× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Aυτοψία Σπίρτζη στα Βατερά

Στη Λέσβο την Τετάρτη 27 Ιουλίου ο Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/7/2022

Aυτοψία Σπίρτζη στα Βατερά

Αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές της νότιας Λέσβου θα πραγματοποιήσει το πρωί της Τετάρτης 27 Ιουλίου ο Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Σπίρτζης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει ως εξής:

«Από τις πρώτες ώρες της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Νότια Λέσβο και μέχρι σήμερα στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχίαμε επικεφαλής τον Βουλευτή, Γιάννη Μπουρνού, δίνουν το παρόν καθημερινά στα Βατερά, τη Βρίσα, τον Πολιχνίτο και το Σταυρό, προμηθεύοντας με νερό και τρόφιμα, με τη συνδρομή της Αλληλεγγύης για Όλους της Λέσβου, τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς καθώς και τους κατοίκους των χωριών αυτών.

Εκφράζουμε την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μας στους ήρωες του Πυροσβεστικού Σώματος, μόνιμους, εποχικούς και εθελοντές, καθώς και στους κυβερνήτες των πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων για την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία με την οποία ρίχτηκαν στη μάχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου Δυτικής Λέσβου, του ΔΕΔΔΗΕ. Στους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς που συνδράμουν την τιτάνια προσπάθεια.

Στους εκατοντάδες εθελοντές, με πρώτους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αλλά και στις δεκάδες ομάδες, φορείς και συλλόγους, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ο Σύλλογος Εστίασης «Ασπίδα», οι LesvosRunners και τόσοι άλλοι, που στήριξαν και στηρίζουν με προμήθειες τον αγώνα αυτό. Από τις πρώτες ώρες αυτής της εξελισσόμενης καταστροφής, δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η γρηγορότερη δυνατή κατάσβεση της πυρκαγιάς, ώστε να αποφευχθεί η ακόμα μεγαλύτερη διακινδύνευση ή/και καταστροφή της φύσης και των περιουσιών των ανθρώπων.


Μέχρι σήμερα έχουν καταστραφεί περισσότερα από 17000 στρέμματα δασικής έκτασης, καθώς και σπίτια και επιχειρήσεις στα Βατερά. Μόλις σβήσει η φωτιά, θα έρθει η ώρα του απολογισμού και του καταλογισμού ευθυνών. Δεν μπορούμε όμως να μην θυμηθούμε, ότι δέκα μόλις μέρες πριν την πυρκαγιά, ο Γιάννης Μπουρνούς επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και δήλωσε: «Η καλή θέληση των εργαζομένων και των εθελοντών δεν επαρκεί. Το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γερνάει (ο μέσος όρος ηλικίας φτάνει τα 48 έτη) χωρίς να γίνονται επαρκείς προσλήψεις νέων πυροσβεστών [...]

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάζεται άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό και σε υλικοτεχνική υποδομή. Γι’ αυτό και στις 7 Ιουλίου συνυπέγραψα ερώτηση μαζί με άλλους 47 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, ζητώντας ακριβώς την κάλυψη των οργανικών κενών του Πυροσβεστικού Σώματος».

Και μετά την πολυπόθητη κατάσβεση της πυρκαγιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα αφήσει να μείνουν μόνοι τους και να ξεχαστούν οι πυρόπληκτοι κάτοικοι της περιοχής. Γι αυτό το λόγο, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με επικεφαλής τον Βουλευτή Ανατολικής Αττικής και Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Σπίρτζη, θα βρίσκεται αύριο (Τετάρτη) στις 8.30 το πρωί στα Βατερά, προκειμένου να κάνει αυτοψία και να συνομιλήσει με τις τοπικές αρχές».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ