× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Θα δώσουμε αποζημίωση, για το Κολυμβητήριο που δεν έγινε;»

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη» για τη διάλυση της σύμβασης του κολυμβητηρίου και το ενδεχόμενο να δοθεί μεγάλο χρηματικό ως αποζημίωση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/11/2022

«Θα δώσουμε αποζημίωση, για το Κολυμβητήριο που δεν έγινε;»

Στο έργο του Κολυμβητηρίου της Μυτιλήνης η σύμβαση του οποίου διαλύθηκε με υπαιτιότητα του Δήμου και στο ενδεχόμενο να πληρωθεί μεγάλο χρηματικό ποσό ως αποζημίωση στον εργολάβο, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η δημοτική  παράταξη «Με Πυξίδα τον Πολίτη». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι ο εργολάβος δικαιούται αποζημίωση 5% επί του προϋπολογισμού του έργου και προσθέτει πως ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για το έργο της διαμόρφωσης κοινόχρηστου χώρου στην παραλία της Θερμής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης με «Πυξίδα τον Πολίτη» έχει ως εξής: 

Η προσπάθεια για τη δημιουργία του νέου κολυμβητηρίου ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2016, όταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ  Ιούλιος Συναδινός αποδέχθηκε το αίτημα της Δημοτικής αρχής του Σπύρου Γαληνού και ενέκρινε τη χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο συμβασιοποιήθηκε  με μεγάλη καθυστέρηση δυστυχώς τον Αύγουστο του 2021, με συμβατικό προϋπολογισμό 2.730.348,38 ενώ η εκτιμώμενη δαπάνη σύμφωνα με τη μελέτη ήταν 4.999.911,79 και η ολοκλήρωση του έργου σύμφωνα με το νόμο προβλεπόταν εντός 24 μηνών.

Πάνω λοιπόν που είπαμε, ας είναι έστω και με μεγάλη καθυστέρηση το έργο ξεκινά, άρχισαν οι στάσεις εργασιών αφού ο εργολάβος έμενε απλήρωτος . Βλέπετε το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη όταν πρόκειται για το κολυμβητήριο όπου θα αθλείται η νεολαία της Μυτιλήνης δεν έχει χρήματα! Άλλα είναι τα έργα που προέχουν για τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Μηταράκη….

Η Δημοτική Αρχή του κ. Κύτελη δε, μας διαβεβαίωνε πως κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει, και πρέπει να ντρεπόμαστε που λαϊκίζουμε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χτες όμως 15/11/2022 ήρθε στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Μυτιλήνης η πρόταση για συγκρότηση επιτροπής παραλαβής του όποιου έργου έχει γίνει στο κολυμβητήριο, αφού ο εργολάβος αποχωρεί!

Σύντομα δε θα έρθει για έγκριση και το ποσό που θα ζητάει ο εργολάβος ως αποζημίωση (θετικές ζημίες). Ενημερώνουμε πως ο εργολάβος δικαιούται αποζημίωση έως 5% επί του προϋπολογισμού του έργου επειδή ο Δήμος είναι εκείνος που σύμφωνα με το νόμο ευθύνεται για την καταγγελία της σύμβασης, αφού δεν πλήρωσε τον εργολάβο μέσα στις προθεσμίες που ορίζονταν από τη σύμβαση! Δεκάδες χιλιάδες λοιπόν ευρώ θα χαθούν χωρίς να γίνει κανένα έργο!

Επιπλέον το έργο θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο αφού  θα μπει, κατά πάσα πιθανότητα, από την αρχή στη διαδικασία της δημοπράτησης!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η  ίδια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθηθεί και για το έργο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΘΕΡΜΗΣ  ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ»

Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες! Η Δημοτική Αρχή Κύτελη και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχουν ολοκληρωτικά την ευθύνη για τις ακυρώσεις των έργων αυτών, των προηγούμενων και πολύ φοβόμαστε και άλλων που έπονται!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος