× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Νηπιαγωγείο της Αγίας Μαρίνας οικοδεσπότης στο Erasmus

Η 2η Συνάντηση εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνης από 1 έως 3 Οκτωβρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/9/2022

Το Νηπιαγωγείο της Αγίας Μαρίνας οικοδεσπότης στο Erasmus

H 2η διεθνής συνάντηση εκπαίδευσης και κατάρτισης εκπαιδευτικών από σχολεία που συμμετέχουν στην Στρατηγική Συμπράξη, του Τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2020, θα πραγματοποιηθεί το  τριήμερο, 1 έως 3 Οκτωβρίου στη Λέσβο, με οικοδεσπότη το Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας. 

Στο Πρόγραμμα 3D4CE, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συντονίζει σχολεία της Σύμπραξης από την Ιταλία (Sarzana), την Πορτογαλία (Leiria) και την Ελλάδα (Μυτιλήνη- Αγ. Μαρίνα, Χίος, Ρόδος, Αθήνα), με σκοπό την υλοποίηση δράσεων για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς  μέσω της εκπαίδευσης, της μάθησης και της συμμετοχής των μαθητών σε δραστηριότητες κατασκευής τρισδιάστατων μνημείων με τη χρήση τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Μέσα από αυτή τη καινοτόμα τεχνολογία οι μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων αυξάνουν τη φαντασία τους και ενδυναμώνουν τις δεξιότητές τους, μαθαίνοντας να σχεδιάζουν και να σκανάρουν μόνοι τους 3D μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς από χώρες της ΕΕ, συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση και την προώθηση του πολιτισμού και δη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς των εμπλεκόμενων περιοχών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κίνα η Βάσω Χοχλάκα, ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ‑ ΚΙΝΑΛ

Εκπροσώπησε το κόμμα στο forum «China in Sight Global Insight 2023» που πραγματοποιήθηκε στη Σενζέν, Επαρχία της Γκουανγκντόνγκ.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τα μυστικά που πήρε στον βυθό το «Raptor»

Αναλυτικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής»: Κρυφό φορτίο και ρότα δείχνουν τα στοιχεία για το πλοίο «Raptor» που βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να στήσουμε έναν σύγχρονο δήμο»

Η δημοτική σύμβουλος Εριφύλη Χιωτέλλη, μιλά για τις προοπτικές του νέου Δήμου Μυτιλήνης και την προσπάθεια που απαιτείται το πρώτο διάστημα για να γίνουν οι αλλαγές που περιμένουν οι πολίτες
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Στείρωσαν, περιέθαλψαν και φιλοξένησαν τις γατούλες

Φιλοζωικές δράσεις στο νηπιαγωγείο και την κοινότητα Λουτρών
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστούγεννα με ελεύθερη είσοδο στο Artοποιώ!

Πάρτυ με κατασκευές και κυνήγι Θησαυρού, σε Μυτιλήνη και Κεραμειά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εμπαιγμό για τις σχολικές καθαρίστριες καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κατά του Δήμου Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Δεν «χώρεσαν» 42 χορευτές στην εκδήλωση του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης

Καταγγελία της σχολής Χορού Danza Passion που αποχώρησε κακήν κακώς πριν ξεκινήσει η εκδήλωση της Κυριακής με τα μικρά παιδιά να κλαίνε
ΑΤΖΕΝΤΑ

8ο Εσωτερικό Σκακιστικό Τουρνουά

Από τη Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Ουρανός με τ’ άστρα» από τους Προσκόπους στον Μόλυβο

Έφτιαξαν ένα μεγάλο αστέρι για τον εορταστικό διάκοσμο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κυριακή των εκλογών για το Οικονομικό Επιμελητήριο

Πέντε συνδυασμοί διεκδικούν την διοίκηση του Τμήματος Ανατολικού Αιγαίου του ΟΕE. Δείτε εδώ τα ψηφοδέλτια και τα ονόματα των υποψηφίων
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Συγκινητικά γενέθλια για την 25χρονη πρωτοπόρα «Συνύπαρξη»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ την εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Χριστουγεννιάτικο γλέντι στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών

Ανήμερα των Χριστουγέννων στις 9.30 το βράδυ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Μιστεγνιώτες» διοργανώνει μια όμορφη εκδήλωση στην Ταβέρνα ο «Βράχος»