× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Λεφτά υπάρχουν...» για τον προεκλογικό αγώνα του Μουτζούρη

Διασπάθιση δημόσιου χρήματος από την περιφερειακή αρχή Μουτζούρη - Χριστόφα. Την ώρα που έχουν βαλτώσει όλα τα αναπτυξιακά έργα ο Περιφερειάρχης με τον «στρατό» του διοργανώνουν «παναγυρέλια» βαφτίζοντάς τα πολιτισμό και τουριστική προβολή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/8/2022

«Λεφτά υπάρχουν...» για τον προεκλογικό αγώνα του Μουτζούρη

Άλλα 37.000 ευρώ ξοδεύει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για να... «στηρίξει την τοπική κοινωνία της Λήμνου»! Λεφτά που πετιούνται σε «παναγυρέλια» -όπως στο παρελθόν αποκαλούσε τέτοιες εκδηλώσεις ο περιφερόμενος μαζί με τον Μουτζούρη -άγνωστο γιατί αλλά και ως τι- τέως παράγοντας Δημήτρης Βουνάτσος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής διατίθενται 37.000 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Μούδρου το ερχόμενο Σαββάτο 20 Αυγούστου, συναυλία με το Λημνιό τραγουδοποιό Στέλιο Ρόκκο. Ας σημειωθεί ότι για το πρώτο ήμισυ της χρηματοδότησης στη δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατά ψήφισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης Χριστόφα Παναγιώτης Προβέτζας. Αλλά στην κατά 20.000 ευρώ δεύτερη χρηματοδότηση της ίδιας εκδήλωσης, υπέρ ψήφισε ο παρών στη διαδικασία σύμβουλος της παράταξης Χριστόφα και στενός συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Χριστόφα, ο Νίκος Καρασάββας.

Σύμφωνα με επίσημο δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, ενδεικτικό της εργαλειοποίησης των χρημάτων του Ελληνικού δημοσίου σε όφελος του προσώπου του Περιφερειάρχη ως υποψηφίου στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές «η συναυλία πραγματοποιείται στο ιστορικό λιμάνι του Μούδρου κατ’ επιλογή του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη, με στόχο να στηριχθεί η τοπική κοινωνία της Λήμνου και ειδικότερα η ευρύτερη βορειοανατολική περιοχή του νησιού.».

Τώρα πώς στηρίζεται η τοπική κοινωνία και.... ειδικότερα η ευρύτερη βορειοανατολική περιοχή του νησιού με τη συναυλία του Στέλιου Ρόκκου είναι ένα ερώτημα που χρήζει απάντησης. Όπως σημαντικό γεγονός αποτελεί το πώς το κόστος μιας συναυλίας με υπερτετραπλάσιο προϋπολογισμό από το κασέ του τραγουδοποιού με την ορχήστρα του «συνδέεται με την επανεμφάνιση του Στέλιου Ρόκκου στην πατρίδα του τη Λήμνο μετά από τέσσερα χρόνια από την τελευταία του ανοιχτή εκδήλωση στο νησί.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Στέλιος Ρόκκος είχε από τις αρχές Ιουλίου ανακοινώσει, μέσα από τις προσωπικές του σελίδες στα social media, το πρόγραμμα της περιοδείας του που θα ξεκινούσε στις 16 Ιουλίου. Όπως στις αρχές Ιουλίου είχαν γράψει τα ΜΜΕ της Λήμνου, η Λήμνος «ιδιαίτερη πατρίδα του τραγουδοποιού» αποτελούσε σταθμό της περιοδείας του ως δική του προσωπική παραγωγή που καμία σχέση δεν είχε με αυτήν ο κρατικός κορβανάς. Τώρα πώς προέκυψε εμπλοκή της Περιφέρειας και μάλιστα με το υπέρογκο ποσό των 37.000 ευρώ αποτελεί ένα ερώτημα. Θα απαντήσει κανείς άραγε, πριν ανακοινωθεί η λίστα με τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης Μουτζούρη;

Παράταξη Χριστόφα υπέρ της... μεσαιωνικής παράστασης!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επίσης και άλλη μια διασπάθιση δημοσίου χρήματος, αυτή και πάλι με το μαγικό αριθμό 37.000 ευρώ, που αφορά το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ στα Μεστά της Χίου! Η Οικονομική Επιτροπή με τη θετική ψήφο του συμβούλου της παράταξης Χριστόφα και στενού συνεργάτη του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Χριστόφα, Νίκου Καρασάββα, ψήφισε κατά πλειοψηφία να διατεθούν 36.936 ευρώ για την οργάνωση και εκτέλεση της παραγωγής του 1ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Χίου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εναντίον της χρηματοδότησης ψήφισαν όσοι από τους Συμβούλους των παρατάξεων της Αριστεράς παρίσταντο στη συνεδρίαση, με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργο Αμπατζή να καταγγέλλει, με δηλώσεις του στην «Αλήθεια» της Χίου ότι πρόκειται για μια δράση που καμία σχέση δεν έχει με το νησί και με το ρόλο που διαδραμάτισαν οι Γενουάτες κατακτητές του στα ύστερα Μεσαιωνικά χρόνια. «Δεν υπήρξαν ποτέ ιππότες αλλά κατακτητές», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε «δεν μπορεί σε μια εποχή που οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα να τους παραμυθιάζουμε».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ερωτώμενος ραδιοφωνικά ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεστών Γιώργος Αργυρούδης για τις εκδηλώσεις που οργανώνει η Περιφέρεια στο χωριό του και αν έχει ενημερωθεί για το φεστιβάλ, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι για «ιπποτικά θέματα δεν γνωρίζει τίποτα»!

Το εν λόγω φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας για το 2022. Όπως δε το «Ν» έγραψε χτες πρόκειται για κακόγουστες εκδηλώσεις που θα ανατεθούν σύμφωνα με την εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή σε εταιρεία στην Αθήνα (!!!) υπό την υψηλή εποπτεία της συμβούλου τουρισμού κ. Αυγερινοπούλου (άλλα 35 χιλιάρικα αυτή). Στη διοργάνωση θα παρουσιαστούν ανιστόρητες και αστείες χολυγουντιανές αναπαραστάσεις με άλογα, ιππότες ξιφομαχίες, πριγκίπισσες, μελωδούς και άλλα γραφικά. Φυσικά θα προσκληθεί και η γνωστή ομάδα δημοσιογράφων που πάει κι έρχεται από τα νησιά στην Αθήνα για να τα προβάλει. Όπως κάνει στην Αθήνα όπου επίσης καλείται στα φαγοπότια τουριστικής προβολής μετά του... Τούρκου Πρέσβη!

Η διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής προτάθηκε θεσμικά από τον Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού (Χίου) κ. Νύχτα. Όπως όμως είναι σε όλους γνωστό οργανώνεται από την "υπερπεριφερειάρχη" σύζυγο του κ. Μουτζούρη, την κ. Δήμητρα η οποία και διαπραγματεύεται τα πάντα για το κακόγουστο πανηγύρι που με κρατικό χρήμα διοργανώνει πραγματοποιώντας η ίδια ως παράγοντας της Περιφέρειας επαφές, ακόμα και με κρατικούς φορείς!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»