× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δώστε παράταση στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου»

Επιστολή του προέδρου του ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου Στρατή Μανωλακέλλη προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την εξυπηρέτηση των δικαιούχων του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/7/2022

«Δώστε παράταση στην  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου»

Παράταση της προθεσμίας υποχρεωτικής υπαγωγής  στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου (ΗΤΚ)  για τα έργα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος το Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του τμήματος Στρατής Μανωλακέλλης αναφέρει  μεταξύ άλλων ότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων λόγω της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εκδόσουν Ηλεκτρονική Ταυτότητα. 

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: 

«Το πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 έχει ως προαπαιτούμενο την έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας. Η έκδοση της όμως δημιουργεί πρόβλημα σε πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιφέρεια μας οι οποίοι είναι όμηροι της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα όσοι ιδιοκτήτες έχουν την ατυχία τα ακίνητα τους να βρίσκονται εντός κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων και ταυτόχρονα παραδοσιακών οικισμών ή παραδοσιακού τμήματος πόλης θα πρέπει σε περίπτωση αυθαίρετων αλλαγών στα ακίνητα τους να περάσουν εκτός των άλλων από ΚΕΣΑ για έγκριση. Δυστυχώς όμως, το ΚΕΣΑ Αιγαίου δεν έχει συσταθεί εδώ και καιρό και εκκρεμούν ήδη 155 θέματα. Όπως καταλαβαίνετε, ένας ιδιοκτήτης ο οποίος ξεκίνησε έγκαιρα τις διαδικασίες τακτοποίησης ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα, πολύ εύκολα μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεων, χωρίς δική του υπαιτιότητα. Σε αυτό μάλιστα, αν προσθέσετε και την δυσλειτουργία των υπηρεσιών δόμησης στην παροχή αντιγράφων των οικοδομικών αδειών, καθώς και των άλλων υπηρεσιών που εμπλέκονται σε τυχόν απαιτούμενες εγκρίσεις για τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών (πχ Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, Εφορεία αρχαιοτήτων) δημιουργείται μια κατάσταση άκρως προβληματική.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την παράταση της απαίτησης έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας για ένα εύλογο χρονικό διάστημα το οποίο θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες να ολοκληρώσουν εμπρόθεσμα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση της ΗΤΚ».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική