× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Με το κεφάλι ψηλά για να κατακτήσουμε τη ζωή»

Σχόλιο της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου της ΚΝΕ για την ανακοίνωση των βάσεων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/7/2022

«Με το κεφάλι ψηλά για να κατακτήσουμε τη ζωή»

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές για την προσπάθεια τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, ανεξάρτητα από το αν πέτυχαν να εισαχθούν σε κάποια σχολή ή όχι» αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΝΕ και προσθέτει: «Για άλλη μια χρονιά είχαν να δώσουν μια πολύ δύσκολη μάχη αντιμέτωποι με την  Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, την Τράπεζα Θεμάτων, τις χρόνιες ελλείψεις σε καθηγητές αλλά και συγχωνεύσεις τμημάτων. Και όλα αυτά ενώ η πανδημία «θέριζε» μέσα στα σχολεία αφού η κυβέρνηση αρνιόταν να πάρει μέτρα προστασίας για την υγεία των μαθητών. Με οδηγό τους αγώνες που έδωσαν τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια, για «ανοιχτά και ασφαλή σχολεία»που «θα μορφώνουν και δε θα εξοντώνουν», πρέπει να είναι αισιόδοξοι για το επόμενο βήμα στη ζωή τους γιατί το μέλλον τους ανήκει!»



Λιγότεροι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου



Σε ότι αφορά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου η ΚΝΕ τονίζει: «Στα 6 τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη φέτος θα εισαχθούν μόλις 460 φοιτητές από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, 100 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι με την εφαρμογή της ΕΒΕ. Από αυτούς είναι άγνωστο το πόσοι τελικά θα μείνουν εδώ, αφού το υπέρογκο κόστος σπουδών, η ανεπάρκεια της φοιτητικής μέριμνας, η ακρίβεια στη διαβίωση και στη μετακίνηση από και προς το νησί οδηγούν πολλούς φοιτητές κάθε χρόνο, στο να ζητούν μετεγγραφή πιο κοντά στον τόπο καταγωγής τους ή στο να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους.



Επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά οι ανησυχίες που έχουμε εκφράσει όλα αυτά τα χρόνια για την υποβάθμιση και τη σταδιακή συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου εξαιτίας,των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι οικογένειες τους, αλλά και των αντιεκπαιδευτικών νομοσχεδίων όλων των κυβερνήσεων με αποκορύφωμα τον πρόσφατο νόμο-πλαίσιο που «απογειώνει» την επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων και δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών, για μόρφωση και πτυχία με αξία. Δίκαια οι φοιτητές ανησυχούν για το αν τα τμήματα τους με τους ολοένα και λιγότερους εισακτέους θα συνεχίσουν να υπάρχουν».



Η ΚΝΕ καταλογίζει ευθύνες στην Πρυτανική Αρχή υπογραμμίζοντας «Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου φέρει μεγάλες ευθύνες στα εμπόδια που συναντούν οι φοιτητές! Σύσσωμη ψήφισε τον πρόσφατο νόμο-πλαίσιο, αλλά και το νόμο Κεραμέως που έφερε την καταστροφική Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και όχι μόνο. Οφείλει άμεσα να πάρει μέτρα στήριξης για τους φοιτητές, προκειμένου να μην αναγκαστεί κανείς να παρατήσει τις σπουδές του.



Η ΚΝΕ, θα δώσει όλες τις της δυνάμεις και τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, για να μεγαλώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση των φοιτητών, για καλύτερους όρους σπουδών με τη γνώση να εμπεριέχεται εξ’ ολοκλήρου στο πτυχίο,για ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, για να ξηλωθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι. Με αισιοδοξία και το κεφάλι ψηλά για να κατακτήσουμε τη ζωή και τα όνειρά μας!».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα
ΧΩΡΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή στο Σίγρι

Οι γυναίκες του χωριού τηρώντας το έθιμο των παππούδων τους που ήρθαν πρόσφυγες από το διωγμό του 1922 στολίζουν τον επιτάφιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης