× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για το Βοστάνειο από το Γιάννη Μπούρνου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχίας κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη για τα προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος της Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/8/2022

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για το Βοστάνειο από το Γιάννη Μπούρνου

Στην κατάθεση νέας ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη, προχώρησε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για τα συνεχιζόμενα κρίσιμα προβλήματα υποστελέχωσης και υπολειτουργίας στο Βοστάνειο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Γιάννης Μπουρνούς στηλιτεύει την αποδεδειγμένη πλέον αδιαφορία της κυβέρνησης να επιλύσει τα μεγάλα και πολυδιάστατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη δημόσια δομή Υγείας του Νομού, λόγω της έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα τη σημαντική και επιζήμια για τους κατοίκους και επισκέπτες της Λέσβου υπολειτουργία του.

Αρχικά, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου αναφέρει ότι παρά την έγκαιρη και εκτενή ενημέρωση προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - με τις υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 1505/26.11.2021 και 1803/16.11.2020 ερωτήσεις του, για την επικρατούσα προβληματική και επικίνδυνη για τους νεφροπαθείς και αιμοκαθαιρόμενους κατάσταση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, οι συνθήκες αιμοκάθαρσης, λόγω της υποστελέχωσης και της παρουσίας μόνο ενός νεφρολόγου, χειροτερεύουν, εντείνοντας την ταλαιπωρία και την ανασφάλεια δεκάδων πολιτών.

Εν συνεχεία, ο κ. Μπουρνούς τονίζει ότι η συνεχιζόμενη απουσία ιατρών ακτινοδιαγνωστών στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του Νοσοκομείου - που είχε, επίσης, αναδείξει στο παρελθόν με την υπ’ αριθμ. Πρωτ.1384/22.11.2021 ερώτηση του - έχει ως αποτέλεσμα τον ουσιαστικό παροπλισμό του σύγχρονου εξοπλισμού που διαθέτει και την αδυναμία παροχής ιατρικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, με πιο πρόσφατο παράδειγμα –σύμφωνα με δημοσιεύματα – την παύση διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων από το Τμήμα Υπερήχων αλλά και την μεγάλη αναμονή που παρατηρείται για την πραγματοποίηση ψηφιακής μαστογραφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον,  ο Βουλευτής επισημαίνει τη σημαντική δυσλειτουργία που παρατηρείται στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου, όπου παρά τον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει και εγκρίθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν δύναται να διενεργεί καθετηριασμούς και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά περιπτώσεις εμφραγμάτων, αφού το Βοστάνειο στερείται τις υπηρεσίες Επεμβατικού Καρδιολόγου.

Αποτέλεσμα της έλλειψης αυτής, συνεχίζει ο Γιάννης Μπουρνούς, είναι η διακομιδή των έκτακτων περιστατικών στην Αθήνα, με ό,τι αυτή η απώλεια χρόνου συνεπάγεται για τη ζωή του ασθενή. Επιπρόσθετα, η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία καθημερινής και 24ωρης λειτουργίας του πλήρως εξοπλισμένου Εργαστηρίου, που σήμερα λειτουργεί μόνο μια φορά την εβδομάδα με μετάκληση στρατιωτικού ιατρού από την Αθήνα, ενώ οι υπηρεσίες που δύναται να προσφέρει περιορίζονται στη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων και πρωτογενών αγγειοπλαστικών επεμβάσεων.

Περαιτέρω, στην πέμπτη κατά σειρά ερώτηση του κ. Μπουρνού για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, αναφέρεται η σημαντική δυσλειτουργία που προκαλεί η μακροχρόνια απουσία ιατρού Θωρακοχειρουργού στο Βοστάνειο, στερώντας από τους πολίτες και επισκέπτες της Λέσβου τη δυνατότητα διενέργειας βρογχοσκοπήσεων και πραγματοποίησης σχετικών επεμβάσεων, παρά την ύπαρξη του απαιτούμενου εξοπλισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο Γιάννης Μπουρνούς καλεί τον κ. Πλεύρη να μεριμνήσει επιτέλους για την άμεση και επαρκή στελέχωση του Βοστανείου με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι υφιστάμενες δυσλειτουργίες, συνεπεία της καθολικής έλλειψης σχεδιασμού από την Κυβέρνηση.

 

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Aνοιξε το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ