× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πανελλαδικά ρεζίλι με τα καμώματα του Κύτελη

Καταγγελία της Ένωσης Συντακτών: Ο δήμαρχος Μυτιλήνης απαίτησε να αποχωρήσει ο δημοσιογράφος του «Ν» για να κάνει δηλώσεις στα υπόλοιπα ΜΜΕ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/11/2022

Πανελλαδικά ρεζίλι με τα καμώματα του Κύτελη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών καταγγέλλει την πρακτική που ακολουθεί ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και αφορά στην επιλεκτική διαδικασία ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για πολλοστή φορά ο Δήμαρχος (άγνωστο για ποιους λόγους) έχει αποφασίσει των αποκλεισμό συγκεκριμένων ΜΜΕ της Λέσβου από δημόσιες ενημερώσεις, τις οποίες στα πλαίσια της διαφάνειας είναι υποχρεωμένος να κάνει χωρίς εξαιρέσεις.

Κατ’ επανάληψη, όλο το προηγούμενο διάστημα, και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, επιλέγει να μην προσκαλεί συγκεκριμένο ΜΜΕ της Λέσβου (ηλεκτρονική εφημερίδα και Ρ/Σ «Στο Νησί») στις ενημερώσεις – συνεντεύξεις Tύπου, τις οποίες παραχωρεί. Συχνά δε, ο αποκλεισμός αφορά και σε άλλα τοπικά μέσα και όχι μόνο, περιορίζοντας έτσι δραστικά το κοινό των δημοτών, που υποχρεούται, ως εκ του θεσμικού του ρόλου, να ενημερώνει. Κι όχι μόνο για την προσωπική του δράση, αλλά και για το σύνολο των ενεργειών – πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής, της οποίας είναι επικεφαλής.

Το πλέον πρόσφατο περιστατικό  αυτή της απαράδεκτης πρακτικής, ήταν το συμβάν που σημειώθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένη Χατζηγιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεργάτης του κ. Δημάρχου, ζήτησε από το συνάδελφο και μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ Θράσο Αβραάμ, που εκπροσωπούσε το μέσο στο οποίο εργάζεται, να αποχωρήσει (αν κι είχε προσκληθεί απ’ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου) προκειμένου να πραγματοποιήσει δηλώσεις στους υπόλοιπους δημοσιογράφους ο κ. Στρατής Κύτελης.

Το Διοικητικό καταγγέλλει αυτές τις συμπεριφορές ως απαράδεκτες, επικίνδυνες και εξόχως αντιδημοκρατικές. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποκλείει συναδέλφους από την άσκηση του δημοσιογραφικού τους έργου. Ενημέρωση ala cart δεν νοείται σε δημοκρατίες.

Καλούμε τον Δήμαρχο κ. Κύτελη να κατανοήσει τα αυτονόητα και να αλλάξει στάση και συμπεριφορά απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου συνολικά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου