× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

O Echonomist στο Κτήμα Οινοφόρος

Ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες και διεθνούς φήμης dj έρχεται την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 8 το βράδυ μαζί του οι επίσης αναγνωρισμένοι και εξαιρετικοί Ritu

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/8/2022

O Echonomist στο Κτήμα Οινοφόρος
' χρόνος ανάγνωσης

Με έναν ξεχωριστό τρόπο θα κλείσει την αυλαία των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων το Κτήμα Οινοφόρος, φιλοξενώντας για ένα βράδυ τους DJ “Echonomist” και Ritu.


Λίγα λόγια για τον Echonomist

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Echonomist γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σε νεαρή ηλικία, η οικογένεια του Πέτρου του αγόρασε ένα synthesizerκαι προσέλαβε ένα δάσκαλο με σκοπό να τον μυήσει στην παραδοσιακή μουσική. Προς απογοήτευση της οικογένειάς του, το σχέδιο δεν κέντρισε τόσο το ενδιαφέρον του Πέτρου, ο οποίος προτιμούσε να συνθέτει ιδιαίτερους ήχους με το αρμόνιό του, ηχογραφώντας έτσι τα πρώτα του κομμάτια.

Σύντομα ο Πέτρος τελείωσε το πρώτο του downtempo άλμπουμ και δημιούργησε το πρώτο μουσικό του έργο με τίτλο “IνΦο”. Κάνοντας ζωντανές εμφανίσεις με τη μπάντα του, αποτελούμενη από μουσικούς και τραγουδιστή, διασκεύασαν ένα μεγάλο φάσμα της ηλεκτρονικής downtempo μουσικής, κυκλοφορόντας τρία άλμπουμ μέχρι το 2009 και εξασφαλίζοντας σημαντική φήμη – κυρίως στην ελληνική ηλεκτρονική μουσική σκηνή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντα στην επιφυλακή για νέους ήχους και μουσική, σύντομα άρχισε να εργάζεται ως DJ, ανακαλύπτοντας το πλήρες φάσμα της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής. Ο Πέτρος γοητεύτηκε από καλλιτέχνες μερικοί από τους οποίους είναι ο Maurizio,Carl Craig, Black Dog, Underground Resistance και Echocord. Τότε, ξεκίνησε το δικό του σόλο projectμε τίτλο “Echonomist”, κυκλοφορόντας τα πρώτα κομμάτια του σε ετικέτες όπως το Resopal, Upon You Records, Time Has Changed και Dessoua Recordings.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο Echonomist οδηγείται από το πάθος του για μουσική δημιουργικότητα. Έχει εξελιχθείσε επαγγελματία DJ, παραγωγό και live performer. Ενώ το στυλ του μπορεί να κυμαίνεται κάπου μεταξύ underground Tech Ηouse και Techno, γεγονός που τον έκανε να βρεθείανάμεσα στους πιο παραγωγικούς παραγωγούς παγκοσμίως. Οι πολύπλοκες ζωντανές εμφανίσεις του τον έκαναν να γνωρίσει διεθνή αναγνώριση. Συνδυάζοντας άνετα ένα ευρύ φάσμα της μουσικής, ο Πέτρος είναι ένας δυναμικός και διαδραστικός DJ που συνδυάζει κυλιόμενες γραμμές μπάσων, αρμονικά synths, και ενεργητικά κρουστά για να δημιουργήσουν ένα αν μη τι άλλο ατμοσφαιρικό ήχο.


RITU
Λένε πως ο χρόνος είναι αεικίνητος και αυτό ισχύει και για τους RITU. Για όσους από εσάςαναρωτιέστε, RITU σημαίνει χρόνος.Ο Nino και ο Lightem βρίσκονται στο προσκήνιο περίπου μια δεκαετία, ως συνεισφέροντες της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, η οποία έγινε η βάση της μακροχρόνιας φιλία τους.
Η Αθήνα είναι η γενέτειρα αυτού του δίδυμου που σηματοδοτεί τη μουσική εξέλιξη αλλά και τη νέα δημιουργική του κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολύπλευροι καλλιτέχνες και οι δύο έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τις house και techno ρίζες τους και να τις εμπλουτίσουν παρουσιάζοντας ένα πρωτοποριακό μείγμα ήχων που αμέσως αιχμαλωτίζουν την καρδιά του dancefloor, τον ήχο των RITU.

Τα ονειρικά pads, τα δραματικά drums, τα synths που τρυπάνε το μυαλό μέσα από μια σκοτεινή, έντονη ατμόσφαιρα που διαπερνάει το dancefloor, χαρακτηρίζουν τα sets και τις παραγωγές τους.Είναι καιρός να γνωρίσετε τους RITU.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έρχεται ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης

Το έργο μετά από πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος πέρυσι εντάσσεται στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027»
Έρχεται ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Κομνηνάκα για τη στελέχωση του Βοστάνειου

Η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ ζητά μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και αναδεικνύει τις σοβαρές ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες
Κοινοβουλευτική παρέμβαση Κομνηνάκα για τη στελέχωση του Βοστάνειου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Συνάντηση Βέρρου με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ

Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών επείγουσας φροντίδας στη Δυτική Λέσβο
Συνάντηση Βέρρου με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Ο βουλευτής Λέσβου κατέθεσε ερώτηση για την μείωση του χρόνου της υποχρεωτικής διετούς υπηρέτησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Δημόσιας Εκπαίδευσης
Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνάντηση Χριστόφα με Κοντογεώργη για έργα και χρηματοδοτήσεις

Συζήτηση για την εξέλιξη των κυβερνητικών πολιτικών και τα επόμενα βήματα ανάπτυξης του Δήμου Μυτιλήνης
Συνάντηση Χριστόφα με Κοντογεώργη για έργα και χρηματοδοτήσεις
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Λήμνο η Μαρία Κομνηνάκα

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές το Σάββατο και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου
Στη Λήμνο η Μαρία Κομνηνάκα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκλογές για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου

Την Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο BLOCK CAFÉ στο πάρκινγκ Μυτιλήνης
Εκλογές για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πέργκολες και προθεσμίες στο επίκεντρο πολιτικής αντιπαράθεσης

Η «Νέα Δράση Νέος Δήμος» καταγγέλλει αδράνεια της Δημοτικής Αρχής μετά τον ν. 5193/2025 και ζητά δημόσιες απαντήσεις για τις μελέτες στα λιμάνια
Πέργκολες και προθεσμίες στο επίκεντρο πολιτικής αντιπαράθεσης
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αιχμές και ερωτήματα μετά το «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου

Η Πρωτοβουλία Ερεσού καταγγέλλει καθυστερήσεις, και προγενέστερες εγκρίσεις, θέτοντας ζήτημα έγκαιρης ενημέρωσης και στάσης της Δημοτικής Αρχής απέναντι στο έργο του υβριδικού πάρκου σε Ερεσό και Μανταμάδο
Αιχμές και ερωτήματα μετά το «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τα πρώτα συμπεράσματα της νέας κυκλοφοριακής μελέτης για τη Μυτιλήνη

Η μελετητική ομάδα παρουσίασε παρεμβάσεις για αποσυμφόρηση και ασφάλεια
Τα πρώτα συμπεράσματα της νέας κυκλοφοριακής μελέτης για τη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Βολές πυροβόλων όπλων στο Καμένο Δάσος

Από 2 έως 5 Μαρτίου 2026
Βολές πυροβόλων όπλων στο Καμένο Δάσος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Φωτοβολταϊκά γίγαντες, πέργκολες που έπεσαν και χωριά που αδειάζουν

Στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» η Ανθή Παζιάνου, η Μαρία Χατζηγεωργίου και ο Θράσος Αβραάμ έβαλαν στο μικροσκόπιο τα ενεργειακά σχέδια, τη σύγκρουση στην προκυμαία και την αγωνία της νησιωτικής υπαίθρου
Φωτοβολταϊκά γίγαντες, πέργκολες που έπεσαν και χωριά που αδειάζουν