× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ωρα μηδέν για την ψυχιατρική

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Ξ. Αυγερινός για τη στασιμότητα στο κτηριακό της κλινικής, τα θέματα των νοσηλευτών και του Συλλόγου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 23/9/2022

Ωρα μηδέν για την ψυχιατρική

Το μεγάλο αγκάθι του Βοστανείου. Έτσι χαρακτήρισε το κτηριακό πρόβλημα της ψυχιατρικής κλινικής που χρονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Ξενοφών Αυγερινός που μίλησε στην κάμερα του «Ν» για όλα τα θέματα που τρέχει η νέα διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων.

Ας σημειωθεί ότι στις 12 Οκτωβρίου θα γίνει Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, παρουσία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκου για να εξηγήσει απορίες, ειδικά για το συνταξιοδοτικό, καθώς έχει γράψει σχετικό βιβλίο.

Τις επόμενες ημέρες επίσης, θα γίνει η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων του Συλλόγου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με 10 θέματα στην ατζέντα.

Για την Ψυχιατρική

«Είχαμε πρωτοβουλία ως Σύλλογος και μιλήσαμε με τον Περιφερειάρχη., κ. Μουτζούρη» ανέφερε ο κ. Αυγερινός σε σχέση με την ψυχιατρική: «Κανονίστηκε ευρεία συνάντηση μαζί του και τη διοίκηση του Νοσοκομείου στο τέλος του περασμένου Μαΐου. Ξαφνικά με κάλεσε ο Περιφερειάρχης και είπε ότι ο διοικητής την ακύρωσε, λόγω του ότι ο κ. Αθανασίου ανέλαβε πρωτοβουλία για να γίνει μελέτη, εντάσσοντάς την ψυχιατρική σε ένα πρόγραμμα.

Από τότε έχουν περάσει πέντε μήνες και δεν έχει γίνει τίποτα

Θυμίζουμε πάντως ότι ο πρόεδρος και Διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Καμπούρης έχει πει αρκετές φορές στο «Ν» ότι δεν έχει λάβει κανένα νέο για την ψυχιατρική, ούτε από τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη για την τύχη της κλινικής.

Όντας νοσηλευτής 17 χρόνια στην ψυχιατρική, ο κ. Αυγερινός εξηγεί ότι η κατάσταση είναι… χάλια: «Δεν υπάρχουν τα βασικά ούτε για το προσωπικό ούτε για τους ασθενείς. Οι τουαλέτες τρέχουν, η κουζίνα είναι σε απαρχαιωμένη κατάσταση.

Εμείς ζητήσαμε συνάντηση με την υφυπουργό Υγείας την κ. Ράπτη τον περασμένο Μάιο, ήρθε αντ’ αυτής ένας διευθυντής, φαίνονταν ότι θέλει να βοηθήσει, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει.

Δεν είναι μόνο το κτηριακό, προχτές συνταξιοδοτήθηκε η κ. Κερμανίδου έπειτα από δύο δεκαετίες. Υπάρχει μια εξωτερική γιατρός, ιδιώτης με εξωτερικές εφημερίες, όμως πρέπει να έρθουν τουλάχιστον δύο γιατροί.

Έχουμε 10 κρεβάτια για 11 αρρώστους στην ψυχιατρική.»

Νοσηλευτές- συμβασιούχοι

Επίσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επαναπροσλήψης συμβασιούχων νοσηλευτών που βρίσκονται στη ΜΕΘ και στα ΤΕΠ: «Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες όλων των Συλλόγων της χώρας, δημοσιοποιήθηκε το πρόβλημα και αναμένουμε την ανανέωση των συμβάσεων.

Εμείς όμως χρειαζόμαστε μόνιμους».

Υπογράμμισε επίσης ο κ. Αυγερινός το θέμα των ΔΕ Νοσηλευτών που έχουν τελειώσει κάποιοι από αυτούς και το ΙΕΚ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και «το 40% των νοσηλευτών στην Ελλάδα επί 35 χρόνια είναι ΔΕ». «Ξαφνικά έβγαλαν διάταγμα ότι δεν θέλουν τους ΔΕ, ενώ στον ιδιωτικό τομέα τους αφήνουν, αποδομώντας δηλάδή τη δημόσια υγεία, αφού τους σπρώχνουν στους ιδιωτικές δομές».

«Εμμονή για τους μη εμβολιασμένους»

«Έχουν περάσει 13 μήνες, μάσκα δεν φορά κανείς, τα μέτρα είναι πολύ λίγα που τηρούνται. Είναι εμμονή να τους κρατά τόσους μήνες μακριά εκτός του συστήμαος υγείας. Είδατε τα αποτελέσματα, ο κ. Μπαϊραμίδης πήγε να δουλέψει στην Κύπρο»

«Θα έπρεπε να γίνονται τρία τεστ rapid την εβδομάδα και όλα θα λύνονταν» κατέληξε.

Δείτε τι μας είπε ο κ. Αυγερινός: 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στην Θερμή

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου από τις 17:00 ως τις 20:30
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στον Εμπορικό Σύλλογο Καλλονής

Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στοπ στις διανομές σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Άκρως επικίνδυνη η δουλειά του διανομέα μέσα στην κακοκαιρία σημειώνει το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλιτώνουν τον «κόφτη» οι σχολικές επιτροπές της Μυτιλήνης

Στα «θρανία» της ΚΕΔΕ οι νέοι δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου- Ερωτήσεις έκανε ο Παναγιώτης Χριστόφας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός της Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Εξοπλίστηκε με όλων των τύπων σύγχρονα, τελευταίας γενιάς Υστεροσκόπια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δύο αιφνίδιοι θάνατοι νέων ανθρώπων στη Λέσβο

Μία 49χρονη μητέρα και ένας 32χρονος πατέρας πέθαναν ξαφνικά την Τρίτη
ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες παραμένουν τα κενά στα σχολεία της χώρας

Δύο ολόκληρους μήνες μετά την έναρξη της σχολικής σχολείας, το υπουργείο Παιδείας ανέβαλε την τρίτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών στα σχολεία -Καταγγελία της Δ.Ο.Ε.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δύο εκδηλώσεις για την καλλιέργεια ορθής οδηγικής συμπεριφοράς

Διήμερη ενημερωτική δράση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στη Λέσβο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τα 25α της γενέθλια γιορτάζει η «Συνύπαρξη»

Εκδήλωση με εκλεκτούς καλεσμένους ετοιμάζει η οργάνωση στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από το San Severo της Ιταλίας στο Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων

Επίσκεψη 10 μαθητών και τεσσάρων καθηγητριών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Thanksgiving με απονομές σε Ζούρο, Τριανταφυλλίδη και Παπαδόπουλο!

Ευχάριστο γεύμα στο ξενοδοχείο Mythical Coast
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λέσβο

Με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας