× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Ούζο Veto στα «Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου

Το Βραβείο Παραγωγής Αποστάγματος κέρδισε το Ούζο Veto της Ποτοποιίας Σπέντζα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2022

Το Ούζο Veto στα «Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου
' χρόνος ανάγνωσης

Ο «Γαστρονόμος» και η «Καθημερινή» γιόρτασαν τα φετινά «15α Βραβεία Ποιότητας» με μια μεγάλη εκδήλωση και μια λαμπερή γιορτή, με εξωστρέφεια, λάμψη και επισημότητα για πρώτη φορά εκτός έδρας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, η οποία άνοιξε τις πόρτες της ειδικά για τον Γαστρονόμο, πριν ακόμη τις ανοίξει επίσημα για το κοινό, πλήρως ανακαινισμένη και πιο όμορφη από ποτέ.

Φέτος τα Βραβεία αφιερώθηκαν στον Μικρασιατικό Ελληνισμό, λόγω της επετείου 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και ο Γαστρονόμος βράβευσε παραγωγούς και επιχειρήσεις Μικρασιατών από όλη την Ελλάδα, με προϊόντα που τιμούν τη μεγάλη μικρασιατική κληρονομιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Βραβείο Παραγωγής Αποστάγματος κέρδισε το Ούζο Veto της Ποτοποιίας Σπέντζα.Ένα προϊόν με μακρά ιστορία από το 1892 που διατρέχει 4 γενιές, παραμένοντας στην ίδια οικογένεια από την ίδρυσή του. Με έδρα την Μυτιλήνη της Λέσβου από το 1948, το Ούζο Vetoέχει κερδίσει μια ισχυρή θέση στην εγχώρια και διεθνή αγορά, παράγοντας ποιοτικά αποστάγματα και διατηρώντας εξωστρεφή ματιά με εξαγωγή σε 5 Ευρωπαϊκές χώρες. Ο Δημήτρης Σπέντζας δήλωσε «Είναι εξαιρετική χαρά και τιμή μας, η αποδοχή του Βραβείου αυτού. Το μεγάλο ταξίδι που ξεκίνησε ο προπάππους, συνεχίζεται σήμερα με την ίδια προσήλωση στην ποιότητα, διατηρώντας την παραδοσιακή συνταγή και τιμώντας την οικογενειακή μας κληρονομιά. Η Βράβευση αυτή μας κάνει εξαιρετικά περήφανους και ευχαριστούμε από καρδιάς τον Γαστρονόμο για την τιμή αυτή».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την απονομή, ακολούθησε μια γιορτή εντός της Αγοράς με μερικούς από τους πιο σημαντικούς Έλληνες σεφ να ετοιμάζουν μικρασιάτικους μεζέδες για το κοινό. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ανακαλύψουν τις γευστικές γωνιές και τα καταστήματα της Αγοράς, να δοκιμάσουν τις νοστιμιές των σεφ αλλά και τα προϊόντα των βραβευμένων παραγωγών.

 

Σχετικά με το Ούζο Veto

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αποσταγματοποιία Σπέντζα ξεκινά το1892 στη Πέργαμο της Μ.Ασίας και συνεχίζεται το1948στην Μυτιλήνη της Λέσβου, με την ονομασία Ούζο “VETO” Μυτιλήνης. Ένα μοναδικό ούζο από 100% παραδοσιακή μέθοδο απόσταξης αποκλειστικά τοπικού γλυκάνισου με πιστούς λάτρεις εντός και εκτός συνόρων. Tο 2013 ο Δημήτρης Σπέντζας (4η γενιά) δίνει νέα πνοή στην επιχείρηση με το Ούζο «SPENTZA», ένα υψηλόβαθμο, premium ούζο 100% εξ αποστάξεως του πιο μυροβόλου γλυκάνισου Λισβορίου. Χρόνια τώρα, το Ούζο Veto κλείνει μέσα του την αυθεντική τέχνη του παραδοσιακού ούζου Μυτιλήνης. Ο «θαλασσινός» του χαρακτήρας με το δυνατό τελείωμα, δικαιολογεί απόλυτα την μοναδικότητά του.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών