× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συγκέντρωση και πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς, της Μυτιλήνης η κινητοποίηση από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Συμμετέχει και η Επιτροπή Ειρήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/11/2022

Συγκέντρωση και πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου
' χρόνος ανάγνωσης

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΠΕΚ) καλεί σε συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, για την 49η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης. Θα ακολουθήσει πορεία προς την προτομή του Μυτιληνιού νεκρού του Πολυτεχνείου Μιχάλη Μυρογιάννη. Στην ανακοίνωση για την κινητοποίηση τονίζεται: « 49 χρόνια μετά, και τα συνθήματα «έξω το ΝΑΤΟ», «έξω οι ΗΠΑ» που κυριάρχησαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. 49 χρόνια μετά διδασκόμαστε και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη!».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωση τονίζεται: «Σήμερα, που η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και συντάξεις, που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και στην ανέχεια, που το κύμα ακρίβειας δεν έχει σταματημό, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας με αιτήματα «Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ», «Καμία εμπλοκή της χώρας μας, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ - Ρωσίας».

Η πάλη του λαού και των εργαζομένων – υπογραμμίζει το ΠΕΚ - ενάντια στη Χούντα, αποτελεί πηγή έμπνευσης και οργάνωσης του αγώνα των σημερινών εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας και θέλουν να ζούμε με ψίχουλα.

Στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου συμμετέχει και η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου η οποία σημειώνει μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καλούμε κάθε φίλο της ΕΙΡΗΝΗΣ, όλους όσους είναι ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που αιματοκυλούν τους λαούς, στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία στο άγαλμα του Μ. Μυρογιάννη  για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 6:30 το απόγευμα στην πλ. Σαπφούς που διοργανώνεται από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

Για να τιμήσουμε όλοι μαζί την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Για να παραμείνει το νόημα αυτής της εξέγερσης ζωντανό και όχι αποστεωμένο, όπως το ονειρεύονται οι κρατούντες. Για να πάρουν τα όνειρα των εξεγερμένων εκδίκηση. Για να γίνουν τα σημερινά μας όνειρα για το αύριο πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ελπίδα βρίσκεται στον ενωμένο αγώνα μέσα από τα ταξικά συνδικάτα και τους λαϊκούς μαζικούς φορείς. Βρίσκεται στην αλληλεγγύη του ενός προς τον άλλο ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα, θρησκεία. Στη βαθιά κατανόηση ότι το "εμείς" είναι πιο αποτελεσματικό από το "εγώ". Στην αταλάντευτη θέληση να αλλάξουμε τη ζωή μας, ώσπου τα άπιαστα όνειρά μας να γίνουν μια σταθερή πραγματικότητα που κανείς και τίποτα δεν θα μπορέσει να μας τα πάρει πίσω.

Το Πολυτεχνείο ζει μέσα στους σημερινούς αγώνες του λαού μας!» 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η παράταξη «Νέα Δράση‑Νέος Δήμος» ζητά ειδική συνεδρίαση για τη ΔΕΔΑΠΑΛ

Αίτημα για Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη ΔΕΔΑΠΑΛ και αιχμές για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, τις περικοπές και τον προϋπολογισμό του 2026
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου