× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απεργιακή συμπαράσταση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους υγειονομικούς

Συμμετέχει και καλεί στην κινητοποίηση της Πέμπτης στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/11/2022

Απεργιακή συμπαράσταση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους υγειονομικούς
' χρόνος ανάγνωσης

Στην απεργιακή κινητοποίηση των υγειονομικών καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου την Πέμπτη στις 10 το πρωί στο προαύλιο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.
Με ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η κατάθεση του νομοσχεδίου εκτρώματος, παρά την καθολική καταδίκη του από το σύνολο των εργαζόμενων στην υγεία και τους εργαζόμενους, δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει δια πυρός και σιδήρου την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας. Την πολιτική που ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Αυτό υπηρετεί το νομοσχέδιο και όχι τη δήθεν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την κάλυψη των κενών και την αύξηση του εισοδήματος των γιατρών. Aυτό υπηρετεί η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα μπορούν να ασκούν και ιδιωτικό έργο.
Είναι έγκλημα, την ώρα που η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων Υγείας παγκόσμια, η κυβέρνηση να επεκτείνει την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.
Με το νομοσχέδιο έκτρωμα αυτό: Οι ασθενείς βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν από το διαλυμένο εισόδημά τους για την υγεία τους. Διαφορετικά θα καταδικάζονται σε πολύμηνες, πολύχρονες αναμονές για μία εξέταση, ένα χειρουργείο, με κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους. Το δικαίωμα να περιμένεις στην αναμονή μέχρι να πεθάνεις το παρουσιάζει σαν "ελευθερία επιλογών".

Εκβιάζονται οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, αν και εφόσον «θέλουν» να ενισχύσουν το εισόδημά τους, να βγουν στην πιάτσα της αγοράς και να χρησιμοποιούν σαν δεξαμενή πελατείας τα δημόσια νοσοκομεία. Αντί για αυξήσεις στο μισθό στους “ήρωες της Υγείας”, η κυβέρνηση λέει στους γιατρούς να δουλεύουν πάνω από 100 ώρες την εβδομάδα και να τα παίρνουν από τους ασθενείς αν θέλουν να αυξήσουν το μισθό τους.

Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής για το ιατρικό μισθολόγιο είναι η απροκάλυπτη ομολογία αυτού που ήδη ξέραμε. Ότι δεν είναι διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουν ούτε στο ελάχιστο την περίφημη «δημοσιονομική σταθερότητα», απαραίτητος όρος για να συνεχίσουν την τρελή τροχιά τα κέρδη των λίγων. Οι περικοπές στα κονδύλια για την Υγεία που προβλέπει ο προϋπολογισμός σημαίνουν ότι και στη νέα χρονιά οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό θα συνεχιστούν.
Το νομοσχέδιο είναι κόλαφος για τα εργασιακά δικαιώματα των υγειονομικών, που κάποτε τους έλεγαν ήρωες για να τους ρίξουν τώρα στον καιάδα της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων ο Πλεύρης, ο Μητσοτάκης και ο συρφετός τους. Όχι μόνο δεν αναπληρώνονται οι απώλειες, αλλά στην περίπτωση των ειδικευόμενων γιατρών καταργείται η προσαύξηση ανάλογα με τα χρόνια της προϋπηρεσίας.
Μοιράζουν απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους αλλά για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας δεν περισσεύουν!
Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο έκτρωμα!

Αγώνας για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για δωρεάν υγεία για όλο το λαό.Λεφτά για την υγεία και όχι για τους εξοπλισμούς, την αστυνομία και τα αρπακτικά της αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους/ες σε ξεσηκωμό να μην περάσει το έκτρωμα νομοσχέδιο Πλευρη – Γκάγκα και η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις του υγειονομικού κινήματος καλεί όλους & όλες σε απεργία και συμπαράσταση την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη στο προαύλιο του Βοστάνειου Νοσοκομείου στις 10:00 πμ.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα