× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Ούζο Veto στα «Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου

Το Βραβείο Παραγωγής Αποστάγματος κέρδισε το Ούζο Veto της Ποτοποιίας Σπέντζα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2022

Το Ούζο Veto στα «Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου
' χρόνος ανάγνωσης

Ο «Γαστρονόμος» και η «Καθημερινή» γιόρτασαν τα φετινά «15α Βραβεία Ποιότητας» με μια μεγάλη εκδήλωση και μια λαμπερή γιορτή, με εξωστρέφεια, λάμψη και επισημότητα για πρώτη φορά εκτός έδρας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, η οποία άνοιξε τις πόρτες της ειδικά για τον Γαστρονόμο, πριν ακόμη τις ανοίξει επίσημα για το κοινό, πλήρως ανακαινισμένη και πιο όμορφη από ποτέ.

Φέτος τα Βραβεία αφιερώθηκαν στον Μικρασιατικό Ελληνισμό, λόγω της επετείου 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και ο Γαστρονόμος βράβευσε παραγωγούς και επιχειρήσεις Μικρασιατών από όλη την Ελλάδα, με προϊόντα που τιμούν τη μεγάλη μικρασιατική κληρονομιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Βραβείο Παραγωγής Αποστάγματος κέρδισε το Ούζο Veto της Ποτοποιίας Σπέντζα.Ένα προϊόν με μακρά ιστορία από το 1892 που διατρέχει 4 γενιές, παραμένοντας στην ίδια οικογένεια από την ίδρυσή του. Με έδρα την Μυτιλήνη της Λέσβου από το 1948, το Ούζο Vetoέχει κερδίσει μια ισχυρή θέση στην εγχώρια και διεθνή αγορά, παράγοντας ποιοτικά αποστάγματα και διατηρώντας εξωστρεφή ματιά με εξαγωγή σε 5 Ευρωπαϊκές χώρες. Ο Δημήτρης Σπέντζας δήλωσε «Είναι εξαιρετική χαρά και τιμή μας, η αποδοχή του Βραβείου αυτού. Το μεγάλο ταξίδι που ξεκίνησε ο προπάππους, συνεχίζεται σήμερα με την ίδια προσήλωση στην ποιότητα, διατηρώντας την παραδοσιακή συνταγή και τιμώντας την οικογενειακή μας κληρονομιά. Η Βράβευση αυτή μας κάνει εξαιρετικά περήφανους και ευχαριστούμε από καρδιάς τον Γαστρονόμο για την τιμή αυτή».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την απονομή, ακολούθησε μια γιορτή εντός της Αγοράς με μερικούς από τους πιο σημαντικούς Έλληνες σεφ να ετοιμάζουν μικρασιάτικους μεζέδες για το κοινό. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ανακαλύψουν τις γευστικές γωνιές και τα καταστήματα της Αγοράς, να δοκιμάσουν τις νοστιμιές των σεφ αλλά και τα προϊόντα των βραβευμένων παραγωγών.

 

Σχετικά με το Ούζο Veto

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αποσταγματοποιία Σπέντζα ξεκινά το1892 στη Πέργαμο της Μ.Ασίας και συνεχίζεται το1948στην Μυτιλήνη της Λέσβου, με την ονομασία Ούζο “VETO” Μυτιλήνης. Ένα μοναδικό ούζο από 100% παραδοσιακή μέθοδο απόσταξης αποκλειστικά τοπικού γλυκάνισου με πιστούς λάτρεις εντός και εκτός συνόρων. Tο 2013 ο Δημήτρης Σπέντζας (4η γενιά) δίνει νέα πνοή στην επιχείρηση με το Ούζο «SPENTZA», ένα υψηλόβαθμο, premium ούζο 100% εξ αποστάξεως του πιο μυροβόλου γλυκάνισου Λισβορίου. Χρόνια τώρα, το Ούζο Veto κλείνει μέσα του την αυθεντική τέχνη του παραδοσιακού ούζου Μυτιλήνης. Ο «θαλασσινός» του χαρακτήρας με το δυνατό τελείωμα, δικαιολογεί απόλυτα την μοναδικότητά του.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η «κορδέλα της ψυχραιμίας» προβληματίζει σε ΚΤΕΛ της Λέσβου

Το ΚΤΕΛ λέει ότι τα παιδιά είναι ζωηρά — κι ένας οδηγός έβαλε σχοινί για να κρατήσει την «τάξη» στο λεωφορείο
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή