω του Δήμου Μυτιλήνης, αφορά στην συντήρηση του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος, έναντι του ποσού των τριών εκατομμυρίων ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Κι άλλα 45 έργα!

Της παραπάνω συνάντησης κατά την οποία είχαν ανακοινωθεί.... «εγκεκριμένα» από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργα είχε πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου του 2020, σύσκεψη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά από πρόσκληση της κ. Γκμίντερ σε συνέχεια άλλης που είχε πραγματοποιηθεί προ μίας εβδομάδας στο Δημαρχείο Μυτιλήνης.

Σε αυτήν τη συνάντηση από τον κ. Κύτελη, έγινε παρουσίαση συγκεκριμένου καταλόγου μεγάλων έργων και παρεμβάσεων στο Δήμο Μυτιλήνης, συνολικού προϋπολογισμού 45 εκατομμυρίων ευρώ που σχετίζονται με έργα αποκατάστασης από τις συνέπειες του μεταναστευτικού στις υποδομές και εγκαταστάσεις του Δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Ιανουάριο του 2021 ο κ. Κύτελης είχε σπεύσει να ανακοινώσει εκτός των τριών έργων των 18 εκατομμυρίων ευρώ πως «ο Δήμαρχος Μυτιλήνης έλαβε τη διαβεβαίωση της κ. Γκμίντερ ότι και τα υπόλοιπα έργα τα οποία είχαν παρουσιαστεί σε σχετική συνάντηση τον Οκτώβριο, θα κατατεθούν στο Ευρωκοινοβούλιο (σ.σ !!!) και θα λάβουν έγκριση για να υλοποιηθούν».

Τι από όλα αυτά τα 18 και 45 εκατομμύρια ευρώ δυο χρόνια τώρα μπήκαν στα ταμεία του Δήμου Μυτιλήνης ή ποια έργα ξεκίνησε η υλοποίηση τους έστω και σε επίπεδο μελετών; 

Κανένα! Ούτε ένα ευρώ για ενός τετραγωνικού χιλιοστού έργο. Εκτός κι αν στα παραπάνω περιλαμβάνεται η δομή της Βάστριας που δημιουργήθηκε με την έγκριση του Στρατή Κύτελη, της δημοτικής του αρχής και των συνεργατών της.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Απολογισμός για το 2ο Φεστιβάλ Νέων του Πλωμαρίου

Επιτυχημένη διοργάνωση από το Σύνδεσμο Πλωμαριτών Αττικής «Βενιαμίν ο Λέσβιος»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό των υγειονομικών

Το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Στρατής Σαμαράς καταγγέλλει την μη εκπλήρωση των κυβερνητικών υποσχέσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλευρό της Καισαριανής η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου

Καταγγέλλει προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων και ποινικοποίησης της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα φωτιά στον καταυλισμό Ρομά στην Παγανή

Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στις ενορίες της Καλλιθέας Μυτιλήνης

Απεβίωσε ο αγαπημένος ιερέας που υπηρέτησε με σεμνότητα και αγάπη την τοπική Εκκλησία
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε κατάσταση ακραίας ξηρασίας η Λέσβος

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Tο επικίνδυνο «διαβατήριο» των εφήβων για κλαμπ και αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ανήλικους, άγνωστο όμως σε γονείς και καταστηματάρχες – οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ