× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Ούζο Veto στα «Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου

Το Βραβείο Παραγωγής Αποστάγματος κέρδισε το Ούζο Veto της Ποτοποιίας Σπέντζα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2022

Το Ούζο Veto στα «Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου

Ο «Γαστρονόμος» και η «Καθημερινή» γιόρτασαν τα φετινά «15α Βραβεία Ποιότητας» με μια μεγάλη εκδήλωση και μια λαμπερή γιορτή, με εξωστρέφεια, λάμψη και επισημότητα για πρώτη φορά εκτός έδρας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, η οποία άνοιξε τις πόρτες της ειδικά για τον Γαστρονόμο, πριν ακόμη τις ανοίξει επίσημα για το κοινό, πλήρως ανακαινισμένη και πιο όμορφη από ποτέ.

Φέτος τα Βραβεία αφιερώθηκαν στον Μικρασιατικό Ελληνισμό, λόγω της επετείου 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και ο Γαστρονόμος βράβευσε παραγωγούς και επιχειρήσεις Μικρασιατών από όλη την Ελλάδα, με προϊόντα που τιμούν τη μεγάλη μικρασιατική κληρονομιά.

Το Βραβείο Παραγωγής Αποστάγματος κέρδισε το Ούζο Veto της Ποτοποιίας Σπέντζα.Ένα προϊόν με μακρά ιστορία από το 1892 που διατρέχει 4 γενιές, παραμένοντας στην ίδια οικογένεια από την ίδρυσή του. Με έδρα την Μυτιλήνη της Λέσβου από το 1948, το Ούζο Vetoέχει κερδίσει μια ισχυρή θέση στην εγχώρια και διεθνή αγορά, παράγοντας ποιοτικά αποστάγματα και διατηρώντας εξωστρεφή ματιά με εξαγωγή σε 5 Ευρωπαϊκές χώρες. Ο Δημήτρης Σπέντζας δήλωσε «Είναι εξαιρετική χαρά και τιμή μας, η αποδοχή του Βραβείου αυτού. Το μεγάλο ταξίδι που ξεκίνησε ο προπάππους, συνεχίζεται σήμερα με την ίδια προσήλωση στην ποιότητα, διατηρώντας την παραδοσιακή συνταγή και τιμώντας την οικογενειακή μας κληρονομιά. Η Βράβευση αυτή μας κάνει εξαιρετικά περήφανους και ευχαριστούμε από καρδιάς τον Γαστρονόμο για την τιμή αυτή».

 

Μετά την απονομή, ακολούθησε μια γιορτή εντός της Αγοράς με μερικούς από τους πιο σημαντικούς Έλληνες σεφ να ετοιμάζουν μικρασιάτικους μεζέδες για το κοινό. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ανακαλύψουν τις γευστικές γωνιές και τα καταστήματα της Αγοράς, να δοκιμάσουν τις νοστιμιές των σεφ αλλά και τα προϊόντα των βραβευμένων παραγωγών.

 

Σχετικά με το Ούζο Veto

Η αποσταγματοποιία Σπέντζα ξεκινά το1892 στη Πέργαμο της Μ.Ασίας και συνεχίζεται το1948στην Μυτιλήνη της Λέσβου, με την ονομασία Ούζο “VETO” Μυτιλήνης. Ένα μοναδικό ούζο από 100% παραδοσιακή μέθοδο απόσταξης αποκλειστικά τοπικού γλυκάνισου με πιστούς λάτρεις εντός και εκτός συνόρων. Tο 2013 ο Δημήτρης Σπέντζας (4η γενιά) δίνει νέα πνοή στην επιχείρηση με το Ούζο «SPENTZA», ένα υψηλόβαθμο, premium ούζο 100% εξ αποστάξεως του πιο μυροβόλου γλυκάνισου Λισβορίου. Χρόνια τώρα, το Ούζο Veto κλείνει μέσα του την αυθεντική τέχνη του παραδοσιακού ούζου Μυτιλήνης. Ο «θαλασσινός» του χαρακτήρας με το δυνατό τελείωμα, δικαιολογεί απόλυτα την μοναδικότητά του.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Συζήτηση για το μέλλον του Σκαλοχωρίου

Συνάντηση των φορέων και της κοινότητας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο πνευματικό κέντρο του χωριού. Συζητήθηκαν θέματα όπως η μείωση του πληθυσμού και η πτώση της οικονομικής δραστηριότητας
ΥΓΕΙΑ

Κινητοποίηση για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου

Ο πρόσφατος θάνατος του βρέφους στην περιοχή φέρνει στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πρωτοχρονιάτικη πίτα για το Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στην καφετέρια Block
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πρωτοχρονιάτικη πίτα και βραβεύσεις για τον Ερυθρό Σταυρό Λέσβου

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία φορέων και εθελοντών, το Σάββατο στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ‑ ΚΙΝΑΛ για τη Λέσβο

Υποψήφιοι είναι οι: Μιχάλης Μαμάκος, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Γιώργος Πετρέλλης, Μαγδαληνή Τούφου και Βασιλική Χοχλάκα
ΥΓΕΙΑ

«Καλές οι μακέτες για το Κέντρο Υγείας...αλλά έχουμε ξαναδεί το έργο»

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Μανταμάδου του ΚΚΕ για το έργο του Κέντρου Υγείας το οποίο ανακοινώθηκε από το βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση της ΚΝΕ για το προσφυγικό

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στις 5.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του κτηρίου Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα: «Έγινε η Μεσόγειος υγρό νεκροταφείο, δε θα συνηθίσουμε ακόμα ένα σφαγείο»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Κοπή πίτας και γενική συνέλευση από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, στις 7.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Elysion
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έρχονται αυξήσεις φωτιά στους λογαριασμούς νερού του Δήμου Μυτιλήνης

Η δημοτική αρχή Κύτελη μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Φλώρο, φέρνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας προς έγκριση τσουχτερό τιμολόγιο για τους καταναλωτές του Δήμου.- Αναλυτικοί πίνακες με τις νέες χρεώσεις
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τέσσερα χρόνια… «Στο Νησί» είσαι εσύ

Μια συνεταιριστική προσπάθεια που έγινε από την αρχή η πρώτη επιλογή στην ενημέρωση. Σας ευχαριστούμε!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΠΑΣ: Εκπαιδευτικές δράσεις για τους σπουδαστές τυροκομίας

Στο Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας Νωπού Γάλακτος Λέσβου οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τον τρόπο που διενεργείται ο έλεγχος στη ποιότητα νωπού γάλακτος μέσω των αναλύσεων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σχολή γονέων στο Κάτω Τρίτος

Νέο μάθημα την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στο σχολείο του χωριού με εισηγητή τον διδάσκων του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Παναγιώτης Τσουκαρέλλη