× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με αετό γαστρονομίας διακρίθηκε το «Σταυρί»

Το «ευχαριστώ» του Βασίλη Βίγλατζη από την Αγιάσο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/11/2022

Με αετό γαστρονομίας διακρίθηκε το «Σταυρί»

Στη λίστα των καλύτερων εστιατορίων με τη διάκριση του διαγωνισμού «Αετοί της Γαστρονομίας» για το 2022 συγκαταλέγεται η αγαπημένη κουζίνα, Σταυρί στην Αγιάσο, του Βασίλη Βίγλατζη που γνωρίζουν πολλοί ως Παπέλ'.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολύ δύσκολα θα βρούμε ντόπιο να μην έχει επισκεφτεί το Σταυρί ή αλλιώς στου «Παπέλ». Οι καταπληκτικοί μεζέδες, χάχλες γεμιστές, καλό ψημένο κρέας σε διάφορους συνδυασμούς, ντόπια τυριά, κοτόπουλο στα κάρβουνα, ορεκτικά κάθε λογής, ομελέτα με σπαράγγια, βραστά λαχανικά, φρέσκες σαλάτες και άγρια χόρτα και μανιτάρια έχουν γίνει ξακουστοί στο πανελλήνιο και «ρεπορτάζ» σε πανελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης. Γι’ αυτό και πολλοί τουρίστες βάζουν το Σταυρί στην Αγιάσο ψηλά στους προορισμούς τους, χειμώνα, καλοκαίρι.

Ενίοτε μπορεί να πετύχουν και τον εφτάχρονο Μιχαλάκη να κάνει βόλτες με το ποδήλατό του και γκριμάτσες με τα όμορφα μάτια του. «Φτυστός του Παπέλ’» θα πει ο Βασίλης για τον πατέρα του, επίσης Μιχάλη και ιδρυτή του παραδοσιακού «Οινομαγειρίου» που έφυγε για τη γειτονιά των Αγγέλων το 2019, αλλά άφησε πίσω του πολλές σελίδες γαστρονομικής ιστορίας, ανέκδοτων και σάτιρας για να τις ανακαλούμε.

«Έμπα μέσα τσε δαγκάνου, ούλα είνι φτνά» διαβάζουμε σε μία από τις επιγραφές με τα γνωμικά και ο λογαριασμός στο τέλος το επιβεβαιώνει, οι τιμές είναι πολύ χαμηλές, και ο καιρός δεν μπορεί να χαλάσει ποτέ τη βόλτα στο Σταυρί! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα γνωμικά μας μένουν στο μυαλό και για κάθε απορία αν δεν καταλαβαίνουμε την ντοπιολαλιά, ο Βασίλης εκτελεί και χρέη… διερμηνέα!

 Το Σταυρί (στου Παπέλη), Περιοχή Σταυρί, Αγιάσος, Λέσβος, 22520-22936

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ευχαριστώ του Βασίλη Βίγλατζη:

«Σήμερα μου δώσατε την δύναμη να γίνω καλύτερος από αυτό που είμαι. Ευχαριστώ πολύ όλο τον κόσμο που με στηρίζει και με αγαπάει ερχοντας στο μικρό αλλά ζεστό μαγαζάκι μου.
Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΜΑΝΑ μου που από τότε που γεννήθηκα με την υποστήριζει και την δύναμη της μου δίνει δύναμη και κουράγιο για αυτό το δύσκολο έργο που επιτελω. Η ΜΑΝΑ μου είναι η δύναμη μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα αδέρφια μου που και αυτά είναι δίπλα μου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πρώην πεθερά μου που είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος ο οποίος με στήριξε και στην δουλειά μου και στα τρία υπέροχα παιδιά που έχω.
Τέλος να ευχαριστήσω τα παιδιά μου που με στηρίζουν με την παρουσία τους και την προσωπική εργασία στην επιχείρηση μου. Τα αγαπώ και ότι κάνω γίνεται για αυτά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπέροχους ανθρώπους που με την εργασία τους στην επιχείρηση μου με κάνουν καλύτερο και τους ΑΓΑΠΏ ΠΟΛΥ.
Και κάτι ακόμα ευχαριστώ τους φίλους και αυτούς που με αγάπησαν και αυτούς που με αμφισβήτησαν σαν άνθρωπο και σαν προσωπικότητα.
Θα είμαι δίπλα σας καλύτερος και δυνατότερος.
Καλές γιορτές σε όλους σας με υγεία.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι έξι φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

Από τις 26 έως τις 30 Απριλίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη