× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Επικοινωνιακή φιέστα Μουτζούρη χωρίς περιεχόμενο»

Απέχει η «Συμπαράταξη Πολιτών» από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στην Ικαρία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/7/2022

«Επικοινωνιακή φιέστα Μουτζούρη χωρίς περιεχόμενο»
' χρόνος ανάγνωσης

Διακοπές στην Ικαρία με έξοδα που θα πληρώσουν οι σκληρά φορολογούμενοι πολίτες του βορείου Αιγαίου θα κάνουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι με απόφαση της περιφερειακής αρχής του Κώστα Μουτζούρη. Αυτό τουλάχιστον τεκμαίρεται ως συμπέρασμα από την επιστολή της «Συμπαράταξης Πολιτών» η οποία θα απέχει από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στην Ικαρία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Συμπαράταξης Πολιτών» έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από την ημέρα της ανακοίνωσης για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ικαρία, η Συμπαράταξη Πολιτών ζήτησε έγγραφα και προφορικά να οργανωθεί μια συνάντηση-συζήτηση με τους φορείς της Ικαρίας για το αναπτυξιακό μέλλον του νησιού και της ευρύτερης Περιφερειακής Ενότητας που συμπεριλαμβάνει και τα μικρότερα νησιά Φούρνους και Θύμαινα.

Στοχεύαμε σε μια συζήτηση που δεν θα ήταν μια συνάντηση ψυχοθεραπείας με κατάθεση προβλημάτων και ευχών για την επίλυση τους, αλλά μια συζήτηση με συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ώρα εξειδίκευσης του ΕΣΠΑ έχει φτάσει και συνακόλουθα αδήριτη η ανάγκη να έρθουν ολοκληρωμένες προτάσεις και να δεσμευτούμε για συγκεκριμένες δράσεις και έργα.

Η Συμπαράταξη Πολιτών έχει καταθέσει συνολικό πρόγραμμα για όλη τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καθώς και ειδικό για τη ΠΕ Ικαρίας με στόχο να αναδείξουμε τα νησιά μας μέσα από κοινές δράσεις, περιφέρειας, Δήμων, επιχειρηματιών, κοινωνικών φορέων σε τόπους ευεξίας για τους επισκέπτες και ευζωίας για τους κατοίκους αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας συνδυαστικά τις ιαματικές πηγές, τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα (κρασί, λάδι, τυρί, μέλι, αρωματικά φυτά κλπ), το μοναδικό περιβάλλον, τη πλούσια ιστορία με τους θρύλους, τις παραδόσεις και τα μνημεία. Προτάσεις που είναι απαραίτητες για να αναστρέψουν τη δημογραφική και οικονομική συρρίκνωση των νησιών μας.

Λαμβάνοντας την ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου της προσεχούς Τρίτης 19 Ιουλίου επιβεβαιώθηκαν απόλυτα οι φόβοι μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όχι μόνο δεν προβλέπεται κάποια συνεδρίαση αποκλειστικά για το νησί που καλούμαστε να επισκεφθούμε, αλλά δεν υπάρχει ούτε καν ένα θέμα που να μπορεί να χαρακτηριστεί ως ουσιαστικό που να δικαιολογεί τα έξοδα για την διεξαγωγή αυτής της συνεδρίασης στην Ικαρία.

Ούτε καν προς συζήτηση το θέμα της δακοκτονίας που η άγονη έκβαση του διαγωνισμού θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τουλάχιστον τη φετινή ελαιοπαραγωγή.

Αντίθετα η συνεδρίαση θα χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι ‘’ενδιαφέροντος’’ για το νησί της Περιφερειακής Αρχής. Στάχτη στα μάτια των Ικαριωτών για να φανεί ότι η Περιφερειακή Αρχή ενδιαφέρεται για τα νησιά ενώ η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική όπως την βιώνουν και την καταγγέλλουν οι κάτοικοι τους.

Για όλα τα παραπάνω η Συμπαράταξη Πολιτών δεν θα συμπράξει στη παρωδία έκφρασης ενδιαφέροντος για την ΠΕ Ικαρίας που επιχειρεί η Περιφερειακή Αρχή και θα απέχει».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης