× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οι λαοί δεν μπορούν και δεν πρέπει να διαλέξουν στρατόπεδο ιμπεριαλιστή»

Επικίνδυνη εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία φοβάται η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/9/2022

«Οι λαοί δεν μπορούν και δεν πρέπει να διαλέξουν στρατόπεδο ιμπεριαλιστή»
' χρόνος ανάγνωσης

Δεν πρέπει να γίνουμε κρέας στα κανόνια που θα μοιράσουν με το αίμα μας τους ορυκτούς πόρους και τις αγορές τονίζει η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου σε ανακοίνωση της για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Στο διάγγελμα του στις 21/9 ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε την διεξαγωγή μερικής επιστράτευσης με σκοπό «τη διασφάλιση στης ασφάλειας του λαού και του λαού μας στα απελευθερωμένα εδάφη». Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι αν τα αποτελέσματα των δημοψηφίσμάτων που έχουν ανακοινωθεί στις περιοχές του Ντονμπάς, του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ  είναι υπέρ της ένωσης με την Ρωσία, τότε η απειλή για τη χρήση πυρηνικών όπλων αποκτά άλλη βαρύτητα, καθώς πλέον θα θεωρούνται ρωσικό έδαφος.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ουκρανία, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά το διάγγελμα ζήτησε από το ΝΑΤΟ την αποστολή επιπλέον όπλων και υποστήριξε ότι μειώνεται η πιθανότητα να διεξαχθούν συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου.

Η Κίνα κάλεσε σε κατάπαυση πυρός μέσω του διαλόγου, ωστόσο ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε ότι ο κινεζικός στρατός θα πρέπει «να επικεντρωθεί στην προετοιμασία για πραγματική μάχη». Ταυτόχρονα το πρωί της Τετάρτης ο εκπρόσωπος της Ανατολικής Ζώνης της Διοίκησης Μάχης του κινεζικού στρατού δήλωσε ότι οι κινεζικές μονάδες βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας μάχης μετά τη διέλευση πλοίων του αμερικανικού και καναδικού ναυτικού στα στενά της Ταϊβάν.

Τέλος οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών σε έκτακτη σύσκεψη τους και οι ΗΠΑ προανήγγειλαν την αποστολή επιπλέον στρατιωτικού εξοπλισμού, ακολουθώντας την κλιμάκωση και ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. Χαρακτηριστικά ο Τζον Κίρμπι του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας δήλωσε ότι «Παρακολουθούμε όσο καλύτερα μπορούμε την στρατηγική τους διάταξη έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να αλλάξουμε την δική μας αν υπάρξει ανάγκη. Αυτήν την στιγμή τίποτε δεν υπαγορεύει ότι υπάρχει τέτοια ανάγκη».

Η επικίνδυνη εξέλιξη της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης που διεξάγεται στην Ουκρανία οδηγείται σε ενδεχόμενη ολέθρια κλιμάκωση. Ο ελληνικός λαός, όπως και όλοι οι λαοί, δεν μπορούν και δεν πρέπει να διαλέξουν στρατόπεδο ιμπεριαλιστή. Δεν πρέπει να γίνουμε κρέας στα κανόνια που θα μοιράσουν με το αίμα μας τους ορυκτούς πόρους και τις αγορές.

Απαιτούμε:

- Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Στη Μυτιλήνη το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ειρήνης Λέσβου

Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου συζήτηση με θέμα «Η διπλωματία των πόλεων και η εμπέδωση της ειρήνης»
ΧΩΡΙΑ

Έρχονται τα Ερμογένεια στις 30 και 31 Αυγούστου

Γιορτή στον Άγιο Ερμογένη με ποδηλατάδα, γλέντι και παραδοσιακά δρώμενα
ΚΟΣΜΟΣ

Ξηρασίας χωρίς προηγούμενο στην Μεσόγειο

Στις αρχές Αυγούστου, το 7,8% της Ευρώπης και της περιοχής της Μεσογείου ήταν σε επίπεδο συναγερμού
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προφυλακιστέος για τις πυρκαγιές ο 57χρονος που ομολόγησε τους εμπρησμούς στη Δυτική Λέσβο

Δεν έγινε δεκτή η πρόταση της υπεράσπισης για εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική, αλλά θα γίνει πραγματογνωμοσύνη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

250 συμμετοχές στις νέες ξεναγήσεις του Δήμου Μυτιλήνης

Ο δεύτερος κύκλος ξεναγήσεων έγινε το Σαββατοκύριακο 23 - 24 Αυγούστου και περιλάμβανε περιηγησεις στο Κάτω Κάστρο και στο Μουσείο, στο Ιστορικό Κέντρο, το Παλιό Λιμάνι της Μυτιλήνης, και στα Μουσεία Θεοφίλου και Teriade
ΧΩΡΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Λουτρόπολη Θερμής με τραυματισμό 23χρονης

Συγκρούστηκαν δίκυκλο με αυτοκίνητο στο οδικό δίκτυο της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Μουσικές και χοροί από το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Το αναγνωστήριο βρέθηκε στη «Γιορτή Σαρδέλας» και στη «45η Γιορτή Ούζου»
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Με τον Πλεύρη συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε»

Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην δεχθεί καμία δομή στο νησί της Λέσβου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Πρώτη επίσκεψη Πλεύρη στη Λέσβο

Δεν δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ με το καλημέρα σας βρέθηκε αντιμέτωπος με την ισχυρή θέση των πολιτών της Λέσβου για καμία δομή στα νησιά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξενύχτι με τραγούδια και κέφι στα Μιστεγνά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μιστεγνιώτες» διοργάνωσε μια αξέχαστη εκδήλωση με τραγούδια, χορωδίες και τη μαγεία της ελληνικής μουσικής
ΧΩΡΙΑ

Τίμησαν τη μνήμη του παπά‑Φώτη στην εκκλησία που έχτισε ο ίδιος!

Ένα φωτεινό παράδειγμα της Ορθοδοξίας «ο διά Χριστόν σαλός»
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά»

Συγκέντρωση με παλμό, συνθήματα και πορεία στους δρόμους της Μυτιλήνης υπέρ του παλαιστινιακού λαού