«Τα παραδοσιακά γεμάτα δεν είναι τοπικό προϊόν;»
Ο γνωστός ζαχαροπλάστης Β. Πανταζής αναφέρει ότι η επιχείρηση του συσκευάζει αμυγδαλωτά από το '98 ποτέ όμως δεν συμπεριλήφθηκαν στις παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας και του Δήμου
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/7/2022
Το παράπονό του μέσα από ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εκφράζει ο γνωστός και δραστήριος κοινωνικά ζαχαροπλάστης και επιχειρηματίας της Μυτιλήνης Βασίλης Πανταζής.
Το ζαχαροπλαστείο του Βασίλη Πανταζή στη Χρυσομαλλούσα αποτελεί κόσμημα γεύσης για την πόλη μας ενώ τα παραδοσιακά γλυκά του όπως τα αμυγδαλωτά ή γεμάτα που προσφέρονται στους γάμους και στις χαρές της Λέσβου, καθώς και του τσουρέκι του, είναι γνωστά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο Βασίλης Πανανταζής αναφέρει ότι η επιχείρησή του από το 1998 προχώρησε στην τυποποίηση των αμυγδαλωτών - γεμάτων σε κουτάκι, οργανώνοντας παράλληλα διαφημιστικές καμπάνιες για την ανάδειξη του παραδοσιακού γλυκού.
«Πάντα αναφέρει ο Βασίλης Πανταζής στην ανάρτησή του, όταν μας ζητηθεί να δωρίσουμε γεμάτα σε διάφορες εκδηλώσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου το κάνουμε ευχαρίστως, όμως όταν γίνετε μια παρουσίαση των παραδοσιακών προϊόντων του τόπου, όλοι μας ξεχνούν».
«Ευτυχώς σημειώνει, ο επιχειρηματίας της πόλης μας, οι άνθρωποι της Λέσβου, οι απλοί πελάτες μας, μας θυμούνται και τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».
Δυστυχώς ανάλογες περιπτώσεις με παράπονα από επιχειρηματίες και παραγωγούς τοπικων προϊόντων, όπως αυτά του Βασίλη Πανταζή υπάρχουν πολλές, αφού επιλεκτικά χωρίς να υπάρχουν επισήμως κάποια κριτήρια μπαίνουν στις παρουσιάσεις ορισμένα μόνο προϊόντα.
Γενικά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος κατάλογος προϊόντων και παραγωγών ώστε να περιλαμβάνονται στις διάφορες παρουσιάσεις όλες οι προσπάθειες και όχι μόνο εκείνες των λίγων και εκλεκτών.