«Κρουαζιέρα» στην Αγιάσο με κάστανα και μήλα!
Την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους καρπούς της Αγιασώτικης γης, είχαν οι Αμερικανοί τουρίστες που ήρθαν την Πέμπτη το πρωί με το κρουαζιερόπλοιο. Τα εδέσματα συνόδεψαν συγκροτήματα με χορό και τραγούδια
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/10/2022
Στιγμές χαλάρωσης στη φθινοπωρινή Λέσβο απολαμβάνουν 585 Αμερικανοί τουρίστες οι οποίοι έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στη Λέσβο με το κρουαζιερόπλοιο Seven Seas Exprlorer και περιηγούνται στην πόλη της Μυτιλήνης, την κοινότητα Ταξιαρχών (Καγιάνι) και στην Αγιάσο.
Όπως ανέφερε ο Ηλίας Πίκουλος μιλώντας στο «Ν» η αυτή η άφιξη είναι η προτελευταία ενώ θα ακολουθήσει άλλη μία την ερχόμενη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου αν το επιτρέψει ο καιρός. Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη και θα καταλήξει στο λιμάνι του Πειραιά.
Όσοι από τους επιβάτες του κρουαζιεροπλοίου ωστόσο επέλεξαν να πάνε εκδρομή στην όμορφη Αγιάσο, βρέθηκαν μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη αφού η κοινότητα του χωριού σε συνεργασία με το Visit Agiasos τους πρόσφερε κάστανα ψητά και ντόπια μήλα. Στους κεντρικούς δρόμους της ορεινής κομώπολης του νησιού μας, στήθηκαν από νωρίς οι φουφούδες και το άρωμα από τα ψημένα κάστανα πλημμύρισε την ατμόσφαιρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τουρίστες ενθουσιάστηκαν από τις παραδοσιακές γεύσεις, ασυνήθιστες γι' αυτούς καθώς και από την ομορφιά της φθινοπωρινής φύσης.
Την ίδια ώρα το χωριό επισκέφθηκαν και πολλά σχολεία της Λέσβου στο πλαίσιο εκπαιδευτικών εκδρομών.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τη γιορτινή εικόνα του χωριού, δήλωσε η πρόεδρος της κοινότητας Διαμάντω Ρουγκέλλη η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι τουρίστες αλλά και οι μαθητές, χάρηκαν την αφθνονία των καρπών της Αγιασώτικης γης και διασκέδασαν με μουσική και τραγούδια από παραδοσιακά συγκροτήματα.