× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στο νοσοκομείο Λήμνου

Ερώτηση της βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στον υπουργό Υγείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/8/2022

Να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στο νοσοκομείο Λήμνου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τις σοβαρές ελλείψεις στο νοσοκομείο της Λήμνου, κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.Την ερώτηση συνυπέγραψαν και οι βουλευτές του Κόμματος,Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά, στην Ερώτηση επισημαίνονται τα εξής:

«Σε αναστολή λειτουργίας των τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων προχώρησε ο διοικητής του νοσοκομείου Λήμνου "στο πλαίσιο της πρόληψης, και για να περιοριστεί η εξάπλωση της covid", μιας και τα κρούσματα έχουν αυξηθεί.

Η απόφαση αυτή ακυρώνει προγραμματισμένα ραντεβού εξωτερικών ασθενών, εν μέσω τουριστικής σεζόν, όπου ο πληθυσμός του νησιού είναι σημαντικά αυξημένος. Η κατάσταση γίνεται πιο οξυμένη λόγω της νόσησης νοσηλευτικού προσωπικού από κορονοϊό, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του δυναμικού του νοσοκομείου. Επίσης, πρόβλημα υπάρχει και με το προσωπικό καθαριότητας που είναι με συμβάσεις, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την εντατικοποίηση της δουλειάς και τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, προβλήματα δημιουργεί η μη χρήση μοριακού αναλυτή στο νοσοκομείο για την άμεση και έγκυρη ανίχνευση κρουσμάτων κορονοϊού.

Σοβαρά προβλήματα με την εξάπλωση των κρουσμάτων έχει και το Γηροκομείο Λήμνου, με το μεγαλύτερο ποσοστό του προσωπικού να νοσεί, όπως και κάποιοι τρόφιμοι.

Τα προβλήματα που εμφανίζονται στο Νοσοκομείο Λήμνου είναι αποτέλεσμα της υποστελέχωσης και των διαχρονικών τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, προβλήματα που έχουν καταγγελθεί πολλές φορές από τα σωματεία εργαζομένων και τους φορείς του ακριτικού νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που απαξιώνει τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας και μετατρέπει το κοινωνικό αγαθό της υγείας σε εμπόρευμα.

Στα πάνω από 2 χρόνια της πανδημίας, αλλά και στα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα που στηρίζουν την εμπορευματοποίηση της υγείας, (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, και άλλα), συνεχίζουν πεισματικά την υποστελέχωση των νοσοκομείων και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόνοιας, τη στιγμή που στηρίζουν τον ιδιωτικό τομέα, διοχετεύουν ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται με επενδύσεις στο χώρο της υγείας και κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί έτσι ώστε:

Να στελεχωθεί άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων και να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των επικουρικών, συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων, για την πλήρη κάλυψη των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών του νησιού.
Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας με όλα τα συλλογικά και ατομικά μέτρα προστασίας
Να ιδρυθεί ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό
Να προμηθευτεί το νοσοκομείο με μοριακό αναλυτή για covid και όλα τα αναλώσιμα αντιδραστήρια που χρειάζονται
Να στελεχωθεί πλήρως το ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές.
Να στελεχωθούν πλήρως με μόνιμο ιατρικό προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό το τοπικό ιατρείο Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) και όλα τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ