× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Λύθηκε ο γόρδιος δεσμός του Μιχαλέλειου

Το Δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης ενέκρινε ομόφωνα την προγραμματική σύμβαση με το ίδρυμα. Την Τρίτη το πρωί μπήκαν οι υπογραφές για την παράδοση του ιδρύματος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2022

Λύθηκε ο γόρδιος δεσμός του Μιχαλέλειου
φωτογραφία αρχείου από εκδήλωση του ιδρύματος

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη ανήμερα της γιορτής του πολιούχου του Πλωμαρίου Αγίου Νικολάου η παράδοση – παραλαβή του Μιχαλέλειου Ιδρύματος από το Δήμο Μυτιλήνης στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η λύση που βρέθηκε για την χρηματοδότηση του ιδρύματος είναι η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του γηροκομείου, συνολικού ύψους 70.000 ευρώ έως το τέλος του 2023 με δυνατότητα παράτασης σε περίπτωση που δεν εξαντληθεί ολόκληρο το ποσό και μέσα στο 2024.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης ομόφωνα ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση η οποία ψηφίσθηκε θετικά από όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Την Τρίτη το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ο δήμαρχος Στρατής Κύτελης μετέβη στο ίδρυμα όπου ουσιαστικά μπήκαν οι τελευταίες υπογραφές για την παράδοση του γηροκομείου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο του Πλωμαρίου Γιάννη Ξανθούλη για τη μορφή της προγραμματικής σύμβασης και την απαλοιφή ορισμένων παραγράφων που θεωρήθηκε ότι πιθανόν θα δημιουργήσουν πρόβλημα, γινόταν έως την τελευταία στιγμή που μπήκαν οι τελευταίες υπογραφές, ενώ άμεσα η σύμβαση εγκρίθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης η οποία συνεδρίασε εκτάκτως για το σκοπό αυτό.

Ικανοποιημένος από την έκβαση της υπόθεσης δηλώνει ο Γιάννης Ξανθούλης ο οποίος σημειώνει ότι άμεσα την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Μιχαλέλειο για να συσταθεί σε σώμα αρχικά και στη συνέχεια για να εγκρίνει την προγραμματική σύμβαση.

«Εκτός από την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης επισημαίνει ο Γιάννης Ξανθούλης θα μας απασχολήσουν και άλλα ζητήματα όπως το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών ώστε να προχωρήσουμε άμεσα σε πληρωμές με τα υπάρχοντα διαθέσιμα χρήματα και η αντικατάσταση του λογιστή του ιδρύματος. Παράλληλα θα γίνει και η αποδοχή δωρεών από ιδιώτες συμπολίτες μας, οι οποίοι βρίσκονται στο πλευρό μας και στηρίζον το έργο του ιδρύματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα, σημειώνει ο Γιάννης Ξανθούλης τα χρέη του ιδρύματος μέχρι σήμερα αγγίζουν περίπου τις 60.000 ευρώ και αφορούν σε μισθούς εργαζομένων, προμηθευτές, εισφορές στον ΕΦΚΑ των τελευταίων μηνών και οφειλές στην Εφορία.

«Τα πρώτα χρήματα από την Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου Μυτιλήνης θα μπούνε μέσα στο Μάρτιο που θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου προϋπολογισμού. Από εκεί και πέρα εμείς με τα διαθέσιμα χρήματα από δωρεές πολιτών και εταιρειών θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλος Δεκεμβρίου να καλύψουμε τις επείγουσες υποχρεώσεις και τα δώρα Χριστουγέννων στους εργαζόμενους».

Το μεγάλο στοίχημα για τη νέα διοίκηση του Μιχαλέλειου Ιδρύματος Πλωμαρίου είναι η αποπληρωμή των οφειλών καθώς και η ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησής του ώστε να μπορεί να εισπράττει χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πάντα υπάρχει ένας «Από μηχανής Θεός». Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ξανθούλης. Στην περίπτωσή μας είναι ένας συμπολίτης μας, ο οποίος έχει προσφέρει πάρα πολλά στον τόπο μας και έχει συνδράμει οικονομικά σε όλες τις δύσκολες στιγμές για το Πλωμάρι. Αυτός ο συμπολίτης μας μπήκε τώρα εγγυητής για την προμήθεια υλικών από επιχειρήσεις της Λέσβου. Τα υλικά αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την ολοκλήρωση των εργασιών πυρασφάλειας του κτιρίου. Παράλληλα ο ίδιος άνθρωπος εξασφάλισε μεγάλα χρηματικά ποσά από εταιρείες αλλά έκανε και ο ίδιος μια σημαντική δωρεά. Δεν υπάρχουν λόγια για να τον ευχαριστήσει κανείς».

Σε κάθε περίπτωση στις προτεραιότητες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ιδρύματος με την αύξηση των φιλοξενούμενων γερόντων. Όπως τόνισε ο Γιάννης Ξανθούλης, το Μιχαλέλειο είναι ένα αξιόλογο Ίδρυμα που προσφέρει σημαντικό έργο από το 1977. Σήμερα μετά από 45 χρόνια λειτουργίας συνεχίζει να κρατά πολύ ψηλά τα στάνταρ της ποιότητας παροχής υπηρεσιών προς τους ηλικιωμένους που διαμένουν στους χώρους του.

 Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη συζήτηση για την προγραμματική σύμβαση με το Μιχαλέλειο στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη