× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δήμος Μυτιλήνης εναντίον κοινότητας Πλωμαρίου και στη μέση οι εργαζόμενοι

«Θα επιχορηγήσουμε το ίδρυμα μόλις αναλάβει ο Ξανθούλης τη διοίκηση», δήλωσε ο δήμαρχος στις απλήρωτες εργαζόμενες του Μιχαλέλειου που πήγαν την Πέμπτη το πρωί να τον συναντήσουν

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 3/11/2022

Δήμος Μυτιλήνης εναντίον κοινότητας Πλωμαρίου και στη μέση οι εργαζόμενοι

Με το δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη το πρωί  οι εργαζόμενες του Μιχαλέλειου Γηροκομείου Πλωμαρίου  προκειμένου να συζητήσουν μαζί του το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τη διαχείριση του ιδρύματος και την καθυστέρηση καταβολής των μισθών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αποκάλυψε χθες το «Ν» οι γυναίκες πληρώνονται με έναντι από το Μάιο μήνα και οι συνολικές οφειλές αυτές τη στιγμή για την κάθε μία από αυτές ξεπερνούν τις 2.000 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν και τις 2.500.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ο αντιδήμαρχος Γέρας Παράσχος Μανούσος και ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου Γιώργος Αλεξίου.

Η συνάντηση διήρκησε σχεδόν μία ώρα και είχε αρκετές στιγμές έντασης κυρίως όταν οι εργαζόμενες έβαζαν στο τραπέζι επιτακτικά το ζήτημα της πληρωμής τους και της λύσης του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαστε σε απόγνωση, μας έχουν κάνει μπαλάκι»

Οι δεσμεύσεις που υπήρξαν από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής όπως δήλωσαν οι γυναίκες κατά την έξοδό τους από το Παλιό Δημαρχείο, είναι ότι εφόσον αναλάβει το Ίδρυμα και τη διοίκησή του ο πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Ξανθούλης  σύμφωνα με το ΦΕΚ του Ιουλίου, τότε θα προχωρήσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο σε επιχορήγηση του γηροκομείου για να εξοφληθούν τα χρέη του.

Οι γυναίκες δεν έκρυψαν την απόγνωσή τους στην κάμερα του «Ν» λέγοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν αντέχουν άλλο. Οι περισσότερες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και έχουν σημαντικές οικογενειακές υποχρεώσεις και ανθρώπους που εξαρτώνται οικονομικά από αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσθένης Χατζηγιάννης: «Να αναλάβει η κοινότητα τις ευθύνες της»

Αναφερόμενος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης Δημοσθένης Χατζηγιάννης στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί έριξε ουσιαστικά το μπαλάκι στον πρόεδρο της Κοινότητας Πλωμαρίου Γιάννη Ξανθούλη λέγοντας ότι η άρνησή του να αναλάβει τη διοίκηση του ιδρύματος έχει προκαλέσει όλα αυτά τα προβλήματα. Πρόσθεσε δε, ότι δεσμεύεται ο ίδιος και η Δημοτική Αρχή άμεσα να προχωρήσουν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην επιχορήγηση του ιδρύματος μέσα στο 2022 αμέσως μόλις τακτοποιηθεί το ζήτημα της διοίκησης του ιδρύματος και πάρει το τιμόνι η Κοινότητα Πλωμαρίου. Σημείωσε μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 45.000 ευρώ στους λογαριασμούς του Μιχαλέλειου που δεν μπορούν να εκταμιευθούν επειδή δεν έχει τακτοποιηθεί το θέμα της διοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιάννης Ξανθούλης: Οι δηλώσεις Χατζηγιάννη με προσβάλουν 

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Χατζηγιάννη ο πρόεδρος της Κοινότητας Πλωμαρίου Γιάννης Ξανθούλης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι όσα λέει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης είναι ασύστολα ψεύδη.

«Στους λογαριασμούς του ιδρύματος αυτή τη στιγμή υπάρχουν 16.762 ευρώ στη μία τράπεζα και στην άλλη 792 ευρώ.

Από εκεί και πέρα τη Διοίκηση του Ιδρύματος αυτή τη στιγμή την έχει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο αφού δεν έχει γίνει καμία παραλαβή και παράδοση στην κοινότητα. Δεν μπορούμε να παραλάβουμε ένα χρεωμένο ίδρυμα χωρίς την παραμικρή εγγύηση ότι θα αποπληρωθούν τα χρέη. Ποιος μας λέει ότι όταν αναλάβουμε εμείς δεν θα βρουν κάποια δικαιολογία για γραφειοκρατικό κόλλημα και θα μας αφήσουν στην τύχη μας χωρίς χρηματοδότηση με χρέη 50.000 ευρώ τα οποία μέρα με τη μέρα θα αυξάνονται. Αλήθεια όμως για ποιο λόγο δεν τοποθετείται δημόσια ο δήμαρχος για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, να δεσμευθεί ο ίδιος για τα χρήματα και την αποπληρωμή των χρεών; 

Αισθάνομαι ότι οι δηλώσεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου και επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου».   

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δωρεά στεγνωτηρίου στο Ιδρυμα Θεομήτωρ

Το παρέλαβε το πρωί ο πρόεδρος, Δημήτρης Παραδέλλης από τον διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Περισσότερες ώρες λειτουργίας στην Αρχαιολογική Συλλογή Ερεσού

Διευρύνεται το ωράριο έως τέλος Οκτωβρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε χώρους εργασίας και χωριά η Μαρία Κομνηνάκα

Συναντήσεις και περιοδείες του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλεύτρια Ν. Λέσβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Εξηγήσεις για το «Πράσινο σημείο» ζητούν οι Δαφιώτες

Διαμαρτυρήθηκαν για τις εργασίες δημιουργίας χώρου αποβλήτων και για το ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Το μερίδιο των Αγγέλων» από το Ηφαίστειο Ανεμώτιας

Ανοιχτή εκδήλωση γευσιγνωσίας φρέσκων και παλαιών κρασιών τη Δευτέρα 6 Μαίου στην Ανεμώτια
ΧΩΡΙΑ

«Τρέχουν» για τη στέγη του Αναγνωστηρίου

Συναντήσεις του Κλεάνθη Κορομηλά με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι αντιδράσεις έφεραν αλλαγές στο νόμο αντιπυρικής προστασίας

Διευκρινίσεις ύστερα από τον σάλο που ξεσήκωσε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον Κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων και τις αντιδράσεις δήμων και της ΚΕΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Μέλος της Νίκης χαστούκισε τη βουλευτή της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη

Με ανακοινώσεις τους τα κόμματα καταδίκασαν τη χειροδικία σε βάρος της βουλευτού, από μέλος της Νίκης