× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η κοροϊδία Μητσοτάκη θα πάρει απάντηση στις κάλπες»

Ομιλία του βουλευτή Λέσβου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού για το σχέδιο νόμου της ασφαλιστικής νομοθεσίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/11/2022

«Η κοροϊδία Μητσοτάκη θα πάρει απάντηση στις κάλπες»
' χρόνος ανάγνωσης

Ομιλία πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς, στην πρόσφατη ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας «για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας και την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Στην παρέμβασή του στηλίτευσε την ψευδεπίγραφη χρήση των όρων του «εξορθολογισμού» και του «εκσυγχρονισμού» σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία που προωθεί τον πελατειακό και παλαιοκομματικό έλεγχο του δημοσίου και τον πλουτισμό κομματικών φίλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπογράμμισε ακόμη την εκτόξευση των εκκρεμών συντάξεων επί ημερών της Νέας Δημοκρατίας και τα λάθη, συχνά σε βάρος των ασφαλισμένων, που προκύπτουν από τις απονομές συντάξεων fast track. Ο οποιοσδήποτε εξορθολογισμός της κοινωνικής ασφάλισης πρέπει να ξεκινάει από το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, πίσω από τις οποίες βρίσκονται πάντα ευάλωτοι συμπολίτες μας, υπογράμμισε.

Οσον αφορά την έκτακτη ενίσχυση των ευάλωτων, που νομοθετεί η κυβέρνηση, ο Γ. Μπουρνούς τόνισε πόσο αναντίστοιχα της δραματικής συγκυρίας είναι τόσο τα ποσά όσο και ο αριθμός των ωφελούμενων αυτού του επιδόματος: Τα φετινά επιδόματα της κυβέρνησης υπολείπονται ακόμα και της 13ης σύνταξης που έδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έκοψε εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ. Όταν μάλιστα η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να φουσκώσει το κύμα ακρίβειας, με τη σκανδαλώδη εύνοια που έδειξε στα καρτέλ της ενέργειας και του μεγαλεμπορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στις ασφαλιστικές διατάξεις του νομοσχεδίου, ο Βουλευτής  Ν. Λέσβου αναφέρθηκε στις συσσωρευμένες οφειλές κοινωνικής ασφάλισης, που αυξήθηκαν επί ημερών Νέας Δημοκρατίας κατά 9 δις, και την άμεση ανάγκη μέτρων που να απαντούν στη γενική αδυναμία πληρωμής με γενναία ρύθμιση οφειλών και επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής. Υπενθύμισε τις 120 δόσεις που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσαν ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και μικρομεσαίους, όταν οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση προβλέπουν 24 ή 48 δόσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει δεσμευτεί ότι θα επαναφέρει τις 120 δόσεις, εφόσον ο ελληνικός λαός τον αναδείξει ξανά κυβέρνηση στις επερχόμενες εκλογές.

Ο Γ. Μπουρνούς στηλίτευσε την κουτοπονηριά της κυβέρνησης που παρουσιάζει τις αυξήσεις συντάξεων τον Γενάρη του 2023 σαν δική της πρωτοβουλία, ενώ πρόκειται για νόμο 5 ετών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέδειξε επίσης την επείγουσα αναγκαιότητα η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των συντάξεων να επεκταθεί και στα επιδόματα αναπηρίας, ανασφάλιστων υπερηλίκων, παιδιών και στέγασης.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Γιάννης Μπουρνούς επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις και τους εκβιασμούς φίλων και αντιπάλων, αλλά και την απελπισμένη προσπάθεια να φιλοτεχνηθεί ένα δήθεν κοινωνικό προφίλ για τον κ. Μητσοτάκη, «μήπως και τουμπάρετε πάλι, παρέα με τους καναλάρχες, το εκλογικό σώμα. Σας έχουν καταλάβει, όμως, οι πολίτες και θα σας το δείξουν πολύ σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η «κορδέλα της ψυχραιμίας» προβληματίζει σε ΚΤΕΛ της Λέσβου

Το ΚΤΕΛ λέει ότι τα παιδιά είναι ζωηρά — κι ένας οδηγός έβαλε σχοινί για να κρατήσει την «τάξη» στο λεωφορείο
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή