× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βολές από Κεφαλογιάννη κατά Τσιάρα

Σφοδρή κριτική για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε σχέση με τον διορισμό της Μ. Παγουτέλη στην θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/9/2022

Βολές από Κεφαλογιάννη κατά Τσιάρα

Την αντίθεσή της στον διορισμό της Μαριάνθης Παγουτέλη, που έλκει την καταγωγή της από την Αγιάσο, στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, εξέφρασε η βουλευτής της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη.



Σε ανάρτησή της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η βουλεύτρια της ΝΔ, επισημαίνει ότι «Η ελληνική πολιτεία πρέπει να θωρακίζεται και να προστατεύεται απέναντι σε κάθε είδους μισαλλοδοξία και διακρίσεις. Είναι βασική προϋπόθεση προάσπισης της Δημοκρατίας και των θεσμών».


Η Μαριάνθη Παγουτέλη, που μετά την πρόσφατη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου προήχθη μαζί με τέσσερις ακόμη συναδέλφους της σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, έχει βρεθεί πολλάκις στο δημοσιογραφικό μικροσκόπιο, καθώς το όνομα της έχει συνδεθεί με αντισημιτικές τοποθετήσεις. Οι θέσεις αυτές είναι που προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για την τοποθέτηση της σε αντιπρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.



Σύμφωνα με δημοσιογραφικά ρεπορτάζ μια αντιδικία της Παγουτέλη με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου οδήγησε τη δικηγόρο (και μετέπειτα πρόεδρος της Βουλής) το 2010 να καταθέσει αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Πειραιά, συνδέοντας τη δικαστική λειτουργό - τότε εφέτη - με το συγκεκριμένο ιστολόγιο marrianaonice.blogspot.com.



«Όπως προ ελάχιστων ημερών ανακάλυψα, η κ. Μαριάνθη (Μαριάνα) Παγουτέλη, αν και εφέτης Αθηνών, διατηρεί blog (ιστότοπο) υπό το ψευδώνυμο marianaonice (δηλ. "Μαριάνα στον Πάγο"). Από τον ιστότοπο αυτόν δημοσιεύει συκοφαντικότατα κείμενα εναντίον εμού και του πατέρα μου κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος δεν είναι καν διάδικος στην υπόθεση αυτή και αναφέρεται στην εξέλιξη της αντιδικίας, καταφερόμενη κατά δικαστών και εισαγγελέων που χειρίσθηκαν την υπόθεση, αναφέροντας λεπτομέρειες του Πειθαρχικού της στον Άρειο Πάγο, βρίζοντας, συκοφαντώντας και λοιδορώντας ενώπιον του αναγνωστικού κοινού εμένα, τον πατέρα μου, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους κ.λπ., και επαναλαμβάνοντας τόσο τις συκοφαντίες για τις οποίες παραπέμπεται όσο και τις συκοφαντίες για τις οποίες το Συμβούλιο έκρινε ότι δεν είχε δόλο. Φτάνει να μιλάει για "μασονία"(!), για "ξέπλυμα χρήματος", για δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που "ξεβρακώνονται", για το ότι στο πειθαρχικό "της την είχαν στημένη" κ.λπ.»» αναφερόταν μεταξύ άλλων στο υπόμνημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή