× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Λεφτά υπάρχουν...» για τον προεκλογικό αγώνα του Μουτζούρη

Διασπάθιση δημόσιου χρήματος από την περιφερειακή αρχή Μουτζούρη - Χριστόφα. Την ώρα που έχουν βαλτώσει όλα τα αναπτυξιακά έργα ο Περιφερειάρχης με τον «στρατό» του διοργανώνουν «παναγυρέλια» βαφτίζοντάς τα πολιτισμό και τουριστική προβολή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/8/2022

«Λεφτά υπάρχουν...» για τον προεκλογικό αγώνα του Μουτζούρη

Άλλα 37.000 ευρώ ξοδεύει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για να... «στηρίξει την τοπική κοινωνία της Λήμνου»! Λεφτά που πετιούνται σε «παναγυρέλια» -όπως στο παρελθόν αποκαλούσε τέτοιες εκδηλώσεις ο περιφερόμενος μαζί με τον Μουτζούρη -άγνωστο γιατί αλλά και ως τι- τέως παράγοντας Δημήτρης Βουνάτσος.

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής διατίθενται 37.000 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Μούδρου το ερχόμενο Σαββάτο 20 Αυγούστου, συναυλία με το Λημνιό τραγουδοποιό Στέλιο Ρόκκο. Ας σημειωθεί ότι για το πρώτο ήμισυ της χρηματοδότησης στη δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατά ψήφισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης Χριστόφα Παναγιώτης Προβέτζας. Αλλά στην κατά 20.000 ευρώ δεύτερη χρηματοδότηση της ίδιας εκδήλωσης, υπέρ ψήφισε ο παρών στη διαδικασία σύμβουλος της παράταξης Χριστόφα και στενός συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Χριστόφα, ο Νίκος Καρασάββας.

Σύμφωνα με επίσημο δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, ενδεικτικό της εργαλειοποίησης των χρημάτων του Ελληνικού δημοσίου σε όφελος του προσώπου του Περιφερειάρχη ως υποψηφίου στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές «η συναυλία πραγματοποιείται στο ιστορικό λιμάνι του Μούδρου κατ’ επιλογή του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη, με στόχο να στηριχθεί η τοπική κοινωνία της Λήμνου και ειδικότερα η ευρύτερη βορειοανατολική περιοχή του νησιού.».

Τώρα πώς στηρίζεται η τοπική κοινωνία και.... ειδικότερα η ευρύτερη βορειοανατολική περιοχή του νησιού με τη συναυλία του Στέλιου Ρόκκου είναι ένα ερώτημα που χρήζει απάντησης. Όπως σημαντικό γεγονός αποτελεί το πώς το κόστος μιας συναυλίας με υπερτετραπλάσιο προϋπολογισμό από το κασέ του τραγουδοποιού με την ορχήστρα του «συνδέεται με την επανεμφάνιση του Στέλιου Ρόκκου στην πατρίδα του τη Λήμνο μετά από τέσσερα χρόνια από την τελευταία του ανοιχτή εκδήλωση στο νησί.».

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Στέλιος Ρόκκος είχε από τις αρχές Ιουλίου ανακοινώσει, μέσα από τις προσωπικές του σελίδες στα social media, το πρόγραμμα της περιοδείας του που θα ξεκινούσε στις 16 Ιουλίου. Όπως στις αρχές Ιουλίου είχαν γράψει τα ΜΜΕ της Λήμνου, η Λήμνος «ιδιαίτερη πατρίδα του τραγουδοποιού» αποτελούσε σταθμό της περιοδείας του ως δική του προσωπική παραγωγή που καμία σχέση δεν είχε με αυτήν ο κρατικός κορβανάς. Τώρα πώς προέκυψε εμπλοκή της Περιφέρειας και μάλιστα με το υπέρογκο ποσό των 37.000 ευρώ αποτελεί ένα ερώτημα. Θα απαντήσει κανείς άραγε, πριν ανακοινωθεί η λίστα με τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης Μουτζούρη;

Παράταξη Χριστόφα υπέρ της... μεσαιωνικής παράστασης!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επίσης και άλλη μια διασπάθιση δημοσίου χρήματος, αυτή και πάλι με το μαγικό αριθμό 37.000 ευρώ, που αφορά το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ στα Μεστά της Χίου! Η Οικονομική Επιτροπή με τη θετική ψήφο του συμβούλου της παράταξης Χριστόφα και στενού συνεργάτη του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Χριστόφα, Νίκου Καρασάββα, ψήφισε κατά πλειοψηφία να διατεθούν 36.936 ευρώ για την οργάνωση και εκτέλεση της παραγωγής του 1ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Χίου!

Εναντίον της χρηματοδότησης ψήφισαν όσοι από τους Συμβούλους των παρατάξεων της Αριστεράς παρίσταντο στη συνεδρίαση, με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργο Αμπατζή να καταγγέλλει, με δηλώσεις του στην «Αλήθεια» της Χίου ότι πρόκειται για μια δράση που καμία σχέση δεν έχει με το νησί και με το ρόλο που διαδραμάτισαν οι Γενουάτες κατακτητές του στα ύστερα Μεσαιωνικά χρόνια. «Δεν υπήρξαν ποτέ ιππότες αλλά κατακτητές», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε «δεν μπορεί σε μια εποχή που οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα να τους παραμυθιάζουμε».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ερωτώμενος ραδιοφωνικά ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεστών Γιώργος Αργυρούδης για τις εκδηλώσεις που οργανώνει η Περιφέρεια στο χωριό του και αν έχει ενημερωθεί για το φεστιβάλ, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι για «ιπποτικά θέματα δεν γνωρίζει τίποτα»!

Το εν λόγω φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας για το 2022. Όπως δε το «Ν» έγραψε χτες πρόκειται για κακόγουστες εκδηλώσεις που θα ανατεθούν σύμφωνα με την εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή σε εταιρεία στην Αθήνα (!!!) υπό την υψηλή εποπτεία της συμβούλου τουρισμού κ. Αυγερινοπούλου (άλλα 35 χιλιάρικα αυτή). Στη διοργάνωση θα παρουσιαστούν ανιστόρητες και αστείες χολυγουντιανές αναπαραστάσεις με άλογα, ιππότες ξιφομαχίες, πριγκίπισσες, μελωδούς και άλλα γραφικά. Φυσικά θα προσκληθεί και η γνωστή ομάδα δημοσιογράφων που πάει κι έρχεται από τα νησιά στην Αθήνα για να τα προβάλει. Όπως κάνει στην Αθήνα όπου επίσης καλείται στα φαγοπότια τουριστικής προβολής μετά του... Τούρκου Πρέσβη!

Η διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής προτάθηκε θεσμικά από τον Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού (Χίου) κ. Νύχτα. Όπως όμως είναι σε όλους γνωστό οργανώνεται από την "υπερπεριφερειάρχη" σύζυγο του κ. Μουτζούρη, την κ. Δήμητρα η οποία και διαπραγματεύεται τα πάντα για το κακόγουστο πανηγύρι που με κρατικό χρήμα διοργανώνει πραγματοποιώντας η ίδια ως παράγοντας της Περιφέρειας επαφές, ακόμα και με κρατικούς φορείς!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε χωριά της Δυτικής Λέσβου την Παρασκευή ο Στεφανής

Δείτε εδώ το πρόγραμμα περιοδειών του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανά στο Πλωμάρι ο Παναγιώτης Χριστόφας

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης συνοδευόμενος από μέλη της κίνησης «Μπροστά» επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας, το Λιμεναρχείο, το Τελωνείο και την Αστυνομία του Πλωμαρίου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Μικρασιάτικα παραμύθια» στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, στις 11:15 το πρωί και στις 12:15 το μεσημέρι, παράσταση αφήγησης μικρασιάτικων παραμυθιών, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Η ΛΑΣ Δήμου Μυτιλήνης στηρίζει τους συμβασιούχους του υπουργείου Μετανάστευσης

H δημοτική κίνηση που υποστηρίζει το ΚΚΕ ζητά την μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων στις υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Φωτιά στην περιοχή Ρογκάδα στο Αμπελικό

Μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων έχει σπεύσει στην περιοχή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το απολιθωμένο δάσος προορισμός για σχολεία της Ευρώπης

Συνεργασία μαθητών των Παγκόσμιων Γεωπάρκων Unesco Λέσβου & Bergstraße-Οdenwald από τη Γερμανία στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+ του Γυμνασίου Αγιάσου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει τις περιοδείες ο Πανάγος Κουφέλος

Δείτε εδώ τις συναντήσεις, επαφές και περιοδείες που πραγματοποίησε την Τρίτη ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε χωριά της Βορειοδυτικής Λέσβου η Ανταρσία στο Αιγαίο

Να βάλει «φρένο» στην βιομηχανικά πάρκα ανεμογεννητριών και την «επέλαση» του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου δηλώνει πως επιδιώκει η περιφερειακή κίνηση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Καταγγελία για βιασμό 20χρονου διερευνά η Αστυνομία

Έχει κατατεθεί επώνυμη καταγγελία από νεαρό άνδρα που εργάζεται στην Ερεσό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αποστολή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς από το ΠΕΚ

Συνεχίζεται η συλλογή τροφίμων για να βοηθηθούν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Χριστόφα με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης επεσήμανε πως το Επιμελητήριο Λέσβου αποτελεί σημαντικό στρατηγικό εταίρο του Δήμου Μυτιλήνης