Με σημαντική καθυστέρηση και με ορατό τον κίνδυνο οριστικής διακοπής του έργου εκδόθηκε τελικά στις 20 Σεπτεμβρίου η πράξη πληρωμής της 1ης πιστοποίησης για την κατασκευή του Κολυμβητηρίου στα Θέρμα, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς.
Στις 13 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής, είχε παρέμβει κοινοβουλευτικά με σχετική ερώτηση προς την κ. Μενδώνη και τον κ. Αυγενάκη, καλώντας τους να προβούν στην άμεση εξόφληση του πρώτου λογαριασμού του έργου - ύψους 170.400 ευρώ - καθώς και στην διασφάλιση της χρηματοδότησης και της έγκαιρης εξόφλησης των λογαριασμών του έργου στο μέλλον, ώστε να μην τίθεται διαρκώς σε κίνδυνο η ολοκλήρωσή του.
«Το εμβληματικό και αναγκαίο για την Λέσβο έργο αθλητικής υποδομής, που εντάχθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2018 με την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης και την εξασφάλιση χρηματοδότησης 5 εκατ. ευρώ, πρέπει να γίνει και θα γίνει» καταλήγει στην ανακοίνωση του ο κ. Μπουρνούς.