× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αναμένονται πέντε νέοι μόνιμοι γιατροί, ενώ αλλάζει ο οργανισμός του Νοσοκομείου

Τι λέει ο διοικητής και πρόεδρος του Βοστανείου Γιώργος Καμπούρης για τις συνδικαλιστικές ανακοινώσεις, αλλά και τα κρούσματα κορονοϊού και την ψυχιατρική κλινική για την οποία η Περιφέρεια… αγρόν ηγόραζε

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 31/8/2022

Αναμένονται πέντε νέοι μόνιμοι γιατροί, ενώ αλλάζει ο οργανισμός του Νοσοκομείου

Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την πρόσληψη πέντε νέων μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης: ψυχιάτρου, ογκολόγου, ακτινοδιαγνώστη, γυναικολόγου και γενικού χειρουργού- ενώ νόμος του κράτους αναμένεται να γίνει πολυπόθητος αλλαγμένος και νέος οργανισμός του Νοσοκομείου που θα επιτρέψει νέες θέσεις σε νέες μονάδες και κλινικές όπως το αιμοδυναμικό εργαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για όλα τα παραπάνω και την επικαιρότητα του Νοσοκομείου μαζί με τις συνδικαλιστικές ανακοινώσεις που έβγαλαν εργαζόμενοι και Ένωση Γιατρών μιλήσαμε με τον διοικητή και πρόεδρο του «Βοστανείου» Γιώργο Καμπούρη on camera,  ο οποίος δεν παρέλειψε θερμά να ευχαριστήσει όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου για τις προσπάθειες που καταβάλλει.

Ας σημειωθεί ότι για την ψυχιατρική κλινική και ό,τι είχε εξαγγελθεί από τον Περιφερειάρχη, ο κ. Καμπούρης δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση και ενδεχομένως με τη χτεσινή αναγγελία του νέου ΕΣΠΑ θα πρέπει σοβαρά οι φορείς να δουν τι θα γίνει με το προβληματικό κτήριο.

Σε ό,τι αφορά τον νέο οργανισμό, αίτημα αλλαγής του οποίου υπάρχει από το 2012 αναμένεται από μέρα σε μέρα να γίνει νόμος του κράτους. Σε σχέση με την πανδημία και τα κρούσματα κορονοϊού ο κ. Καμπούρης παραπέμπει αφενός στους ειδικούς, επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα χρήσης μάσκας σε χώρους συνωστισμού, ενώ σχολίασε τον αριθμό των νεκρών διαπιστώνοντας ότι αυτές τις ημέρες είναι σε ύφεση οι νοσηλείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για κλίμα ανησυχία και αστοχίας από πλευράς του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων έκανε λόγο ο κ. Καμπούρης σημειώνοντας ότι έπρεπε να γίνει συνεννόηση αφενός πριν από την έκδοση της ανακοίνωσης και αφετέρου εξηγώντας ότι γίνονται εργασίες ανακαίνισης στην Α παθολογική κλινική και ότι έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικές πινακίδες για να μη γίνεται έλευση σε covid περιοχές.

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου για την υπερεφημέρευση γιατρών ο κ. Καμπούρης τόνισε ότι τέθηκαν όλα τα ζητήματα σε σχετική σύσκεψη που διεξήχθη τη Δευτέρα παρόντος του υποδιοικητή της ΔΥΠΕ αρμόδιου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για την κατανομή του προσωπικού.

Υπενθύμισε μεταξύ άλλων και εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, ότι κάθε Τετάρτη πραγματοποιείται ο παιδικός εμβολιασμός κατά κορονοϊού στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργία εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ

Τετάρτη 1η Μαΐου με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανέδειξαν τις ομορφιές της Λέσβου

Σε υβριδικό μαθητικό συνέδριο συμμετείχε το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιληνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λεσβιακή συμμετοχή στο Rodopi Challenge

Δύο αθλητές του Συλλόγου Lesvos Runners εκπροσώπησαν το νησί στον απαιτητικό αγώνα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα από την Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου στην απεργιακή συγκέντρωση

Στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, στις 11 το πρωί δίνουν ραντεβού τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ: Την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Σαπφούς

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης απευθύνει το Νομαρχιακή Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

E‑twinning και Ολυμπιακοί Αγώνες στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλλονής

Το πρόγραμμα έδωσε στα παιδιά πολλαπλές εμπειρίες μάθησης, μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων και ολοκλήρωση του Οργανογράμματος του ΕΚΑΒ διεκδικούν οι εργαζόμενοι
ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Λέσβου

Προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα χρώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων το Δημαρχείο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανοσολογίας και την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ