× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Yπέρ της επένδυσης στον Πολιχνίτο οι δημότες της Δυτικής Λέσβου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πρόταση Κούσκου για τις ιαματικές πηγές με μεγάλη συμμετοχή κόσμου από την περιοχή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2022

Yπέρ της επένδυσης στον Πολιχνίτο οι δημότες της Δυτικής Λέσβου

Ξεκάθαρα υπέρ της επένδυσης Κούσκου στον Πολιχνίτο, φαίνεται ότι είναι οι πολίτες της περιοχής, οι οποίοι συμμετείχαν στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου την Πέμπτη το απόγευμα και με τον τρόπο τους έδειξαν ότι επιθυμούν χωρίς καμία καθυστέρηση να προχωρήσει η υλοποίηση της πρότασης για τα ιαματικά λουτρά της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 7.15 και ολοκληρώθηκε 3 ώρες αργότερα με τις τοποθετήσεις όλων σχεδόν των συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Η εισήγηση έγινε από την  Αντιδήμαρχο  Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη, η οποία παρουσίασε  τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σχετικά με τον διαγωνισμό, καθώς και την αξιολόγηση της πρότασης του επενδυτή.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρρος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η προοπτική αξιοποίησης των ιαματικών του Πολιχνίτου μετά από δεκαετίες, είναι ένα κερδισμένο μας στοίχημα και δεν πρόκειται οι Πολιχνιάτες να περιμένουν ούτε μία ημέρα παραπάνω.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εκτός αυτού, η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τις πηγές του Πολιχνίτου με επιτυχία, αποτελεί για εμάς ένα καθοριστικό πρόκριμα για την αξιοποίηση στη συνέχεια και των πηγών της Εφταλούς και του Λισβορίου».

Από την πλευρά τους οι Στρατής Ζαφείρης και Μιχάλης Ρούσσης οι οποίοι είχαν διατελέσει αντιδήμαρχοι προγραμματισμού της Δυτικής Λέσβου και μάλιστα με δικές τους ενέργειες είχε προχωρήσει ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, στην τοποθέτησή τους ανέφεραν ότι πρόκειται για μια μέτρια επενδυτική πρόταση και ότι θα μπορούσε στην περιοχή να γίνει μία πολύ καλύτερη επένδυση.

Μεταξύ άλλων οι Στρατής Ζαφείρης και Μιχάλης Ρούσσης σημείωσαν ότι η επένδυση  Κούσκου στην ουσία προτείνει την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων και τη λειτουργία ενός καφέ χωρίς όμως πρόβλεψη ξενοδοχειακών υποδομών. Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν να επαναληφθεί ο διαγωνισμός και να αναζητηθούν οι αιτίες για τις οποίες οι δύο άλλες ενδιαφερόμενες εταιρείες που επιθυμούσαν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό τελικά δεν κατέθεσαν πρόταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παίρνοντας το λόγο στη διάρκεια της συνεδρίασης ο επενδυτής Θεόδωρος Κούσκος εξήγησε ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα με τον τρόπο που θα αναπτυχθεί θα δώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή και θα αυξήσει σημαντικά την επισκεψιμότητα. Απαντώντας στις αναφορές της αντιπολίτευσης περί απουσίας ξενοδοχειακών μονάδων, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η προκήρυξη είναι συγκεκριμένη, μιλά για την αξιοποίηση των υφιστάμενων οικημάτων και απαγορεύει ρητά την οποιαδήποτε δόμηση. «Αν καταφέρουμε μέσα στο διάστημα της δραστηριότητάς μας να φέρουμε μεγάλο αριθμό επισκεπτών, τότε σας υπόσχομαι ότι σε συνεργασία με το Δήμο θα ζητήσω να αλλάξουν οι όροι δόμησης. Εφόσον όμως  καταφέρουμε να έρθει  κόσμος στις υποδομές που θα φτιάξουμε,  θα δουλέψουν όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής και όλα τα ξενοδοχεία του νησιού κατ’ επέκταση».

Σε αρκετά σημεία της συνεδρίασης αξίζει να σημειωθεί ότι προκλήθηκαν εντάσεις από τους δημότες που ήταν εκεί, οι οποίοι ήταν υπέρ της επένδυση και αποδοκίμαζαν οποιαδήποτε τοποθέτηση ήταν εναντίον της ή υποστήριζε ότι έπρεπε να δοθεί περισσότερος χρόνος για μελέτη ή να γίνει νέος διαγωνισμός.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε και ο Γενικός Γραμματέας της Δυτικής Λέσβου Άρης Χατζηκομνηνός ο οποίος ως γνωστόν κατάγεται από τον Πολιχνίτο. Ο Άρης Χατζηκομνηνός κάλεσε τους Πολιχνιάτες να δείξουν έμπρακτα την επιθυμία τους για ανάπτυξη της περιοχής. Μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε ότι κάποτε ο πληθυσμός του Πολιχνίτου ξεπερνούσε τους 10.000 κατοίκους και σήμερα η περιοχή έχει μαραζώσει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση η οριστική απόφαση και επικύρωση της επενδυτικής πρότασης του Θεόδωρου Κούσκου θα γίνει την Τρίτη στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Εκεί ως γνωστόν την πλειοψηφία έχει η δημοτική αρχή Βέρρου, επομένως είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δοθεί το πράσινο φως στην επένδυση των ιαματικών λουτρών.   

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Στην εταιρεία «Ακτωρ» και το φράγμα Τσικνιά

Σε ένα μήνα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ανάληψη του έργου προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης

Με εφτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ