× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αιμοδυναμικό ως το τέλος του χρόνου… χωρίς γιατρούς‑ Και τμήμα νεογνών… ίδωμεν

Με αφορμή την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του προέδρου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Στρατή Κλεάνθη στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 9/10/2019

Αιμοδυναμικό ως το τέλος του χρόνου… χωρίς γιατρούς‑ Και τμήμα νεογνών… ίδωμεν
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Ενώ ο χώρος είχε βρεθεί από τον Απρίλιο του 2018 για την εγκατάστασή του, και η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Άννα Ζερβού είχε ανακοινώσει από τις 16 Φεβρουαρίου 2019, ότι είναι έτοιμο το αιμοδυναμικό εργαστήριο που σώζει ζωές, ακόμα δεν έχει γίνει η εγκατάστασή του, σύμφωνα με τον Στρατή Κλεάνθη, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» ο κ. Κλεάνθης, από το ρεπορτάζ μας προκύπτει ότι η εγκατάσταση του αιμοδυναμικού θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019. Ωστόσο, χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό και καρδιολόγοι με εξειδίκευση, για να λειτουργήσει, και φαίνεται ότι αυτό δεν είναι στην άμεση προτεραιότητα, τουλάχιστον από τη στιγμή που εξαγγέλθηκε.

Θυμίζουμε την έκκληση της οικογένειας του αείμνηστου αρχικελευστή Λιμενικού, Παναγιώτη Κυμούρη για να ενισχυθεί το Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Αιμοδυναμικό Κέντρο, αλλά και το τουρνουά ποδοσφαίρου που είχε γίνει το Μ. Σάββατο στη μνήμη του με σκοπό την ενίσχυση του Νοσοκομείου για το Αιμοδυναμικό. Όπως όλα δείχνουν τέλος του 2019 θα υπάρχει αιμοδυναμικό, αλλά δεν θα μπορεί να λειτουργήσει αφού δεν υπάρχουν γιατροί. Μάλιστα ο Σύλλογος των Εργαζομένων από τις εξαγγελίες της διοικήτριας είχε αντιδράσει γινόμενος μάντης… κακών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άμεση προτεραιότητα, ίσως και πιο πέρα από το αιμοδυναμικό είναι το Τμήμα νεογνών, και ενώ υπάρχει ο χώρος, χρειάζεται ακόμα ένας νεογνολόγος για να λειτουργήσει. Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η νεογνολόγος αντιμετωπίζει τα περιστατικά με ασφάλεια, όπως ασφαλείς είναι και οι διακομιδές, αλλά ένα τμήμα Νεογνών θα ήταν πράγματι ευχής έργον για το μοναδικό νοσοκομείο του νησιού.

Από τα προβλήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου που συζητήθηκαν εκτενώς με τον πρόεδρό τους, Στρατή Κλεάνθη δεν έλλειψε η αναφορά στο προσφυγικό και μεταναστευτικό, όπου επεσήμανε ότι Επείγοντα, Τακτικά Ιατρεία, μαιευτικό- γυναικολογική κλινική και παιδιατρική έχουν επιβαρυνθεί με αιτούντες άσυλο σε βάρος τόσο αυτών όσο και των κατοίκων της Λέσβου, ενώ την ίδια ώρα δίνεται «μάχη» στη μονάδα τεχνητού νεφρού που έχει συγκεκριμένο αριθμό καθισμάτων και εξοπλισμού και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους πάντες.

Ο κ. Κλεάνθης επανέλαβε το αίτημα του Συλλόγου που συμπίπτει και με αυτό της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, να δημιουργηθεί μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας εντός του Κέντρου Υποδοχής Μόριας, ώστε να αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συνέντευξη του Στρατή Κλεάνθη στο «Ν»:

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Η Λέσβος χρειάζεται τουλάχιστον 50 ακόμη πυροσβέστες»

Προειδοποίηση για μια δύσκολη αντιπυρική περίοδο, από τον πρόεδρο των Πυροσβεστών Γιώργο Ντίνο. Έρχονται προσλήψεις πυροσβεστών επταετούς θητείας το επόμενο διάστημα. Ελπίδες ότι θα γίνει κατανομή και στη Λέσβο
«Η Λέσβος χρειάζεται τουλάχιστον 50 ακόμη πυροσβέστες»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελία του ΚΚΕ κατά της ΔΕΗ

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου κάνει λόγο για εμπόδια στην επικοινωνία με τους εργαζόμενους του Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας σε επίσκεψη της βουλευτή του κόμματος Μαρία Κομνηνάκα
Καταγγελία του ΚΚΕ κατά της ΔΕΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το «Λευκά Όρη» σκαντζάρει το «Νήσος Σάμος»

Το πλοίο της Superfast Ferries θα κάνει ένα δεκαήμερο πέρασμα από το Βόρειο Αιγαίο
Το «Λευκά Όρη» σκαντζάρει το «Νήσος Σάμος»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίκαιος ο αγώνας για μισθούς και προσλήψεις λέει το ΚΚΕ

Η βουλευτής του κόμματος Μαρία Κομνηνάκα τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στη Δικαιοσύνη δίνουν μάχη απέναντι στις ελλείψεις και την υποστελέχωση.
Δίκαιος ο αγώνας για μισθούς και προσλήψεις λέει το ΚΚΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μίλτος Χατζηγιαννάκης o γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΕΛ.Α.Σ.

Η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου προγραμματίζεται για τις 27 Ιουνίου
Μίλτος Χατζηγιαννάκης o γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΕΛ.Α.Σ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή τα αιτήματα για ουσιαστική προστασία κακοποιημένων γυναικών και παιδιών

Η αναφορά κατατέθηκε από βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και η βουλεύτρια Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα, με αφορμή τις θέσεις της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας για την προστασία των θυμάτων έμφυλης βίας.
Στη Βουλή τα αιτήματα για ουσιαστική προστασία κακοποιημένων γυναικών και παιδιών
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Έργα ασφαλτόστρωσης σε Λαφιώνα – Πέτρα και Λιγώνα

Οι προσφορές για τα δύο έργα θα ανοιχθούν στις 7 και 9 Ιουλίου αντίστοιχα
Έργα ασφαλτόστρωσης σε Λαφιώνα – Πέτρα και Λιγώνα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μικρές εστίες φωτιάς σε Παράκοιλα και Δάφια υπενθυμίζουν την ανάγκη επαγρύπνησης

Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής και στα δύο περιστατικά – Αυξημένη η βλάστηση φέτος λόγω των βροχών και των περιορισμών στη βόσκηση εξαιτίας του αφθώδους πυρετού
Μικρές εστίες φωτιάς σε Παράκοιλα και Δάφια υπενθυμίζουν την ανάγκη επαγρύπνησης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρόβλημα κατά την προσγείωση αεροσκάφους PZL στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν λειτούργησαν τα φρένα κατά την προσγείωση – Καλά στην υγεία του ο πιλότος, μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο
Πρόβλημα κατά την προσγείωση αεροσκάφους PZL στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκινά στις 17 Ιουνίου η 1η γενική διαβροχή για τον δάκο στη Λέσβο

Εκτός του προγράμματος προς το παρόν Αγία Παρασκευή, Νάπη και Πελόπη – Υψηλομέτωπο λόγω ενεργών κρουσμάτων αφθώδους πυρετού
Ξεκινά στις 17 Ιουνίου η 1η γενική διαβροχή για τον δάκο στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο πλευρό των ηλικιωμένων και των ευάλωτων πολιτών ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Μυτιλήνης

Επίσκεψη στο Γηροκομείο Μυτιλήνης και «Γεύμα Αγάπης» με αφορμή τα 149 χρόνια προσφοράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Στο πλευρό των ηλικιωμένων και των ευάλωτων πολιτών ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Μυτιλήνης
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΛΑΣ ανοίγει τον διάλογο με την κοινωνία στη Νίκαια

Στην πλατεία Οσίας Ξένης, πολίτες και Αλέξης Τσίπρας συζητούν ανοιχτά για τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις αλλαγές που ζητά η κοινωνία
Η ΕΛΑΣ ανοίγει τον διάλογο με την κοινωνία στη Νίκαια