× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ρουσφέτια...» ακόμη και στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Απίστευτο! Κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος Μυτιλήνης για τη φωτιά της Δυτικής Λέσβου, μετά το αίτημα που κατέθεσε ο Κώστας Μουτζούρης. Στη Δυτική Λέσβο κηρύχθηκε μόνο η Δ.Ε. Πολιχνίτου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/8/2022

«Ρουσφέτια...» ακόμη και στην  κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
' χρόνος ανάγνωσης

Σχεδόν τραγελαφικό, θα χαρακτήριζε κανείς το έγγραφο που απέστειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξη των πυρόπληκτων περιοχών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η λογική στην περίπτωση αυτή υπαγορεύει ότι το αίτημα θα έπρεπε να αφορά το Δήμο Δυτικής Λέσβου και αν όχι ολόκληρο το Δήμο, τουλάχιστον τη Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα διευκόλυνε τη γενικότερη κατάσταση και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες αν ολόκληρος ο Δήμος έμπαινε στο καθεστώς αυτό, το οποίο βοηθά τις υπηρεσίες και τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσουν σε άμεσα έργα αποκατάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντ' αυτού όμως, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης  απέστειλε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έγγραφο στο οποίο ζητά να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος Μυτιλήνης και η Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου της Δυτικής Λέσβου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αίτημα αυτό θα το χαρακτήριζε κανείς το λιγότερο παράλογο, αφού όλοι γνωρίζουν ότι οι περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά Βρίσα, Βατερά, Σταυρός, ανήκουν ξεκάθαρα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και ουδεμία σχέση έχουν με το Δήμο Μυτιλήνης.

Ο Δήμος Μυτιλήνης, χαριτοτολογώντας, θα έλεγε κανείς ότι μπορεί να συμπάσχει με το δράμα του αδελφού πυρόπληκτου δήμου, ωστόσο καμία ζημιά δεν έγινε στα εδάφη του και φυσικά ούτε αποζημιώσεις αλλά ούτε και αποκαταστάσεις με τη διαδικασία του κατεπείγοντως απαιτείται να γίνουν.

Προφανώς στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όλα αυτά δεν τα γνωρίζουν ή τα γνωρίζουν και τα παραβλέπουν κι έτσι κηρήχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου και ο ολόκληρος ο Δήμος Μυτιλήνης(!). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως στη Μυτιλήνη θεωρούν απολύτως φυσικό το γεγονός ότι κηρύχθηκε ο Δήμος σε έκτακτη ανάγκη αφού όπως είπαν,  ένα κομμάτι της Ρογκάδας ανήκει στην Αγιάσο. 

Στο Δήμο Δυτικής Λέσβου από την άλλη είναι σε κατάσταση σοκ και προσπαθούν να εξηγήσουν τη λογική τόσο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που κατέθεσε αυτές τις προτάσεις, όσο και της Γενικής Γραμματείας που τις αποδέχθηκε, χωρίς έστω να ρίξει μια ματιά στο χάρτη του νησιού για να δει ποιες περιοχές κάηκαν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα πως σε αυτή τη χώρα γίνονται ρουσφέτια και εξυπηρετούνται οι «πολιτικοί μας φίλοι» ακόμη και στην κήρυξη περιοχών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Είναι να έχεις τελικά μπάρμπα στην Κορώνη...», όπως λέει ο σοφός λαός. 

Κι αν αναρωτιέται κανείς ποια τα οφέλη ενός δήμου όταν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, φτάνει να ααναφέρουμε  ότι γίνονται έργα και παρεμβάσεις με συνοπιτικές διαδικασίες και απευθείας αναθέσεις, και ο νοών ...νοείτο. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Για τον Νικήτα που έφυγε... σήμερα στη Μυτιλήνη

Η ανυπαρξία κοινωνικής μέριμνας σκοτώνει
ΧΩΡΙΑ

Το εργοτάξιο του Αμπελικού επισκέφθηκε ο Κώστας Μουτζούρης

Αφορμή αποτέλεσε η έναρξη των εργασιών για την βελτίωση της επαρχιακής οδού Αμπελικού – Σταυρού, ενός έργου που, όπως υπογραμμίζεται, αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων εδώ και δεκαετίες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεν λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο της Παναγιούδας

Διάβημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εφυγε από τη ζωή ο φιλόλογος Αναστάσιος Αγγελος Στέφος

Ο «σοφός» Τάκης στήριξε για δεκαετίες τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λέσβου και τη δημόσια εκπαίδευση
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Γιατί πάτερ διαφέρω από τα άλλα παιδιά;»

Συγκινητική μαρτυρία του παπα-Στρατή Γιουσμά από τον αγιασμό σε σχολείο της ενορίας του
ΧΩΡΙΑ

Δήλωση χωρίς απαντήσεις

Συλλογική δήλωση φορέων του Πλωμαρίου ενάντια στις, όπως οι ίδιοι τις χαρακτηρίζουν, «ρατσιστικές» φωνές κατά Ισραηλινών ιδιωτών και εταιρειών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο κοιμητήριο της Αγίας Κυριακής στη Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδήλατο, συνεργασίες και βιώσιμη κινητικότητα στη Λέσβο

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και διεθνείς συμμετοχές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ευχές του Πανάγου Κουφέλου για τη νέα σχολική χρονιά

«Ας κάνουμε το ταξίδι της μάθησης μια εμπειρία πλούσια και ουσιαστική»
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Με το βλέμμα στα παιδιά ο Κώστας Μουτζούρης

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου εγκαινίασε το ενεργειακά αναβαθμισμένο σχολείο της Αγίας Παρασκευής, τονίζοντας τη δέσμευση της Περιφέρειας για σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές στην εκπαίδευση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τα παιδιά είναι το μέλλον μας»

Ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαϊδης παρευρέθηκε σε αγιασμούς σχολείων της Μυτιλήνης και έστειλε μήνυμα στήριξης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επένδυσε στο μέλλον του παράκτιου περιβάλλοντος

Επίλεξε το μοναδικό στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών» του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου