× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, ενώ κάποιοι «περί άλλων τυρβάζουν»

Σοβαρή καταγγελία από το Σύλλογο κατοίκων Κουλμπάρας και Κιόσκι «το Κιρκινέτσι» για τις συνθήκες που έχουν επικρατήσει στο ιστορικό κέντρο ενώ έμμεσα ο Σύλλογος αποκλείεται από τη συζήτηση για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/9/2022

Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, ενώ κάποιοι «περί άλλων τυρβάζουν»
' χρόνος ανάγνωσης

Για μια ακόμα φορά κάτοικοι της Κουλμπάρας έγιναν μάρτυρες της αδυναμίας μεταφοράς ασθενούς γείτονα τους ο οποίος μάλιστα τελικά κατέληξε «λόγω της ανευθυνότητας κάποιων που θεωρώντας ότι ‘καβάλα πάνε στην εκκλησιά καβάλα προσκυνάνε’ επιλέγουν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους όπου τους βολεύει προκειμένου να πιουν τον καφέ τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης» αναφέρει με ανακοίνωση της ο Σύλλογος Κατοίκων Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι».

Αποτέλεσμα, της κατάστασης αυτής συνεχίζει ο Σύλλογος, «η αδυναμία να παρέμβουν όταν υπάρχει ανάγκη ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ή πυροσβεστικά οχήματα όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με παρ’ ολίγον τραγικά αποτελέσματα. Δεν αναφερόμαστε βέβαια σε περιπολικά της Αστυνομίας, αυτοκίνητα ή δίκυκλα. Για την Αστυνομία έτσι κι αλλιώς το ιστορικό κέντρο της πόλης δεν υπάρχει.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το Σύλλογο «παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα στην οδό Τζουμαγιάς και στην πλατεία του Αϊ Γιάννη του Αρμένη δυσκόλεψαν όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες που δίνουμε στη δημοσιότητα, πριν μέρες τη διακομιδή από το ΕΚΑΒ ασθενούς στο Νοσοκομείο. Ανάλογες περιπτώσεις στους ίδιους δρόμους συχνά δεν επιτρέπουν σε μόνιμους κατοίκους να προσεγγίσουν στα σπίτια τους. Απορριμματοφόρα να συγκεντρώσουν απορρίμματα από κάδους. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα σοκάκια που από στολίδι της πόλης έχουν μετατραπεί σε βρώμικη «πίσω αυλή» μιας βιτρίνας με ψευδεπίγραφους τίτλους περί δήθεν ανάπτυξης. Σε βάρος εκατοντάδων οικογενειών που βιώνουν πέραν της υποβάθμισης της περιουσίας τους, πραγματικούς κινδύνους ασφάλειας και εν γένει ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρωί οι γειτονιές μας μετατρέπονται σε χώρους στάθμευσης εργαζομένων σε υπηρεσίες, καταστηματαρχών, και όλων όσων κινούνται στο κέντρο αφού το μοναδικό μεγάλο παρκινγκ στο χώρο του τελωνείου όπου θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες στάθμευσης στο σύνολο τους χωρίς μελέτη, παράνομα εφαρμόζεται η ελεγχόμενη στάθμευση.

Το βράδυ τα ίδια αφού ο καθένας κάνει ότι θέλει και όπως το θέλει και κανένας δεν φαίνεται να νοιάζεται.».

Ο Σύλλογος αναφέρεται ακόμα στο ότι «την ίδια ώρα, την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου καλούμαστε από τη δημοτική αρχή Μυτιλήνης να συμμετέχουμε σε διάλογο για την Κατάρτιση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) στην πόλη της Μυτιλήνης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» 2021-2027. Στο σχεδιασμό δηλαδή της πόλης του μέλλοντος από τον οποίο όμως η ενεργή κοινωνία ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ μια και ορίστηκε ο διάλογος να γίνει στις 9.45 το πρωί. Σε εργάσιμη δηλαδή μέρα και ώρα. Φυσικά στη διαδικασία μπορούν να συμμετέχουν συνταξιούχοι και γραφειοκράτες ενασχολούμενοι με το θέμα. Και φυσικά όσοι.... εργάζονται το βράδυ!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και ο Σύλλογος κατοίκων Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το κικινέτσι» καταλήγει:

«Καλούμε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως το Δήμο και την Αστυνομία να κάνουν ΑΜΕΣΑ το καθήκον τους. Η Αστυνομία όχι με «πογκρόμ» επί δικαίων και αδίκων φυσικά, όπως το συνηθίζει για μια – δυο μέρες και μετά εξαφανίζεται.

Αρνούμαστε και καταγγέλλουμε σε κάθε κατεύθυνση την προσπάθεια παραβίασης βασικών μας δικαιωμάτων, αυτών της υγείας, της ζωής, της ασφάλειας και της ιδιοκτησίας. Καταγγέλλουμε τον έμμεσο αποκλεισμό μας από τη συζήτηση για την Κατάρτιση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) στην πόλη της Μυτιλήνης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» 2021-2027.

Τα δικαιώματα των κατοίκων στην υγεία, στην ασφάλεια, στην ιδιοκτησία, στο δημόσιο χώρο και στη ζωή είναι πάνω από την γραφειοκρατική αδιαφορία, πάνω από τα κέρδη οικονομικά ή και μικροκομματικά.».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Διαμαρτυρία αγροτών και εργαζομένων στη Λήμνο

Αντιπροσωπεία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου και σωματείων εργαζομένων παρέδωσε στον πρωθυπουργό υπόμνημα με σειρά διεκδικήσεων
ΧΩΡΙΑ

Δωρεάν αμαξίδιο για επισκέπτες στην Αγιάσο

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας ο φορέας Visit Agiasos τοποθέτησε στην είσοδο του χωριού, δίπλα στον «Τοίχο της Καλοσύνης», ένα αναπηρικό αμαξίδιο διαθέσιμο για δωρεάν δανεισμό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Περίπατος στο πάνω κάστρο Μυτιλήνης με το «Κιρκινέτσι»

Τον ρόλο των «ξεναγών» ανέλαβαν η αρχαιολόγος Δήμητρα Ζώη και η αρχιτέκτονας Ευριδίκη Τσιλιγκίρη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από τρία Γεωπάρκα συναντήθηκαν στο Απολιθωμένο Δάσος

Η δράση ολοκληρώθηκε με συζητήσεις γύρω από τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Γεωπάρκων UNESCO
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Κοντά στο ξενοδοχείο Θεοπίστη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί άνεμοι και την Παρασκευή στο Αιγαίο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης οι άνεμοι θα φτάσουν στις ανοιχτές θάλασσες τα 6-7 μποφόρ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σκακιστική σεζόν για τον «Βενιαμίν» με μαθήματα Μυτιλήνη και χωριά

Οι πρώτες συναντήσεις γνωριμίας θα πραγματοποιηθούν 25–27 Σεπτεμβρίου στη Μυτιλήνη και 27 Σεπτεμβρίου σε Πλωμάρι, Παπάδο και Λουτρά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόκληση για τους αγωνιστές της Αντίστασης η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Καταγγελία από το Παράρτημα Λέσβου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναγερμός για φωτιά σε σπίτι στη Μυτιλήνη

Σε κουζίνα σπιτιού στην οδό Αεροπόρου Γιανναρέλλη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στον μειωμένο ΦΠΑ και τις φοροελαφρύνσεις επικεντρώθηκε ο Μητσοτάκης στη Λήμνο

Αγρότες και κτηνοτρόφοι φώναξαν συνθήματα για τα αγροτικά, την Παλαιστίνη και τα Τέμπη – Η αστυνομία τους εμπόδισε να προσεγγίσουν τον Πρωθυπουργό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σαν ποντικοί μέσα στη νύχτα»

Η ΚΟΒ Μανταμάδου του ΚΚΕ καταγγέλλει φασιστικά στοιχεία που ξήλωσαν το υλικό για το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή και καλεί τον λαό να δώσει δυναμικό παρών στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου στη Μυτιλήνη
ΒΙΒΛΙΟ

Εκδήλωση με θέμα «Υγεία και Λογοτεχνία» στην Καλλονή

Συνεργασία Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου