× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παράνομο κυνήγι αγριόχοιρων στα βουνά της Αγιάσου

Αδίστακτες ομάδες λαθροκυνηγών σκοτώνουν ακόμη και μάνες με νεογέννητα ζώα. Καταγγελίες κυνηγών για περιστατικά θήρας αγριογούρουνων, δύο μήνες πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου για το είδος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/8/2022

Παράνομο κυνήγι αγριόχοιρων στα βουνά της Αγιάσου

Περιστατικά παράνομης θήρας αγριόχοιρων στα βουνά της Αγιάσου  καταγγέλλουν  στο «Ν» κυνηγοί της Λέσβου, οι οποίοι σημειώνουν ότι τα φαινόμενα αυτά έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες από τις αρχές του προηγούμενου μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσημα η κυνηγετική περίοδος ξεκινά στις 20 Αυγούστου ωστόσο για το κυνήγι του αγριόχοιρου, της πέρδικας  και του λαγού η περίοδος ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αγριόχοιρους, συναντά κανείς στα βουνά της Λέσβου σε τρεις περιοχές και ειδικότερα σε Αγιάσο, Παράκοιλα και Ρογκάδα κοντά στην περιοχή που ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Όπως ανέφεραν στο «Ν» οι κυνηγοί που έκαναν την καταγγελία, ομάδες ατόμων από την ευρύτερη περιοχή της Αγιάσου, κινούνται στο δάσος κυρίως νυχτερινές ώρες, γνωρίζοντας  καλά τα μονοπάτια και την περιοχή και σκοτώνουν αγριογούρουνα.

«Οι άνθρωποι αυτοί, σημειώνουν, δεν σέβονται ούτε τους νόμους ούτε τους περιορισμούς που υπάρχουν στο κυνήγι ούτε και τα ίδια τα ζώα φυσικά,  ενώ ότι είναι άτομα γνωστά στην τοπική κοινωνία. Όλοι γνωρίζουν, κανείς όμως δεν ασχολείται σοβαρά με το θέμα».

Συγκλονιστικό είναι το περιστατικό που περιέγραψαν και αφορούσε μία χοιρομάνα (θηλυκό αγριογούρουνο που είχε γεννήσει πολύ πρόσφατα) το οποίο οι αδίστακτοι λαθροκυνηγοί σκότωσαν αφήνοντας τα μικρά γουρουνάκια να πεθάνουν από την πείνα μόνα στο δάσος, αφού τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους τρέφονται αποκλειστικά με το γάλα της μητέρας τους.

«Αυτό δείχνει, μας είπαν οι καταγγέλλοντες, ότι τα άτομα αυτά δεν έχουν καμία αίσθηση και κανένα σεβασμό για τη φύση, το  περιβάλλον και τον κύκλο της ζωής».

Για τα περιστατικά αυτά σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δασονομείου της Καλλονής και της Αγιάσου, οι οποίες δεσμεύτηκαν ότι θα αυξήσουν τις περιπολίες τους. Όπως ανέφεραν την περίοδο αυτή έχει δοθεί βαρύτητα στην προστασία των δασών από τις πυρκαγιές ωστόσο πρόσθεσαν ότι θα γίνει προσπάθεια εντοπισμού και πάταξης των φαινομένων της λαθροθηρίας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ζημιές σε Χίο και Λήμνο από την κακοκαιρία Bettina

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου. Κατέθεσαν ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πεζοπορία στον Λαφιώνα

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, διοργανώνεται από τον Ορειβατικό Πεζοπορικό Σύλλογο Λέσβου «Ορειάς»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το τελευταίο αντίο στον Χρήστο Βαλασέλλη

Δεκάδες φίλοι και συνεργάτες του έδωσαν το παρών, μην μπορώντας να πιστέψουν ότι ο δραστήριος, πρωτοπόρος άνθρωπος της Λέσβου δεν είναι πια εδώ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συμβολική κατάληψη στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης

Νέα κινητοποίηση του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στην Επιτροπή Παρακολούθησης ο Μουτζούρης

Στην 2ης Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021 – 2027 συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αιμοδοσία στη μνήμη του Σταύρου Βασιλικιώτη

12, 13 και 14 Δεκεμβρίου καλεί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ημερίδα για την αντισύλληψη στο Επιμελητήριο

Ενδιαφέρουσα ενημέρωση και για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικο παζάρι στην Ερεσό

Την εκδήλωση διοργανώνει οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής στην πλατεία του χωριού
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Σπίτι του Πολιτισμού αλλά πώς;»

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Συμπαράταξης Πολιτών αναρωτιούνται
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές της Αγιάσου έγιναν δημοσιογράφοι για τον Καστανιώνα τους!

Η Visit Agiasos φτιάχνει ένα ζωντανό μουσείο, διασώζωντας τη συλλογική μνήμη, μαζί με το λαογραφικό μουσείο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Βιωματικές δράσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας

Οι φωνές μαθητών με αναπηρία συναντήθηκαν με τις φωνές των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Μολύβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στηρίζει την αγροτική κινητοποίηση της 7ης Δεκεμβρίου

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση