× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Μουτζούρης κοστίζει ακριβά στους νησιώτες...»

Ανακοίνωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Σταμάτη Μαλέλλη στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων σε χαμένα έργα από την Περιφερειακή Αρχή αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/9/2022

«Ο Μουτζούρης κοστίζει ακριβά στους νησιώτες...»
' χρόνος ανάγνωσης

Στα έργα της Περιφερειακής αρχής Μουτζούρη τα οποία όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται δεν κατασκευάζονται, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Σταμάτης Μαλέλλης.

Ο κος Μαλέλλης μεταξύ άλλων σημειώνει ότι τα έργα αυτά πέραν της απλής εξασφάλισης χρηματοδότησης δεν υλοποιούνται αντίθετα σημειώνει κάθε μέρα θητείας του Μουτζούρη κοστίζει στους νησιώτες δεκάδες χαμένα έργα αξίας εκατομμυρίων ευρώ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υποψηφίου περιφερειάρχη Σταμάτη Μαλέλλη έχει ως εξής: 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε στα έργα που «κάνει» και την ανάγκη  να τα συνεχίσει , προφανώς όπως το δρόμο Αγίας Παρασκευής –Πέτρας, που φυσικά δεν κατασκευάζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εύλογα όμως οι πολίτες αναρωτιούνται ποια είναι αυτά , αφού  αποδεδειγμένα, πέραν της απλής εξασφάλισης της χρηματοδότησης για κάποια έργα των  Δήμων των νησιών μας για να τα υλοποιήσουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ο κος  Μουτζούρης όχι μόνο δεν τα υλοποιεί , αντίθετα κάθε ημέρα θητείας του, κοστίζει στους νησιώτες δεκάδες χαμένα έργα, αξίας εκατομμυρίων ευρώ!

Μία απλή παρατήρηση στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», μέσω του οποίου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατανεμήθηκαν έργα προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ στον κομβικό θεματικό άξονα της Αστικής Αναζωογόνησης και της ποιότητας ζωής της υπαίθρου και των οικισμών μας, αρκεί. Ο κος Μουτζούρης και η Περιφερειακή του Αρχή, όταν δεν ασχολούνται με το να διαμοιράζουν χρήματα σε ημετέρους και φίλους, όταν δεν εμπλέκονται σε υποθέσεις δρομολογημένες για να τις καθυστερήσουν και όταν δεν προβαίνουν σε αμφιλεγόμενες πολιτιστικές και γενικά δράσεις «εξωστρέφειας» που μας καλούν από το Βόρειο Αιγαίο να ταξιδέψουμε στο Βόρειο Αιγαίο, αποδεικνύεται ότι αρέσκονται στην απραξία.

Ενδεικτικά μόνο από το Τεχνικό Δελτίο με οικονομικά στοιχεία των έργων που τελικά εγκρίθηκαν από το «Αντώνης Τρίτσης», η περιφερειακή αρχή Μουτζούρη, από τα 30 εκ. ευρώ που της είχαν κατανεμηθεί, κατάφερε να υποβάλλει ως Περιφέρεια πρόταση και να εξασφαλίσει έργο στην Π.Ε. Χίου του αστρονομικού ποσού των μόλις 400.000 ευρώ! Το εντυπωσιακό ποσοστό απορροφητικότητας της τάξης του 1,33%! Με την ετοιμότητα μόλις δύο Δήμων των νησιών μας, που με την κατάλληλη προετοιμασία τους υπέβαλλαν τις προτάσεις τους για έγκριση στην Περιφέρεια, να σώζουν ελαφρώς τα προσχήματα, με έργα που αγγίζουν τα 10 εκ. ευρώ. Ακόμα όμως κι έτσι, από τον κομβικό αυτό άξονα του «Αντώνης Τρίτσης», η Περιφέρεια άφησε αδιάθετα –ολογράφως- είκοσι (20) ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ που της είχαν κατανεμηθεί!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εύλογη είναι και η ανησυχία των πολιτών για πως θα απορροφήσει η Περιφέρεια το ποσό των 394 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση , το οποίο η Περιφερειακή Αρχή παρουσίασε σαν δικό της επίτευγμα.

Δεν θα επιτρέψουμε να δούμε το μελλοντικό ρεκόρ χαμηλού ποσοστού  απορροφητικότητας.

Το δίλημμα των επόμενων εκλογών στο Βόρειο Αιγαίο είναι ξεκάθαρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάπτυξη ή στασιμότητα.

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεν λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο της Παναγιούδας

Διάβημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εφυγε από τη ζωή ο φιλόλογος Αναστάσιος Αγγελος Στέφος

Ο «σοφός» Τάκης στήριξε για δεκαετίες τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λέσβου και τη δημόσια εκπαίδευση
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Γιατί πάτερ διαφέρω από τα άλλα παιδιά;»

Συγκινητική μαρτυρία του παπα-Στρατή Γιουσμά από τον αγιασμό σε σχολείο της ενορίας του
ΧΩΡΙΑ

Δήλωση χωρίς απαντήσεις

Συλλογική δήλωση φορέων του Πλωμαρίου ενάντια στις, όπως οι ίδιοι τις χαρακτηρίζουν, «ρατσιστικές» φωνές κατά Ισραηλινών ιδιωτών και εταιρειών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο κοιμητήριο της Αγίας Κυριακής στη Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδήλατο, συνεργασίες και βιώσιμη κινητικότητα στη Λέσβο

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και διεθνείς συμμετοχές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ευχές του Πανάγου Κουφέλου για τη νέα σχολική χρονιά

«Ας κάνουμε το ταξίδι της μάθησης μια εμπειρία πλούσια και ουσιαστική»
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Με το βλέμμα στα παιδιά ο Κώστας Μουτζούρης

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου εγκαινίασε το ενεργειακά αναβαθμισμένο σχολείο της Αγίας Παρασκευής, τονίζοντας τη δέσμευση της Περιφέρειας για σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές στην εκπαίδευση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τα παιδιά είναι το μέλλον μας»

Ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαϊδης παρευρέθηκε σε αγιασμούς σχολείων της Μυτιλήνης και έστειλε μήνυμα στήριξης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επένδυσε στο μέλλον του παράκτιου περιβάλλοντος

Επίλεξε το μοναδικό στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών» του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

«Ναι» για πάντα από τον Βασίλη Τινέλλη και την Τζίνα Σαλβάρα

Ένας όμορφος γάμος στον Άγιο Βασίλειο με συγγενείς, φίλους και συναδέλφους
ΧΩΡΙΑ

«Μέρα μεσημέρι» τουρκικά αλιευτικά στον Μανταμάδο

Ντοκουμέντο παραβίασης της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας – Άμεση κινητοποίηση ζητά ο ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός