× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οι λαοί δεν μπορούν και δεν πρέπει να διαλέξουν στρατόπεδο ιμπεριαλιστή»

Επικίνδυνη εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία φοβάται η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/9/2022

«Οι λαοί δεν μπορούν και δεν πρέπει να διαλέξουν στρατόπεδο ιμπεριαλιστή»

Δεν πρέπει να γίνουμε κρέας στα κανόνια που θα μοιράσουν με το αίμα μας τους ορυκτούς πόρους και τις αγορές τονίζει η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου σε ανακοίνωση της για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Στο διάγγελμα του στις 21/9 ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε την διεξαγωγή μερικής επιστράτευσης με σκοπό «τη διασφάλιση στης ασφάλειας του λαού και του λαού μας στα απελευθερωμένα εδάφη». Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι αν τα αποτελέσματα των δημοψηφίσμάτων που έχουν ανακοινωθεί στις περιοχές του Ντονμπάς, του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ  είναι υπέρ της ένωσης με την Ρωσία, τότε η απειλή για τη χρήση πυρηνικών όπλων αποκτά άλλη βαρύτητα, καθώς πλέον θα θεωρούνται ρωσικό έδαφος.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ουκρανία, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά το διάγγελμα ζήτησε από το ΝΑΤΟ την αποστολή επιπλέον όπλων και υποστήριξε ότι μειώνεται η πιθανότητα να διεξαχθούν συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου.

Η Κίνα κάλεσε σε κατάπαυση πυρός μέσω του διαλόγου, ωστόσο ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε ότι ο κινεζικός στρατός θα πρέπει «να επικεντρωθεί στην προετοιμασία για πραγματική μάχη». Ταυτόχρονα το πρωί της Τετάρτης ο εκπρόσωπος της Ανατολικής Ζώνης της Διοίκησης Μάχης του κινεζικού στρατού δήλωσε ότι οι κινεζικές μονάδες βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας μάχης μετά τη διέλευση πλοίων του αμερικανικού και καναδικού ναυτικού στα στενά της Ταϊβάν.

Τέλος οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών σε έκτακτη σύσκεψη τους και οι ΗΠΑ προανήγγειλαν την αποστολή επιπλέον στρατιωτικού εξοπλισμού, ακολουθώντας την κλιμάκωση και ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. Χαρακτηριστικά ο Τζον Κίρμπι του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας δήλωσε ότι «Παρακολουθούμε όσο καλύτερα μπορούμε την στρατηγική τους διάταξη έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να αλλάξουμε την δική μας αν υπάρξει ανάγκη. Αυτήν την στιγμή τίποτε δεν υπαγορεύει ότι υπάρχει τέτοια ανάγκη».

Η επικίνδυνη εξέλιξη της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης που διεξάγεται στην Ουκρανία οδηγείται σε ενδεχόμενη ολέθρια κλιμάκωση. Ο ελληνικός λαός, όπως και όλοι οι λαοί, δεν μπορούν και δεν πρέπει να διαλέξουν στρατόπεδο ιμπεριαλιστή. Δεν πρέπει να γίνουμε κρέας στα κανόνια που θα μοιράσουν με το αίμα μας τους ορυκτούς πόρους και τις αγορές.

Απαιτούμε:

- Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση