× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μουσικό Σχολείο: 28 χρόνια αντί για καντάδες... πέφτουν σοβάδες

Τη λύση του πρώην ΚΥΤ Μόριας προκρίνει η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης- Μετά μουσικής και συνθημάτων οι μαθητές γέμισαν τους δρόμους της Μυτιλήνης

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 15/11/2022

Μουσικό Σχολείο: 28 χρόνια αντί για καντάδες... πέφτουν σοβάδες
' χρόνος ανάγνωσης

Με βιολιά, τύμπανα και τις φωνές τους οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης πλημμύρισαν το πρωί της Τρίτης την αγορά της Μυτιλήνης και την προκυμαία, από την πλατεία Σαπφούς, με στάση στο παλαιό Δημαρχείο και τελικό σταθμό το νέο κτήριο του Δημαρχείου Μυτιλήνης. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι οι σοβάδες που έπεσαν σε σχολική τάξη την περασμένη Παρασκευή για τρίτη φορά μέσα σε ένα έτος, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς, αλλά με σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια όλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

28 χρόνια ζητά στέγη το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και την Τρίτη, σε μία ακόμη διαμαρτυρία βρέθηκαν παλιά μέλη του πάντα δραστήριου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο πρώην διευθυντής κ. Ζαφειρίου, ο Σύλλογος Διδασκόντων , η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου, κ. Φωτοπούλου, αλλά και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Μαρούσα Τσαχάκη. Μάλιστα η κ. Τσαχάκη τόνισε όπου μπόρεσε ότι το νυν κτήριο όπου βεβιασμένα μεταφέρθηκε το Μουσικό Σχολείο στον πρώην ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα είναι ακατάλληλο και προορίζονταν για κοιτώνες εννέα ατόμων όχι 170 παιδιών.

Στο παλαιό Δημαρχείο οι καθηγητές και οι γονείς συνάντησαν τον γραμματέα του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη , ο οποίος απουσίαζε σε παραδίπλα κτήριο για την επικείμενη συνεδρίαση της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου. Μαθητές και γονείς δεν το έβαλαν κάτω και προχώρησαν με πορεία διαμαρτυρίας ως το νέο κτήριο του Δημαρχείου Μυτιλήνης, αφού έπαιξαν τα «ξύλα», αλλά και το Bella Ciao.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκεί, η διευθύντρια του σχολείου, με μέλη του Συλλόγου Γονέων, την πρόεδρο και εκπαιδευτικούς συζήτησαν με τον αντιδήμαρχο, Στρατή Τζιμή, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύχρονη πορεία προς εξεύρεση κατάλληλου κτηρίου για το μουσικό. Ενταση προκλήθηκε όταν ο κ. Τζιμής, εσφαλμένα κατά τους παριστάμενους τόνισε ότι δεν υπήρχαν οι προδιαγραφές για ανέγερση κτηρίου στη Βαρειά.

Σε κάθε περίπτωση επανέλαβε ο κ. Τζιμής ότι η λύση που έχει δρομολογηθεί είναι η ανέγερση κτηρίου στον πρώην καταυλισμό της Μόριας, όπου εκεί θα στεγαστούν και τα ειδικά σχολεία, αλλά και χώροι για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Προς το παρόν δεσμεύτηκε ότι έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επισκευής των οροφών που έπεσαν, ώστε σύντομα να μπουν οι μαθητές για μάθημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα ευρηματικά συνθήματα των μαθητών που ακούστηκαν ήταν εκείνο που ανέφερε τα 28 χρόνια ιστορίας του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και ότι το χειροκρότημα ακούγεται στις συναυλίες, αλλά όχι έμπρακτα με την εύρεση κατάλληλων χώρων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα φωτιά στον καταυλισμό Ρομά στην Παγανή

Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στις ενορίες της Καλλιθέας Μυτιλήνης

Απεβίωσε ο αγαπημένος ιερέας που υπηρέτησε με σεμνότητα και αγάπη την τοπική Εκκλησία
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε κατάσταση ακραίας ξηρασίας η Λέσβος

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Tο επικίνδυνο «διαβατήριο» των εφήβων για κλαμπ και αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ανήλικους, άγνωστο όμως σε γονείς και καταστηματάρχες – οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοπωλείο Φωτίου: Μια ιστορία γνώσης και εμπιστοσύνης

Για περισσότερα από 40 χρόνια, το βιβλιοπωλείο που αγαπά το παιδί, το σχολείο και το βιβλίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ακραία ξηρασία στη Λέσβο

Κανονικές οι συνθήκες στη Σάμο, πιο ξερικές σε Χίο και Λήμνο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «Φιλοτελική Λέσβος»

Αφιερωμένο στα γραμματόσημα και την ταχυδρομική ιστορία του Βορείου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Με λαμπρότητα τα Γενέθλια της Θεοτόκου στην Παναγιούδα

Πλήθος πιστών, παρουσία τοπικών αρχών και συμβολή εθελοντών στις ιερές εκδηλώσεις της Ενορίας
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στο έργο ηλεκτροφωτισμού του Σκοπέλου

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επισκέφθηκε την περιοχή μαζί με τον γεωγραφικό αντιδήμαρχο, τον πρόεδρο της κοινότητας και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας