× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ρουσφέτια...» ακόμη και στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Απίστευτο! Κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος Μυτιλήνης για τη φωτιά της Δυτικής Λέσβου, μετά το αίτημα που κατέθεσε ο Κώστας Μουτζούρης. Στη Δυτική Λέσβο κηρύχθηκε μόνο η Δ.Ε. Πολιχνίτου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/8/2022

«Ρουσφέτια...» ακόμη και στην  κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Σχεδόν τραγελαφικό, θα χαρακτήριζε κανείς το έγγραφο που απέστειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξη των πυρόπληκτων περιοχών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η λογική στην περίπτωση αυτή υπαγορεύει ότι το αίτημα θα έπρεπε να αφορά το Δήμο Δυτικής Λέσβου και αν όχι ολόκληρο το Δήμο, τουλάχιστον τη Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα διευκόλυνε τη γενικότερη κατάσταση και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες αν ολόκληρος ο Δήμος έμπαινε στο καθεστώς αυτό, το οποίο βοηθά τις υπηρεσίες και τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσουν σε άμεσα έργα αποκατάστασης.

Αντ' αυτού όμως, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης  απέστειλε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έγγραφο στο οποίο ζητά να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος Μυτιλήνης και η Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου της Δυτικής Λέσβου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αίτημα αυτό θα το χαρακτήριζε κανείς το λιγότερο παράλογο, αφού όλοι γνωρίζουν ότι οι περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά Βρίσα, Βατερά, Σταυρός, ανήκουν ξεκάθαρα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και ουδεμία σχέση έχουν με το Δήμο Μυτιλήνης.

Ο Δήμος Μυτιλήνης, χαριτοτολογώντας, θα έλεγε κανείς ότι μπορεί να συμπάσχει με το δράμα του αδελφού πυρόπληκτου δήμου, ωστόσο καμία ζημιά δεν έγινε στα εδάφη του και φυσικά ούτε αποζημιώσεις αλλά ούτε και αποκαταστάσεις με τη διαδικασία του κατεπείγοντως απαιτείται να γίνουν.

Προφανώς στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όλα αυτά δεν τα γνωρίζουν ή τα γνωρίζουν και τα παραβλέπουν κι έτσι κηρήχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου και ο ολόκληρος ο Δήμος Μυτιλήνης(!). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως στη Μυτιλήνη θεωρούν απολύτως φυσικό το γεγονός ότι κηρύχθηκε ο Δήμος σε έκτακτη ανάγκη αφού όπως είπαν,  ένα κομμάτι της Ρογκάδας ανήκει στην Αγιάσο. 

Στο Δήμο Δυτικής Λέσβου από την άλλη είναι σε κατάσταση σοκ και προσπαθούν να εξηγήσουν τη λογική τόσο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που κατέθεσε αυτές τις προτάσεις, όσο και της Γενικής Γραμματείας που τις αποδέχθηκε, χωρίς έστω να ρίξει μια ματιά στο χάρτη του νησιού για να δει ποιες περιοχές κάηκαν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα πως σε αυτή τη χώρα γίνονται ρουσφέτια και εξυπηρετούνται οι «πολιτικοί μας φίλοι» ακόμη και στην κήρυξη περιοχών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Είναι να έχεις τελικά μπάρμπα στην Κορώνη...», όπως λέει ο σοφός λαός. 

Κι αν αναρωτιέται κανείς ποια τα οφέλη ενός δήμου όταν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, φτάνει να ααναφέρουμε  ότι γίνονται έργα και παρεμβάσεις με συνοπιτικές διαδικασίες και απευθείας αναθέσεις, και ο νοών ...νοείτο. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόκληση οι ύβρεις Γεωργιάδη κατά εργαζομένων και υγειονομικών

Με δυναμικές κινητοποιήσεις και εργατικό κίνημα πού δε θα αρκείται σε συμβολικές κινήσεις, μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σημειώνει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λέσβου σε σχόλιο της για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το Blue Carrier 1 στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Πρώτη προσέγγιση του Ro - Ro της Blue Star Ferries στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε ευρώ στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου

Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευΐδη αποκαλύπτει πως από τα 17,7 δις ευρώ προνομιακών δανειοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης ούτε ευρώ δεν έφθασε στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Στη Λέσβο το Αγιο Φως με την Sky Express

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός προς όλους τους προορισμούς αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη