× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ρομαντική βόλτα στη Νησιώπη και κρυμμένοι θησαυροί στο Σίγρι

Συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουλίου οι δράσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Λέσβου με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και περιηγήσεις στο θαλάσσιο Πάρκο της Νησιώπης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/7/2022

Ρομαντική βόλτα στη Νησιώπη και κρυμμένοι θησαυροί στο Σίγρι
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους διοργανώνει  ένα Σαββατοκύριακο με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Οι δράσεις θα υλοποιηθούν το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι, το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας και το Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης. 

Σάββατο απόγευμα στη Νησιώπη 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια ρομαντική απογευματινή περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 στις 6 το απόγευμα. 
Η νησίδα Νησιώπη, ένας φυσικός φράκτης στον Κόλπο Σιγρίου, αποτελεί μαζί με τον θαλάσσιο χώρο που την περιβάλλει το δυτικότερο άκρο του μοναδικού στον κόσμο φυσικού μνημείου, του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
Η επίσκεψη στο Πάρκο Νησιώπης ξεκινάει με επιστημονική ενημέρωση στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι. Στη συνέχεια οι επισκέπτες μεταβαίνουν στο λιμάνι του Σιγρίου, όπου με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα επισκέπτονται το θαλάσσιο χώρο του Πάρκου και στη συνέχεια αποβιβάζονται στο λιμανάκι της Νησιώπης όπου και περιηγούνται στο χερσαίο τμήμα του Πάρκου.
Στο χερσαίο τμήμα του Πάρκου οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στις εντυπωσιακές απολιθωματοφόρες θέσεις, οι οποίες είναι επισκέψιμες μέσα από ειδικά διαμορφωμένες περιπατητικές διαδρομές. Θα γνωρίσουν τις νέες εμφανίσεις απολιθωμένων δένδρων, το εντυπωσιακότατο εύρημα ενός γιγαντιαίου κορμού δένδρου που αποκαλύφθηκε σχεδόν ακέραιος στη φυσική του θέση με συνολικό μήκος 17,20 μέτρα, τα εκατοντάδες πολύχρωμα σπαράγματα απολιθωμένων δένδρων σεκόιας της παραλία "Απολιθωμένη" και θα απολαύσουν ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στο Αιγαίο!
Η μορφολογία του εδάφους είναι ομαλή και δίνει τη δυνατότητα μιας εύκολης πεζοπορικής διαδρομής για μικρούς και μεγάλους.
Η έκδοση εισιτηρίου γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.lesvosmuseum.gr ή στο Μουσείο πριν την έναρξη.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου (τηλ. 2253054434).

Κυνήγι θησαυρού Σάββατο και Κυριακή στις 10 το πρωί 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίστε τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου» θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι μικροί φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους και να ανακαλύψουν τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Θα ανακαλύψουν ότι έχουν βρεθεί πάνω από 50 διαφορετικά είδη φυτών στην περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, καθώς και σε ποια δέντρα ανήκουν οι απολιθωμένοι κορμοί, τα κλαδιά και τα φύλλα που έχουν βρεθεί στις ανασκαφές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Θα μελετήσουν το σχήμα που έχουν τα φύλλα αυτών των δέντρων και θα περιηγηθούν τόσο στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, όσο και στον βοτανικό του κήπο. Θα αναρωτηθούν ακόμη ποια από τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους υπάρχουν και σήμερα και ποια συναντάμε ακόμη στη Λέσβο ή στη χώρα μας. Αφού ανακαλύψουν όλα τα φυτά της πλούσιας βλάστησής του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τους περιμένουν χρωμοσελίδες με τα δέντρα, τα φύλλα και τους καρπούς των φυτών του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου για δημιουργική ζωγραφική ή χειροτεχνίες με φυσικά υλικά.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου (τηλ. 2253054434).
Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

«Στα ίχνη του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σας προσκαλεί σε ένα κυνήγι θησαυρού για μικρούς και μεγάλους στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Πλάκας. Πρόκειται για μία πρωτότυπη, βιωματική δράση εξερεύνησης του Απολιθωμένου Δάσους όπου μέσα από γρίφους, αινίγματα και κρυφούς κώδικες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους.
Σας αρέσουν οι γρίφοι, τα αινίγματα, οι μυστικές αποστολές και η φύση; Θέλετε να γνωρίσετε το Απολιθωμένο Δάσος και να ανακαλύψετε όλα τα μυστικά του; Τότε μπορείτε να ανακαλύψετε το Απολιθωμένο Δάσος με τον πιο πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο, να μάθετε για την Ιστορία της δημιουργίας του και να θαυμάσετε τα ευρήματα από το Απολιθωμένο Δάσος στους χώρους του Μουσείου, καθώς και τους εντυπωσιακούς απολιθωμένους κορμούς και τα ριζικά συστήματα στο Πάρκο Πλάκας.
Το κυνήγι θησαυρού ξεκινάει από το Μουσείο όπου λύνοντας γρίφους και αινίγματα, φτάνετε στον μυστικό κώδικά! Πού θα σας οδηγήσει ο μυστικός κώδικας; Σε ποιο τμήμα του Πάρκου Πλάκας θα πρέπει να συνεχίσετε; Μπορείτε να λύσετε όλους του γρίφους, να μαζέψετε όλα τα κρυφά στοιχεία και να φτάσετε στο τέλος; Μερικές εκπλήξεις θα σας περιμένουν στο τέλος!!! Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, μαζί με τους φίλους ή την οικογένειά σας.
Το κυνήγι θησαυρού μπορεί να υλοποιηθεί ταυτόχρονα σε τρεις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά. Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, οικογένειες και μεγάλους που τους αρέσουν οι γρίφοι και τα αινίγματα. Το προσωπικό του Μουσείου θα συνοδεύει και θα καθοδηγεί τους συμμετέχοντες.
Η έκδοση εισιτηρίου γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.lesvosmuseum.gr ή στο Μουσείο πριν την έναρξη.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 22530-54434.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελία του ΚΚΕ κατά της ΔΕΗ

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου κάνει λόγο για εμπόδια στην επικοινωνία με τους εργαζόμενους του Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας σε επίσκεψη της βουλευτή του κόμματος Μαρία Κομνηνάκα
Καταγγελία του ΚΚΕ κατά της ΔΕΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το «Λευκά Όρη» σκαντζάρει το «Νήσος Σάμος»

Το πλοίο της Superfast Ferries θα κάνει ένα δεκαήμερο πέρασμα από το Βόρειο Αιγαίο
Το «Λευκά Όρη» σκαντζάρει το «Νήσος Σάμος»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίκαιος ο αγώνας για μισθούς και προσλήψεις λέει το ΚΚΕ

Η βουλευτής του κόμματος Μαρία Κομνηνάκα τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στη Δικαιοσύνη δίνουν μάχη απέναντι στις ελλείψεις και την υποστελέχωση.
Δίκαιος ο αγώνας για μισθούς και προσλήψεις λέει το ΚΚΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μίλτος Χατζηγιαννάκης o γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΕΛ.Α.Σ.

Η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου προγραμματίζεται για τις 27 Ιουνίου
Μίλτος Χατζηγιαννάκης o γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΕΛ.Α.Σ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή τα αιτήματα για ουσιαστική προστασία κακοποιημένων γυναικών και παιδιών

Η αναφορά κατατέθηκε από βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και η βουλεύτρια Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα, με αφορμή τις θέσεις της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας για την προστασία των θυμάτων έμφυλης βίας.
Στη Βουλή τα αιτήματα για ουσιαστική προστασία κακοποιημένων γυναικών και παιδιών
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Έργα ασφαλτόστρωσης σε Λαφιώνα – Πέτρα και Λιγώνα

Οι προσφορές για τα δύο έργα θα ανοιχθούν στις 7 και 9 Ιουλίου αντίστοιχα
Έργα ασφαλτόστρωσης σε Λαφιώνα – Πέτρα και Λιγώνα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μικρές εστίες φωτιάς σε Παράκοιλα και Δάφια υπενθυμίζουν την ανάγκη επαγρύπνησης

Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής και στα δύο περιστατικά – Αυξημένη η βλάστηση φέτος λόγω των βροχών και των περιορισμών στη βόσκηση εξαιτίας του αφθώδους πυρετού
Μικρές εστίες φωτιάς σε Παράκοιλα και Δάφια υπενθυμίζουν την ανάγκη επαγρύπνησης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρόβλημα κατά την προσγείωση αεροσκάφους PZL στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν λειτούργησαν τα φρένα κατά την προσγείωση – Καλά στην υγεία του ο πιλότος, μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο
Πρόβλημα κατά την προσγείωση αεροσκάφους PZL στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκινά στις 17 Ιουνίου η 1η γενική διαβροχή για τον δάκο στη Λέσβο

Εκτός του προγράμματος προς το παρόν Αγία Παρασκευή, Νάπη και Πελόπη – Υψηλομέτωπο λόγω ενεργών κρουσμάτων αφθώδους πυρετού
Ξεκινά στις 17 Ιουνίου η 1η γενική διαβροχή για τον δάκο στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο πλευρό των ηλικιωμένων και των ευάλωτων πολιτών ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Μυτιλήνης

Επίσκεψη στο Γηροκομείο Μυτιλήνης και «Γεύμα Αγάπης» με αφορμή τα 149 χρόνια προσφοράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Στο πλευρό των ηλικιωμένων και των ευάλωτων πολιτών ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Μυτιλήνης
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΛΑΣ ανοίγει τον διάλογο με την κοινωνία στη Νίκαια

Στην πλατεία Οσίας Ξένης, πολίτες και Αλέξης Τσίπρας συζητούν ανοιχτά για τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις αλλαγές που ζητά η κοινωνία
Η ΕΛΑΣ ανοίγει τον διάλογο με την κοινωνία στη Νίκαια
ΜΟΥΣΙΚΗ

Το αρχείο της Δόμνας Σαμίου ταξιδεύει στον Μόλυβο

Από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου εργαστήρια τραγουδιού και χορού, παρουσιάσεις για τις καταγραφές της σπουδαίας ερευνήτριας στη Λέσβο και συναυλία στην Πλατεία Λευκονοίκου
Το αρχείο της Δόμνας Σαμίου ταξιδεύει στον Μόλυβο