× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για το Βοστάνειο από το Γιάννη Μπούρνου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχίας κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη για τα προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος της Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/8/2022

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για το Βοστάνειο από το Γιάννη Μπούρνου
' χρόνος ανάγνωσης

Στην κατάθεση νέας ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη, προχώρησε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για τα συνεχιζόμενα κρίσιμα προβλήματα υποστελέχωσης και υπολειτουργίας στο Βοστάνειο. 

Στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Γιάννης Μπουρνούς στηλιτεύει την αποδεδειγμένη πλέον αδιαφορία της κυβέρνησης να επιλύσει τα μεγάλα και πολυδιάστατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη δημόσια δομή Υγείας του Νομού, λόγω της έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα τη σημαντική και επιζήμια για τους κατοίκους και επισκέπτες της Λέσβου υπολειτουργία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου αναφέρει ότι παρά την έγκαιρη και εκτενή ενημέρωση προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - με τις υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 1505/26.11.2021 και 1803/16.11.2020 ερωτήσεις του, για την επικρατούσα προβληματική και επικίνδυνη για τους νεφροπαθείς και αιμοκαθαιρόμενους κατάσταση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, οι συνθήκες αιμοκάθαρσης, λόγω της υποστελέχωσης και της παρουσίας μόνο ενός νεφρολόγου, χειροτερεύουν, εντείνοντας την ταλαιπωρία και την ανασφάλεια δεκάδων πολιτών.

Εν συνεχεία, ο κ. Μπουρνούς τονίζει ότι η συνεχιζόμενη απουσία ιατρών ακτινοδιαγνωστών στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του Νοσοκομείου - που είχε, επίσης, αναδείξει στο παρελθόν με την υπ’ αριθμ. Πρωτ.1384/22.11.2021 ερώτηση του - έχει ως αποτέλεσμα τον ουσιαστικό παροπλισμό του σύγχρονου εξοπλισμού που διαθέτει και την αδυναμία παροχής ιατρικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, με πιο πρόσφατο παράδειγμα –σύμφωνα με δημοσιεύματα – την παύση διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων από το Τμήμα Υπερήχων αλλά και την μεγάλη αναμονή που παρατηρείται για την πραγματοποίηση ψηφιακής μαστογραφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον,  ο Βουλευτής επισημαίνει τη σημαντική δυσλειτουργία που παρατηρείται στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου, όπου παρά τον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει και εγκρίθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν δύναται να διενεργεί καθετηριασμούς και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά περιπτώσεις εμφραγμάτων, αφού το Βοστάνειο στερείται τις υπηρεσίες Επεμβατικού Καρδιολόγου.

Αποτέλεσμα της έλλειψης αυτής, συνεχίζει ο Γιάννης Μπουρνούς, είναι η διακομιδή των έκτακτων περιστατικών στην Αθήνα, με ό,τι αυτή η απώλεια χρόνου συνεπάγεται για τη ζωή του ασθενή. Επιπρόσθετα, η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία καθημερινής και 24ωρης λειτουργίας του πλήρως εξοπλισμένου Εργαστηρίου, που σήμερα λειτουργεί μόνο μια φορά την εβδομάδα με μετάκληση στρατιωτικού ιατρού από την Αθήνα, ενώ οι υπηρεσίες που δύναται να προσφέρει περιορίζονται στη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων και πρωτογενών αγγειοπλαστικών επεμβάσεων.

Περαιτέρω, στην πέμπτη κατά σειρά ερώτηση του κ. Μπουρνού για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, αναφέρεται η σημαντική δυσλειτουργία που προκαλεί η μακροχρόνια απουσία ιατρού Θωρακοχειρουργού στο Βοστάνειο, στερώντας από τους πολίτες και επισκέπτες της Λέσβου τη δυνατότητα διενέργειας βρογχοσκοπήσεων και πραγματοποίησης σχετικών επεμβάσεων, παρά την ύπαρξη του απαιτούμενου εξοπλισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο Γιάννης Μπουρνούς καλεί τον κ. Πλεύρη να μεριμνήσει επιτέλους για την άμεση και επαρκή στελέχωση του Βοστανείου με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι υφιστάμενες δυσλειτουργίες, συνεπεία της καθολικής έλλειψης σχεδιασμού από την Κυβέρνηση.

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2026 με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό Ειρήνη Παπαδοπούλου για τη σημασία των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών
Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία με έντονο παλμό, καταγγελίες για τις αιματηρές εξελίξεις σε Ιράν και Λίβανο και κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη
Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026

Σταθερή αλλά συγκρατημένη άνοδος στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης τον Φεβρουάριο του 2026, 50.077 επιβάτες στο πρώτο δίμηνο
Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη

Στο επίκεντρο ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Μυτιλήνης και οι συμβάσεις που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια
Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για  σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη
ΘΕΑΤΡΟ

Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο

Για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη ανεβαίνει ο κωμικός Θανάσης Σαμαράς με τη νέα του stand up comedy παράσταση «Ελεύθερος»
Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής

Η 3η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος GOV4ALL από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. έφερε 5 σχολεία σε επαφή με τη βιολογική καλλιέργεια, τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τις πρακτικές φροντίδας του εδάφους
Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο

Επιστημονικές συναντήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος
Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο
ΧΩΡΙΑ

Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνιες που ο χώρος δεν θα λειτουργήσει
Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο στο μικροσκόπιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου

Η εκπομπή «Πάτα μια πεταλιά, μια εκπομπή για τους ευάλωτους του δρόμου και όχι μόνο» ανοίγει τη συζήτηση για την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου στη Μυτιλήνη
Η καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο στο μικροσκόπιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού πάνε τα 1,46 δισ. ευρώ για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές

Ερώτηση Χαρίτση και βουλευτών της Νέας Αριστεράς για τη στήριξη μικρών τοπικών επιχειρήσεων και την απορρόφηση των πόρων έως το 2027
Πού πάνε τα 1,46 δισ. ευρώ για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης

O Δήμαρχος Μυτιλήνης «ξενάγησε» τον Περιφερειάρχη στο υπό κατασκευή έργο του Πάρκου Αναψυχής στην Αγία Κυριακή
Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στο ΠΑΣΟΚ Λέσβου λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής

Σφοδρή καταγγελία του ιστορικού στελέχους του κόμματος Σταύρου Πολίτη για αδιαφάνεια, παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και αποκλεισμούς στη διαδικασία εκλογής συνέδρων
Ένταση στο ΠΑΣΟΚ Λέσβου λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής