× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βοτσαλωτό δάπεδο και τοιχίο στην προκυμαία Μυτιλήνης

Συνεχίζονται οι εργασίες –καιρού επιτρέποντος- για την ανάπλαση, λέει στο «Ν» η υπεύθυνη του έργου, Βασιλική Αντωνιάδου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2022

Βοτσαλωτό δάπεδο και τοιχίο στην προκυμαία Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Με την αποξήλωση των κολώνων του ηλεκτροφωτισμού συνεχίζεται το έργο για την ανάπλαση της προκυμαίας. Όπως εξηγεί στην κάμερα του «Ν» η υπεύθυνη του έργου, Βασιλική Αντωνιάδου, γίνονται εργασίες εξεύρεσης του δικτύου ύδρευσης και των σημείων που θα οργανωθούν οι νέες υποδομές (εγκατάσταση δικτύων, θεμελίων κ.ά.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προβλέπεται εξάλλου η επίστρωση των πεζοδρομίων, από το Ξενοδοχείο Blue Sea μέχρι και την οδό Χριστουγέννων, με χυτά υλικά αντιολισθητικά Βοτσαλωτά σε γήινες αποχρώσεις. Τέσσερις διαφορετικοί τύποι βοτσαλωτών - που προκύπτουν από την κατεργασία των τοπικών πετρωμάτων - εναλλάσσονται στο δάπεδο με τον ρυθμό που προκύπτει από την επέκταση των χαράξεων των όψεων των απέναντι κτηρίων, σύμφωνα με τη μελέτη.

Τα πεζοδρόμια με τη νέα σχεδίασή τους θα εξασφαλίζουν την κυκλοφορία των πεζών και των ΑΜΕΑ με ράμπες και διαβάσεις σε όλα τα σημεία, όπου απαιτείται, αλλά και ποδηλατοδρόμιο και πεζόδρομοι. Βοτσαλωτά δάπεδα προβλέπονται και στην πλατεία Σαπφούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόβλημα για την εκτίμηση του χρονοδιαγράμματος του έργου είναι ο χειμώνας, όπως επισημαίνει η κ. Αντωνιάδου γιατί οι βροχές και η κακοκαιρία εμποδίζουν τις εργασίες που μόλις άρχισαν. Μετά τις γιορτές σχεδιάζεται και νέο μέτωπο εργασίας. «Θα αλλάξει όλη η όψη της Μυτιλήνης,» τόνισε.

Το έργο έχει αναλάβει η Κατασκευαστική Εταιρεία «Ερμώνασσα», αφορά στην Ανάπλαση της Προκυμαίας και της Πλατείας Σαπφούς. Το συνολικό ποσό της δαπάνης μετά την έκπτωση ανέρχεται σε 3.591.908 ευρώ. Χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αλλάζουμε το κλίμα στα FM: «εξωτικές σταδιοδρομίες»

Για να βρεις τον δρόμο σου, «το μυστικό είναι να κινείσαι». Μια συζήτηση με τις περιβαλλοντολόγους Φένια Καλαχάνη και Κέλλυ Νιτόδα.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δουλειά, πειθαρχία και όνειρο Ολυμπιακών Αγώνων για τον 17χρονο Βλάση Κιντάκα

Ο 17χρονος από τη Γέρα κατέκτησε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουνγκ Φου, δουλεύοντας παράλληλα για να στηρίξει την προετοιμασία του- Τι είπε με τον προπονητή του Δ. Λουκαδή στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου