× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στην Πορτογαλία για τον «Ανοιχτό Ευρωπαϊκό Διάλογο»

Συμμετοχή του βουλευτή Λέσβου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Μπουρνού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/9/2022

Στην Πορτογαλία για τον «Ανοιχτό Ευρωπαϊκό Διάλογο»
' χρόνος ανάγνωσης

Στην πόλη Κασκάις της Πορτογαλίας βρέθηκε στις 9-11 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής Ν. Λέσβου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, προκειμένου να πάρει μέρος στον «7ο Ετήσιο Διάλογο Φορέων Χάραξης Πολιτικής» (7th Annual Policymakers Dialogue).
Η συνάντηση αυτή έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτός Ευρωπαϊκός Διάλογος» (Open European Dialogue), που υλοποιούν επτά ερευνητικά ιδρύματα από την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 70 Βουλευτές από τα 27 εθνικά κοινοβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων (Σερβία, Βοσνία), της Ανατολικής Ευρώπης (Μολδαβία, Ουκρανία) και τη Γεωργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συμμετέχοντες συζήτησαν για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, με την πολύτιμη συμβολή ειδικών πανεπιστημιακών και επιστημόνων: για την ενεργειακή και οικονομική κρίση, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κλιματική αλλαγή, τις υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες μετά την πανδημία, την ενεργειακή και ψηφιακή μετάβαση, τις σχέσεις της ΕΕ με τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία, τις ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις στον πλανήτη κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνάντησης, ο Γιάννης Μπουρνούς σχολίασε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο «Έβδομος Ετήσιος Διάλογος Φορέων Χάραξης Πολιτικής» ήταν μια καλή ευκαιρία να ακούσουμε διαφορετικές απόψεις από όλο το ευρωπαϊκό πολιτικό φάσμα, αλλά και να συμβάλουμε με τις δικές μας εκτιμήσεις για όλα τα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τόσο τους λαούς όσο και τα κοινοβούλια της Ευρώπης. Η αντιπαράθεση, αλλά και η σύνθεση των ιδεών είναι πάντα βοηθητική για το έργο μας και βοηθάει να λαμβάνουμε υπόψιν μας τις διαφορετικές οπτικές που συνυπάρχουν στον ευρωπαϊκό πολιτικό διάλογο.

Έτσι έγινε και στη συνάντηση αυτή: Ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, συγκλίναμε στην ανάγκη για διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, αλλά και για την ανάγκη κοινής, ευρωπαϊκής αντιμετώπισης της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης, ώστε να προστατευθούν οι ευρωπαϊκοί λαοί από την καλπάζουσα ενεργειακή φτώχεια και την κατακόρυφη άνοδο του κόστους ζωής. Συμφωνήσαμε ακόμη ότι η Ευρώπη πρέπει να βαθύνει την ενότητα και την αυτονομία της, ώστε να μην υποβαθμίζεται συνεχώς ο ρόλος της στην γεωπολιτική σκακιέρα έναντι των ΗΠΑ και της Κίνας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στον πάγο η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λέσβου ‑ Τουρκίας

Φόβοι για εγκλωβισμό επισκεπτών οδηγούν σε προσωρινή αναστολή ενώ θα επανεξετάζονται καθημερινά τα δεδομένα
Στον πάγο η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λέσβου ‑ Τουρκίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από την ζωή η Έλλη Πρωτογερέλλη

Ιστορική μορφή της Αριστεράς στην Ελλάδα που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θερμή της Λέσβου
Έφυγε από την ζωή η Έλλη Πρωτογερέλλη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες δηλώσεις Δουδωνή κατά του Βασίλη Χιώτη

«Αγωνίζομαι απέναντι σε συκοφάντες για το νησί μου τη Λέσβο που το καταστρέφουν με τον αφθώδη πυρετό» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Νέες δηλώσεις Δουδωνή κατά του Βασίλη Χιώτη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αμεση συναντηση με τον Πρωθυπουργό ζήτησε ο Περιφερειάρχης

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων ο Περιφερειάρχης μετέφερε στην κυβέρνηση τα τέσσερα κρίσιμα αιτήματα για αποζημιώσεις και στήριξη
Αμεση συναντηση με τον Πρωθυπουργό ζήτησε ο Περιφερειάρχης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κτηνοτρόφοι σε απόγνωση και κυβέρνηση απούσα

Την ώρα που η Λέσβος φλέγεται από τα προβλήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και την καταστροφή της τοπικής οικονομίας, ο Υπουργός Μαργαρίτης Σχοινάς επέλεξε να βρίσκεται στις Βρυξέλλες για... συναντήσεις!
Κτηνοτρόφοι σε απόγνωση και κυβέρνηση απούσα
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στη Λέσβο

Με τη συμμετοχή πολλών πιστών και των αρχών του τόπου κορυφώθηκαν την Λαμπροτρίτη 14 Απριλίου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη των θαυματουργών Αγίων της Θερμής
Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Η Λαμπροδευτέρα έφερε χαμόγελα στην Αγιάσο

Μεγάλη συμμετοχή στον Απέσο και ζωντάνεμα των πασχαλινών εθίμων
Η Λαμπροδευτέρα έφερε χαμόγελα στην Αγιάσο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Απολυμάνσεις οχημάτων ενόψει της κινητοποίησης

Συνεργείο της Περιφέρειας παρεμβαίνει στο ύψος των Λαμπών Μύλων με τη συνδρομή της Αστυνομίας
Απολυμάνσεις οχημάτων ενόψει της κινητοποίησης
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ για τον Αγιο Ραφαήλ

Ενισχυμένη συγκοινωνία για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών
Έκτακτα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ για τον Αγιο Ραφαήλ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σύγκρουση Δουδωνή – Χιώτη για τον αφθώδη πυρετό

«Ρουσφέτι» ή αγώνας για τη Λέσβο;
Σύγκρουση Δουδωνή – Χιώτη για τον αφθώδη πυρετό
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι στο «3ο Κυνήγι Κρυμμένου Αυγού» στα Τσαμάκια

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μουσική, διαδραστικά παιχνίδια, δημιουργικές κατασκευές και εκπλήξεις
Μικροί και μεγάλοι στο «3ο Κυνήγι Κρυμμένου Αυγού» στα Τσαμάκια
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Χωρίς... Λαζαρίδη η Λέσβος την Τρίτη του Πάσχα

Προτροπή Αθανασίου για online σύσκεψη με τους τυροκόμους, την ώρα που οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε αδιέξοδο
Χωρίς... Λαζαρίδη η Λέσβος την Τρίτη του Πάσχα