× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Μαρία Κομνηνάκα για τις υποκλοπές

Η μόνη λύση για το ΚΚΕ είναι η κατάργηση αυτού του πολυπλόκαμου σκοτεινού θεσμικού πλαισίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/9/2022

Η Μαρία Κομνηνάκα για τις υποκλοπές

Την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της κυβέρνησης αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων που έχουν συνδιαμορφώσει το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις - υποκλοπές κατήγγειλε από το βήμα της βουλής, η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή, σχετικά με την έγκριση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

 

Οπως τόνισε, η προσπάθεια αυτή έχει στόχο να συσκοτίσει όχι μόνο τις υποθέσεις υποκλοπών, που έχουν αποκτήσει χαρακτηριστικά χιονοστιβάδας αλλά και για να συγκαλύψει τον κύριο στόχο της ΠΝΠ που είναι η θωράκιση των μηχανισμών του αστικού κράτους έναντι των διεθνών ανταγωνιστών, αλλά και του εσωτερικού εχθρού που θεωρείται ο αγωνιζόμενος λαός.

 

Με τη συζήτηση που αναπτύσσεται, για τις παραλείψεις και τα λάθη της ΕΥΠ, συμπλήρωσε η Μαρία Κομνηνάκα, τελικά δεν συζητείται η ταμπακιέρα, η πραγματική αποστολή της ΕΥΠ που είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων του αστικού κράτους και της αστικής τάξης έναντι του λαού και των εργαζομένων. Καμία νομοθετική παρέμβαση δεν αλλάζει τον αντιδραστικό - από τη φύση του - χαρακτήρα της ΕΥΠ, σημείωσε.



 

Κατήγγειλε τις ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά που έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση του σκοτεινού, πολυπλόκαμου θεσμικού πλαισίου, που ισχύει και επιτρέπει την παρακολούθηση των πάντων, με νόμους που έχουν κατά καιρούς περάσει από τη Βουλή, αλλά και εγκρίνοντας αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες, με πρόσχημα την «εθνική ασφάλεια», το «δημόσιο συμφέρον», την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας». Όπως εξήγησε, πρόκειται για όρους όροι που χωρούν κάθε μορφής ερμηνεία και επιτρέπουν να βαφτίζεται ο καθένας ύποπτος.

 

Χαρακτήρισε υποκρισία και τη συζήτηση που αναπτύσσεται για τα κατασκοπευτικά λογισμικά, καθώς αυτά ενεργοποιήθηκαν μετά από σχετικές οδηγίες της ΕΕ ενώ το Ευρωκοινοβούλιο από το 2001 είχε ψηφίσει την ανάπτυξη και την αγοραπωλησία τέτοιων συστημάτων.

 

Για το ΚΚΕ η μόνη λύση είναι η κατάργηση αυτού του πολυπλόκαμου σκοτεινού θεσμικού πλαισίου, το οποίο δεν διορθώνεται κατέληξε και κάλεσε τον λαό να δώσει την απάντησή του με την ένταση του αγώνα του, ενάντια στις πολιτικές δυνάμεις που υπονομεύουν τις ελευθερίες και τα δικαιώματά του.

 
Περίσσεψε η υποκρισία

 

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης της η κ. Κομνηνάκα σημείωσε «Περίσσεψε η υποκρισία στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ σχετικά με το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ. Ενώ συμφωνούν στη βασική λογική του νομοσχεδίου που είναι ο «εκσυγχρονισμός» της ΕΥΠ ως μηχανισμού του αστικού κράτους που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της αστικής τάξης, έναντι των δικαιωμάτων του λαού και των εργαζομένων, επιδόθηκαν σε κριτική και άσφαιρα πυρά προς την κυβέρνηση για δευτερεύοντα θέματα του νομοσχεδίου.

 

Η συμφωνία τους με την φιλοσοφία του νομοσχεδίου αποδείχθηκε από το γεγονός ότι κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις, προς την κατεύθυνση του «εκσυγχρονισμού» και η όποια κριτική έγινε προκειμένου να διαφοροποιηθούν από την κυβέρνηση και ν’ αξιοποιήσουν πολιτικά την υπόθεση των υποκλοπών. Κανένα από τα κόμματα, δεν έκανε την παραμικρή νύξη, άλλωστε, για το πολυπλόκαμο και σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει τις τις παρακολουθήσεις των πάντων, το οποίο έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης