× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Είμαι αισιόδοξος, θα τα καταφέρει...»

Μιλά στο «Ν», ο παιδοκαρδιολόγος που συμμετείχε στο χειρουργείο του ηλικίας τριών μηνών βρέφους από το Μεσαγρό της Γέρας που χειρουργήθηκε «και σε σταθερή κατάσταση πλέον παλεύει για να ζήσει». Ανάγκη για συνέχιση της ενίσχυσης της οικογένειας του

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 10/11/2022

«Είμαι αισιόδοξος, θα τα καταφέρει...»
' χρόνος ανάγνωσης

Η υπόθεση του ηλικίας τριών μηνών βρέφους της οικογένειας του Αλέξανδρου Τσιρτσιλιού από το Μεσαγρό της Γέρας είναι γνωστή και έχει ευαισθητοποιήσει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της Λέσβου και όχι μόνο, που συνδράμουν οικονομικά στην αντιμετώπιση του πολύ μεγάλου κόστους της επέμβασης αλλά και της νοσηλείας του στο τμήμα συγγενών καρδιοπαθειών και συγγενών παθήσεων και συγγενών παθήσεων της τραχείας του «ΙΑΣΩ παίδων».

Όπου και τελικά ο μικρούλης χειρουργήθηκε πριν από 15 μέρες και παραμένει νοσηλευόμενος σήμερα στη ΜΕΘ του νοσηλευτικού ιδρύματος. Εκεί όπου όπως χαρακτηριστικά είπε μιλώντας σήμερα στο «Ν» ο παιδοκαρδιολόγος που συμμετείχε στην επέμβαση παραμένει διασωληνωμένος «με τα πράγματα να είναι σήμερα σταθερά και αισιόδοξα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος, η περίπτωση του μικρού από το Μεσαγρό «είναι από τις δυσκολότερες στο χώρο της παιδικής καρδιοχειρουργικής». Ο μικρός πάσχει από μια συγγενή καρδιοπάθεια με την καρδιά του εντελώς διαφορετικά δημιουργημένη απ’ ότι των υπολοίπων ανθρώπων.

Συγκεκριμένα η παιδική καρδούλα έχει κοινό αρτηριακό κορμό με διακοπτόμενο αρτηριακό τόξο. «Η χειρουργική επέμβαση σε τέτοιες εξαιρετικά σπάνιες και πολύ δύσκολες περιπτώσεις πρέπει να είναι άμεση για να ζήσει το παιδί και σίγουρα πρέπει να γίνει σε ηλικία όχι πάνω των τριών μηνών».Το περιστατικό μεταφέρθηκε στο «ΙΑΣΩ παίδων» από το νοσοκομείο παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», ενώ όπως λέχθηκε από τον κ. Πετρόπουλο «οι γονείς του έτρεξαν το παιδί παντού προκειμένου να το σώσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Κατέληξαν στο «ΙΑΣΩ Παίδων» αφού η εγχείριση δεν μπορούσε να γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα, όπου επικεφαλής του τμήματος συγγενών καρδιοπαθειών και συγγενών παθήσεων και συγγενών παθήσεων της τραχείας είναι ένας παγκόσμια γνωστός καρδιο – αγγειο – θωρακοχειρούργος, ο Αυξέντιος Καλαγκός. Ο άνθρωπος που όπως λέχθηκε άλλαξε την προοπτική επιβίωσης των παιδιών με καρδιοπάθειες στην Ελλάδα. Ενώ είναι γνωστός σαν ο γιός Ρωμιού ιερέα της Κωνσταντινούπολης με το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Η επέμβαση σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλος «πήγε πολύ καλά». Απαιτείται όμως σταδιακή ανάρρωση που περιλαμβάνει ανάρρωση της καρδιάς, των πνευμόνων, του θώρακα, μέχρις ότου κλείσουν το θώρακα και το παιδί αποσωληνωθεί και αρχίσει να τρέφεται για να «συναντηθεί» - επιτέλους – με τους γονείς του».

Το σύνολο του κόστους της επέμβασης και της νοσηλείας μέχρι και πριν λίγες μέρες καλύφθηκε πλήρως από τον ΕΟΠΠΥ ενώ πλέον το κόστος νοσηλείας στη ΜΕΘ του νοσηλευτικού ιδρύματος φτάνει τα 378 ευρώ τη μέρα συν ΦΠΑ. Το συνολικό υπολειπόμενο κόστος κάνοντας χρήση της συμμετοχής του ΕΟΠΠΥ έχει υπολογιστεί στο ποσό των 10.000 ευρώ. Ποσό που δεν περιλαμβάνει το κόστος της διαβίωσης της οικογένειας του βρέφους στην Αθήνα που είναι πολύ μεγάλο και αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η συνέχιση της ενίσχυσης της προσπάθειας για τη σωτηρία του μικρού από το Μεσαγρό.

Τόσο με χρήματα σε κουτιά συλλογής χρημάτων σε μαγαζιά σε όλη της Λέσβο. Όσο και με χρήματα στον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού της οικογένειας».

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
GR 3601 7218 0000 5180 1076 70668
Δικαιούχος Α. ΤΣΙΡΤΣΙΛΙΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Απεργούν οι πανεπιστημιακοί του Αιγαίου ενάντια στο «13ωρο»

Το Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετέχει στην πανεργατική κινητοποίηση της 14ης Οκτωβρίου, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική για την εργασία και το δημόσιο πανεπιστήμιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παρέμβαση στη Βουλή για τα σχολεία της Λήμνου

Η Μαρία Κομνηνάκα και βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Αργύριος Μοσχίδης”, ζητώντας άμεση κάλυψη κενών και αναστολή υποβαθμίσεων σχολικών μονάδων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην πρωτοπορία της θαλάσσιας προστασίας

Στο 7ο Φόρουμ Διαλόγου του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή – CLIMPACT, παρουσιάστηκε η στρατηγική που σχεδιάζεται για τη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση της 14ης Οκτωβρίου

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης καλεί σε μαζική συμμετοχή ενάντια στο νομοσχέδιο που καθιερώνει τη 13ωρη εργασία
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Παρίσταναν γιατρούς και αποσπούσαν χρήματα και χρυσές λίρες

Πιάστηκε μια 62χρονης στη Μυτιλήνη για συμμετοχή σε κύκλωμα που εξαπατούσε ηλικιωμένους
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη 54χρονου για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Ο συλληφθείς οδηγούσε φορτηγό όταν έπεσε στον έλεγχο της Αστυνομίας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη 56χρονου στην Καλλονή

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, ο άνδρας φέρεται να απείλησε έναν 54χρονο χρησιμοποιώντας μια μεταλλική βέργα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ζεστή γιορτή στα ΚΑΠΗ Μυτιλήνης και Πλωμαρίου

Τιμητικές διακρίσεις στην Αναστασία Αντωνέλη και τον Δημήτρη Βαρβαγιάννη για τη συμβολή τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στη γενική απεργία της 14ης Οκτωβρίου καλεί η ΑΔΕΔΥ

Συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Ανοιχτός διάλογος για τα αδέσποτα και τη φιλοζωία στη Μυτιλήνη

Παρουσία Δημάρχου, Περιφέρειας και Αστυνομίας – Συμμετοχή οργανώσεων και πολιτών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

SOS από τους δασκάλους της Λήμνου για τα σχολεία του νησιού

Ζητούν μόνιμους διορισμούς, ανάκληση συγχωνεύσεων και επαρκή χρηματοδότηση, προειδοποιώντας ότι η εκπαίδευση δεν μπορεί να λειτουργεί με «μπαλώματα» και ελλείψεις
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα» λένε οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της 14ης Οκτωβρίου