× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Πυξίδα είναι παρούσα στο Δήμο Μυτιλήνης με παρεμβάσεις και προτάσεις»

Συνέντευξη τύπου από την παράταξη και την επικεφαλής Εριφύλη Χιωτέλλη. Αναφέρθηκε στα έργα που καθυστερούν, στις κοινότητες που δεν πήραν ποτέ αρμοδιότητες και στα σχέδια της παράταξης για τις εκλογές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/10/2022

«Η Πυξίδα είναι παρούσα στο Δήμο Μυτιλήνης με παρεμβάσεις και προτάσεις»
' χρόνος ανάγνωσης

Με την βράβευση του Ξενοφώντα   Μαυραγάνη, προέδρου  της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» και συνοδοιπόρου της Πυξίδας ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου της παράταξης για τη δραστηριότητα της, στο Δήμο Μυτιλήνης και στο Δημοτικό Συμβούλιο τα τελευταία τρία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος, τιμήθηκε από τα μέλη της Πυξίδας τόσο για την δραστηριότητά του στον Πολιτισμό όσο και για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου η Εριφύλη Χιωτέλλη αναφέρθηκε επιγραμματικά στις δραστηριότητες της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη», σε όλους τους τομείς της αυτοδιοίκησης, με γνώμονα όπως τόνισε, το συμφέρον του δημότη της πόλης και των χωριών μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Εριφύλη Χιωτέλλη στη δραστηριότητα της Πυξίδας στα χωριά του Δήμου, σημειώνοντας ότι από την πρώτη μέρα της εκλογής της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στις κοινότητες όπου είχε συναντήσεις με προέδρους και κατοίκους των περιοχών αυτών. Δυστυχώς σημείωσε αν και η Δημοτική Αρχή Κύτελη είχε υποσχεθεί πως θα έδινε αρμοδιότητες στους προέδρους και τα κοινοτικά συμβούλια, εντούτοις αυτό δεν έγινε ποτέ.

Σε ότι αφορά τα έργα που εκτελούνται στο Δήμο Μυτιλήνης, η Εριφύλη Χιωτέλλη σημείωσε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν καθυστερήσεις σε σημαντικά έργα, τα οποία μάλιστα είπε σχεδιάστηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή και  ήταν έτοιμα για να δημοπρατηθούν.

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε έχουν πληρωθεί τουλάχιστον 100.000 ευρώ σε εργολάβους, ως αποζημιώσεις για έργα που δεν εκτελέσθηκαν ποτέ, ενώ την ίδια στιγμή παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στην ομαλή χρηματοδότηση όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Κολυμβητηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Εριφύλη Χιωτέλλη χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη το γεγονός ότι στο πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης έχουν ενταχθεί μόλις 8 από τις 16 προτάσεις που κατατέθηκαν γεγονός που σημαίνει, όπως είπε ότι για την επόμενη δημοτική θητεία θα υπάρχουν ελάχιστα ενταγμένα έργα.

Στο πλαίσιο της συνέντευξής της, η Εριφύλη Χιωτέλλη περιέγραψε τη δραστηριότητα της παράταξης, σε σχέση με τη στήριξη των εργαζομένων του Δήμου Μυτιλήνης. Iδιαίτερη αναφορά έκανε στην Αναπτυξιακή Εταιρεία, στην οποία όπως είπε δίνονται τεχνικά έργα, με το έτσι θέλω χωρίς να υπάρχει έγγραφο  από την Τεχνική Υπηρεσία που να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους τα έργα μεταφέρονται εκεί.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τα σχέδια της Πυξίδας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2023, η Εριφύλη Χιωτέλλη επανέλαβε ουσιαστικά αυτό που είχε δηλώσει στο «Ν» πριν μερικές ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόνισε ότι η ίδια δεν επιθυμεί να είναι επικεφαλής, θα συνεργαστεί όμως με μια ομάδα ανθρώπων που έχουν διαφορετική αντίληψη για την αυτοδιοίκηση μακριά από εξαρτήσεις και ρουσφέτια για ψηφοθηρικούς λόγους.

«Στην παράταξη αυτή σημείωσε η Εριφύλη Χιωτέλλη, μπορούν να ενταχθούν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους αρκεί να έχουμε κοινή αντίληψη για την αυτοδιοίκηση. Σε καμία περίπτωση τόνισε, δεν θα δεχθώ τη συνεργασία με ανθρώπους που έχουν ακροδεξιές θέσεις και αντιλήψεις».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η Αγία Ειρήνη

Θα τεθεί προς προσκύνηση Ιερό Λείψανο της Αγίας
Γιορτάζει η Αγία Ειρήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στη Βουλή το αίτημα για στήριξη μαθητών της Δυτικής Λέσβου

Αίτημα για ένταξη των τελειοφοίτων σε ειδική κατηγορία εισαγωγής λόγω αφθώδους πυρετού. Αναφορά στην Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ
Στη Βουλή το αίτημα για στήριξη μαθητών της Δυτικής Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συζήτηση για τον αφθώδη πυρετό στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης

Αντιπαράθεση για τα μέτρα απολύμανσης και αιχμές για ευθύνες υπηρεσιών και κράτους
Συζήτηση για τον αφθώδη πυρετό στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Βιωματικό μάθημα πυρόσβεσης σε μαθητές στη Λουτρόπολη Θερμής

Οι μαθητές συμμετείχαν σε πρακτική εκπαίδευση με εξοπλισμό και σενάρια κατάσβεσης, με καθοδήγηση εθελοντών πυροσβεστών και ιερέων της Λέσβου
Βιωματικό μάθημα πυρόσβεσης σε μαθητές στη Λουτρόπολη Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Χωρίς συμμόρφωση στα μέτρα βιοασφάλειας δεν μπορεί να γίνει διακίνηση τυριών»

Τελεσίγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την διακίνηση τυριών από τη Λέσβο με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, μεταξύ αυτών σφαγές ζώων και διενέργεια αιμοληψιών και ελέγχων
«Χωρίς συμμόρφωση στα μέτρα βιοασφάλειας δεν μπορεί να γίνει διακίνηση τυριών»
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Φόρος τιμής στους ασθενείς της νόσου Χάνσεν στο Πλωμάρι

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Σμιλεμένες Ψυχές»
Φόρος τιμής στους ασθενείς της νόσου Χάνσεν στο Πλωμάρι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβούλευση πολιτών για τη μείωση των ανισοτήτων

Διαδικτυακή συμμετοχή απόψε στις 7 το απόγευμα με ανοικτό κάλεσμα προς τους πολίτες
Διαβούλευση πολιτών για τη μείωση των ανισοτήτων
ΧΩΡΙΑ

Πλακόστρωτο στο Παλαιοχώρι

Υπεγράφη το έργο από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης
Πλακόστρωτο στο Παλαιοχώρι
ΑΓΡΟΤΕΣ

Με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ‑ Δήμητρα ο Βέρρος

Συζήτηση σχετικά με τα επόμενα βήματα
Με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ‑ Δήμητρα ο Βέρρος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Λήμνο ο Αθανασίου για τις εκδηλώσεις μνήμης της ημέρας ANZAC

Τελετές μνήμης στα Κοινοπολιτειακά Κοιμητήρια Μούδρου και Πορτιανού με παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών
Στη Λήμνο ο Αθανασίου για τις εκδηλώσεις μνήμης της ημέρας ANZAC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση Κομνηνάκα για τη διαχείριση της κρίσης στην κτηνοτροφία της Λέσβου

Κάνει λόγο για ανεπαρκή μέτρα στήριξης και ζητά άμεσες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των απωλειών των κτηνοτρόφων
Σφοδρή επίθεση Κομνηνάκα για τη διαχείριση της κρίσης στην κτηνοτροφία της Λέσβου