× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εξόρμηση του συνδικάτου εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό

Καλεί τους εργαζόμενους σε αγώνες για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/10/2022

Εξόρμηση του συνδικάτου εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό
' χρόνος ανάγνωσης

Το απόγευμα της Παρασκευής, το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτιστικών – Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου, αφού πρώτα ανάρτησε πανό στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης για «Αυξήσεις στους μισθούς και Ρεύμα φθηνό για όλους» πραγματοποίησε εξόρμηση στους χώρους δουλειάς.


«Μπροστά και στις συνθήκες πρωτόγνωρης ακρίβειας, φτώχειας και εντατικοποίησης της δουλειάς, το Συνδικάτο έχει πάρει απόφαση να «οργώσει» όλους τους χώρους δουλειάς του νησιού μας. Επισκεφθήκαμε τους συναδέλφους μας ώστε να επικοινωνήσουμε τις δυσκολίες του κλάδου αλλά και να υπογραμμίσουμε την επιτακτική ανάγκη εδώ και τώρα να απαιτήσουμε αύξηση μισθών. Την ίδια ώρα που η ακρίβεια σε ρεύμα, ενοίκια, σούπερ μάρκετ και βενζίνη «κατατρώει» το εισόδημά μας, βλέπουμε να μην γίνεται κουβέντα για αυξήσεις στα μεροκάματά μας. Μιλήσαμε για την εντατικοποίηση της δουλειάς καθώς και την σωματική και ψυχική κόπωση που αυτή μας φέρνει. Επιβεβαιώθηκε το κλίμα τρομοκρατίας που «σπέρνουν» οι εργοδότες για να μην κουνιέται φύλλο στα μαγαζιά και τα ξενοδοχεία. Καταγγέλθηκε ακόμα μια φορά ο αντιδραστικός ρόλος της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και το απαράδεκτο «ποινολόγιο» που έχει φέρει το Υπ. Εργασίας. Καταγράφηκαν αρκετές περιπτώσεις συναδέλφων που μετά από σεζόν τους κόψανε από το εποχικό επίδομα, γιατί δεν πληρούσαν λέει, τους όρους και τις προϋποθέσεις» υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Συνδικάτου αναφερόμενο στην κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας.



Στην συνέχεια το Συνδικάτο θέτει το ζήτημα της επιβίωσης των εργαζομένων και επισημαίνει: «Μπροστά στην «βαρυχειμωνιά» που μας ετοιμάζουν και ζητάνε να «προσαρμοστούμε» σε αυτήν για να μην πεθάνουμε …εμείς όχι μόνο δεν προσαρμοζόμαστε αλλά τους απαντάμε με νέες μαζικές εγγραφές στο συνδικάτο και υποσχόμαστε να μην αφήσουμε κανέναν συνάδελφο/συναδέλφισσα μόνο/η απέναντι σε αυτήν την επίθεση που δεχόμαστε. Καμία αναμονή και καμία ανοχή σε κυβέρνηση και εργοδοσία! Ενώνουμε την δύναμή μας και την φωνή μας!».


Τέλος το Συνδικάτο καλεί τους εργαζομένους να παλέψουν για συλλογική σύμβαση εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, για να δοθεί σε όλους όσους γύρισαν από την σεζόν επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση και ρεύμα μέσα στον χειμώνα, για να μην επιτραπεί κανένας πλειστηριασμός.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Απολογισμός για το 2ο Φεστιβάλ Νέων του Πλωμαρίου

Επιτυχημένη διοργάνωση από το Σύνδεσμο Πλωμαριτών Αττικής «Βενιαμίν ο Λέσβιος»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό των υγειονομικών

Το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Στρατής Σαμαράς καταγγέλλει την μη εκπλήρωση των κυβερνητικών υποσχέσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλευρό της Καισαριανής η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου

Καταγγέλλει προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων και ποινικοποίησης της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα φωτιά στον καταυλισμό Ρομά στην Παγανή

Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στις ενορίες της Καλλιθέας Μυτιλήνης

Απεβίωσε ο αγαπημένος ιερέας που υπηρέτησε με σεμνότητα και αγάπη την τοπική Εκκλησία
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε κατάσταση ακραίας ξηρασίας η Λέσβος

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Tο επικίνδυνο «διαβατήριο» των εφήβων για κλαμπ και αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ανήλικους, άγνωστο όμως σε γονείς και καταστηματάρχες – οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ