× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πολιτιστικός Αύγουστος Μεσοτόπου με πλήθος εκδηλώσεων

Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνουν οι Σύλλογοι Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» και «Μεσότοπος»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/7/2022

Πολιτιστικός Αύγουστος Μεσοτόπου με πλήθος εκδηλώσεων

Μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων περιλαμβάνει ο φετινός «Πολιτιστικός Αύγουστος Μεσοτόπου» που διοργανώνεται από τους πολιτιστικούς συλλόγους των Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» και «Μεσότοπος». Το πρόγραμμα των πολιστιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • Κυριακή 31 Ιουλίου και ώρα 17.00 μμ, σεμινάριο πρώτων βοηθειών που διοργανώνει ο Σύλλογος «Ο Μεσότοπος» στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

    ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Τετάρτη 3 Αυγούστου στις 18.30 μμ, Αθλητικοί παιδικοί αγώνες στίβου θα πραγματοποιηθούν την στο γήπεδο του χωριού, στον Πάλιουρα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν κατόπιν ανακοίνωσης και θα αφορούν όλες τις ηλικίες παιδιών έως 12 ετών. Συνδιοργάνωση: «Η Αναγέννηση»-ΑΟΜ.

  • Το Σάββατο 6 Αυγούστου στο λιμανάκι στο Ταβάρι γλέντι με την ορχήστρα του Βαγγέλη Σαραντίδη. Συνδιοργάνωση: «Ο Μεσότοπος» - Δήμος Δυτικής Λέσβου.

    ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • Την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 10.30 πμ στο Ηρώο του χωριού θα τελεστεί Δοξολογία στη μνήμη των Μεσοτοπιτών πεσόντων στο μικρασιατικό μέτωπο. Συνδιοργάνωση: «Η Αναγέννηση» - «Ο Μεσότοπος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Την Κυριακή 7 Αυγούστου με ώρα έναρξης 18.00 μμ ο Αθλητικός Όμιλος Μεσοτόπου διοργανώνει Αγώνα δρόμου υγείας στο Ταβάρι με πολλές κατηγορίες για κάθε ενδιαφερόμενο.

  • Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου και ώρα 20.00 μμ στο φουαγέ της Πολιτιστικής Αίθουσας θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα της έκθεσης φωτογραφίας που θα διαρκέσει έως τις 14 Αυγούστου με τίτλο «100 χρόνια (1922-2022) από την τραγική Έξοδο του Ελληνισμού από τη Μικρασία» με παλιές φωτογραφίες, αρχειακό υλικό και προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Μια ιστορική αναδρομή στα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, της προσφυγιάς και της προσπάθειας για ένα καινούριο ξεκίνημα. Στα πλαίσια της έκθεσης θα εκτεθούν και έργα ξυλογλυπτικής του χωριανού μας Λουκά Βακάλη με τον τίτλο «Μορφές αγίων». Συνδιοργάνωση: «Η Αναγέννηση» - «Ο Μεσότοπος».

  • Την Τετάρτη 10 Αυγούστου και ώρα 20:30 μμ στον αύλειο χώρο της Πολιτιστικής Αίθουσας θα παρουσιαστεί εκδήλωση μνήμης με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο «Οι θύμησες από καρσί». Θα εμφανιστούν τα τμήματα των Συλλόγων που θα αναλάβουν τη δραματοποίηση, τη μουσική, το τραγούδι και το χορό σε μια βιωματική αναπαράσταση. Τη γενική επιμέλεια έχουν και συνδιοργάνωση έχουν οι Σύλλογοι « Η Αναγέννηση» - «Ο Μεσότοπος» με την στήριξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

  • Στις 12 Αυγούστου και ώρα 20.30 μμ στο αμφιθέατρο του πάρκου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Χαράλαμπου Μοσχόβη: «Χρήστος Βασιλακάκης: ο πολιτικός, ο λογοτέχνης, ο οικονομολόγος». Για τη πολύπλευρη δράση (στην οικονομία, τη λογοτεχνία και την πολιτική) του ανδρός θα παρουσιαστεί οπτικοακουστικό υλικό παράλληλα με τις εισηγήσεις εκλεκτών ομιλητών. Συνδιοργάνωση: «Η Αναγέννηση» - «Ο Μεσότοπος».

  • Στις 16 Αυγούστου και ώρα 10.30 πμ θα τελεστεί δοξολογία στη μνήμη της αείμνηστης Μοσχούλας Φράνσις, ευεργέτιδας του Συλλόγου και του χωριού μας, στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου.

  • 12 – 14 Αυγούστου, στο Ταβάρι, θα πραγματοποιηθούν αγώνες Beach volley. Παλιές και νέες ομάδες θα διαγωνιστούν στο τουρνουά, μείνετε συντονισμένοι για δηλώσεις συμμετοχής. Συνδιοργάνωση: «Η Αναγέννηση» - «ΑΟΜ».

  • Στις 16 & 17 Αυγούστου στις 18:30 μμ ξενάγηση στα δρομάκια του Μεσοτόπου, τις διάφορες γειτονιές και παρουσίαση πώς προήλθαν οι ονομασίες τους, ιστορίες και αναμνήσεις, σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και άλλα πολλά που κρύβονται στα σοκάκια! Τη μία μέρα θα γίνει ξενάγηση στο Πάνω και την άλλη το Κάτω χωριό. Και τις δυο μέρες πάντως οι βόλτες θα καταλήξουν στο ίδιο σημείο.

  • Στις 16 & 17 Αυγούστου και γύρω στις 21:00 μμ στη δροσερή πλατεία του χωριού θα πραγματοποιηθεί ένα μοναδικό δρώμενο: γαστρονομικό αφιέρωμα στη μικρασιάτικη κουζίνα! Το γευστικό ταξίδι πραγματοποιηθεί παρέα με τον Μεσοτοπίτη σεφ Στράτο Ιωσηφέλλη και τον Αγροτοτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών του χωριού μας. Συνδιοργάνωση: «Η Αναγέννηση» - «Συνεταιρισμός Γυναικών Μεσοτόπου».

  • Στις 19 Αυγούστου και ώρα 19:00 μμ. θα αναβιώσει το Γειτονιό, το ραντεβού είναι στον "Τσίγκο" κοντά στην εκκλησία της Παναγιάς. Κουβεντούλα, καφεδάκι, διάφορα χειροποίητα καλούδια και ωραία διάθεση είναι αυτά που υπόσχονται οι διοργανώτριες από το τμήμα Γυναικών του Συλλόγου «Η Αναγέννηση».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης ο μετασχηματισμός της δημόσιας υγείας»

Συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα stonisi.gr παραχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κοντοζαμάνης
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λέσβος: 40% πάνω ο τζίρος σε εστίαση και καταλύματα

Διαβάστε εδώ τι οδήγησε στην εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους