× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η κυβέρνηση απαξιώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου»

Ανακοίνωση του Γιάννη Μπουρνού βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στο νησιωτικό μας Πανεπιστημιακό Ίδρυμα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/7/2022

«Η κυβέρνηση απαξιώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου»
' χρόνος ανάγνωσης

Στη μείωση του αριθμού των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική  Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς. Όπως αναφέρει ο Γ. Μπουρνούς η χαρά όλων για τις επιτυχίες των παιδιών στις πανελλαδικές μετριάζεται αφού επιβεβαίωνονται οι φόβοι για τη συρρίκνωση και την απαξίωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γιάννη Μπουρνού 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι νέες και οι νέοι του Νομού μας που εισάγονται στις πανεπιστημιακές σχολές της πατρίδας μας. Δούλεψαν σκληρά σε συνθήκες που ξέρουμε ότι δεν ήταν εύκολες, ιδίως για πολλές οικογένειες που βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.

Δυστυχώς, η χαρά μας μετριάζεται από την επιβεβαίωση των φόβων και των καταγγελιών μας για τη σχεδιασμένη απαξίωση και συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μετά από την περσινή κατάρρευση του αριθμού εισακτέων στα τμήματα της Λέσβου και της Λήμνου και παρά τη μείωση των διαθέσιμων θέσεων που ανακοίνωσε η κ. Κεραμέως τον Μάιο, τα επτά τμήματα της Μυτιλήνης και της Λήμνου έχουν 566 κενές θέσεις σε σύνολο 963 διαθέσιμων θέσεων για απόφοιτούς Γενικών Λυκείων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στους μόλις 397 νέους επιτυχόντες-προερχόμενους από Γενικά Λύκεια, δεν θα προστεθούν παρά λίγες δεκάδες επιτυχόντων προερχόμενων από άλλους τύπους Λυκείων και ειδικές κατηγορίες.

Το αποτέλεσμα των εμμονών της κυβέρνησης με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αλλά και των ιδεοληψιών τους ενάντια στα δημόσια περιφερειακά πανεπιστήμια είναι προφανές. Με ελάχιστους εισακτέους, τα τμήματα θα κριθούν «ασύμφορα» ή «χαμηλής προτίμησης» και θα κλείσουν.

Τα πανεπιστήμια, ιδίως στην περιφέρεια και τα νησιά, είναι πολύτιμα κέντρα γνώσης, καινοτομίας, ανάπτυξης και δυναμικού εκσυγχρονισμού των τοπικών κοινωνιών. Όσοι ενοχλούνται από τα πανεπιστήμια και τους ανθρώπους τους, όσοι νοιάζονται μόνο να φτιάξουν πελατεία για τους φίλους τους, ιδιοκτήτες κολλεγίων, θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Στην πολιτική αλλαγή που έρχεται, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα καταργηθεί και τα περιφερειακά πανεπιστήμια θα έχουν τη θέση που τους αξίζει ανάμεσά μας. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον